Skocz do zawartości

[G]Kingtiger Porsche Turret w/Zimmerit Pz.Ers.Ausb. Abt. 500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, nazywam się Piotrek, sklejam od równo 3 lat i 7 dni i chciałem wam pokazać mój 63 model.

Powstał z bardzo dobrego zestawu Dragona, który miałem przyjemność otrzymać jako Grand Prix sponsora www.hobbyta.sklep.pl w I Zimowym Konkursie Modelwork. Od siebie dodałem blaszane błotniki Griffon modelu i dwie figurki Legend Productions. Jaki koń jest, każdy widzi. Dużo można zobaczyć w warsztacie: viewtopic.php?t=15271

DSC_3730.jpg

DSC_3736.jpg

DSC_3740.jpg

DSC_3742.jpg

DSC_3748.jpg

DSC_3751.jpg

DSC_3755.jpg

DSC_3757.jpg

DSC_3762.jpg

DSC_3768.jpg

DSC_3771.jpg

DSC_3772.jpg

DSC_3773.jpg

DSC_3775.jpg

DSC_3781.jpg

DSC_3783.jpg

DSC_3784.jpg

DSC_3786.jpg

DSC_3791.jpg

DSC_3792.jpg

DSC_3795.jpg

DSC_3801.jpg

DSC_3802.jpg

DSC_3808.jpg

DSC_3811.jpg

DSC_3816.jpg

John, mówiłem Ci, że to nie była uczciwa wymiana. Ale nieeeee, Ty zawsze swoje
I kij, chociaż nam elektronika nie siądzie.

DSC_3907.jpg

Napisano

Model modelem jak zawsze na wysokim poziomie, ale teatrzyk z figurkami bombowy Poazdrawiam.

P.S. czekam na pantere obiecywaną z zeszłego roku z dioramką )

Napisano

Cześć Piotruś. Jestem Grzesio i skleiłem zaledwie 2 modele.

Twója 63 praca bardzo mi się podoba, szczególnie to że jest taka czyściutka i wygląda na nowego tygryska.

Mimo to nie podzielilbym się z Tobą kukułkami na placu zabaw , bo nie zrobiłeś obiecanego opisu nowego psikadełka ;) Obiecałeś.....

;)

Pozdrawiam

Napisano
Mimo to nie podzielilbym się z Tobą kukułkami na placu zabaw , bo nie zrobiłeś obiecanego opisu nowego psikadełka ;) Obiecałeś.....

Każdy model jest malutkim opisikiem aerografu ;)

Postaram się na dniach coś sklecić

P.S. czekam na pantere obiecywaną z zeszłego roku z dioramką )

Już wyciągnięta moja dioramka z Panterą G z zeszłego roku, niedługo popchnę do przodu. I będzie Pan Zippo! Póki co sklecam Panterę F.

Napisano

Nie przepadam za niemiecką myślą techniczną z IIWŚ, ale Twój warsztat bardzo mi się podoba. Jak dla mnie modele są akuratnie, dyskretnie sciachane i zapaskudzone; nie za dużo, nie za mało, w sam raz. I perfekcyjnie wykonane. Pozdrawiam.

(modelarstwem zajmuję się 1,5 roku i skleiłem circa 4,5 modelu-dżołk taki )

Napisano

Dzięki takim modelom coraz bardziej nabieram ochoty na jakiegoś KT, jest dobrze

Jedynie się przyczepię do figurantów i nie chodzi o same malowanie, bo mi jeszcze mi daleko do takiego poziomu, ale do mundurów.

Różową lamówką powinien być tylko obszyty kołnierz i pagony.

Czapka dowódcy powinna być w kolorach czepek WH z różową lamówką.

PZdr

Napisano

uśmiałem się setnie z zamiany. brawo - i za pomysł i za model.

Napisano

Ładny kotek, aż człowiek sam nabiera ochoty na sklejenie jego...

No ale niestety póki brak kasy i nie dostarczone modele ciążą to ciężko coś nowego zakupić

Napisano

Bardzo dobry model. Fajne kolorki kamo, figurki także niczego sobie. Podoba mi się pomysł z delikatnymi przetarciami zimmeritu. Brudzing także udany, chociaż dla mnie troszkę za słaby, ale pojazd robiony na podstawie zdjęcia, więc tutaj też nie mam do czego się przyczepić.

Napisano

No i nikt nie zauważył, że MG w wieży jest zamalowany na bazowy kolor ;] Swoją drogą sam to niedawno zauważyłem.

Dzięki za wszystkie komentarze!