Andrzej_LK Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Schneller! Jeszcze dzisiaj musimy być w Normandii! Żołnierze 654 Schwere Heeres Panzerjager Abteilung spodziewali się tego od dawna, ale i tak wiadomość spadła na nich jak grom z jasnego nieba. Jest niedługo po świcie. Teraz trzeba się spieszyć, wszystko musi być zrobione przed pierwszym rajdem Jabos... Zaczęli uwijać się jak w ukropie... pozdrawiam - Żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Piękne!!!!A zwłaszcza te figurasy(mmmmmm) ale z jakiej one są firmy??Gdybyś w temacie nie napisał 1/72 to pomyślałbym,że to 1/35.PIĘKNE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 O JA CIE....!!! Ja także myślałem na początku, że to 1/35. No a z tymi figurkami Preisera to już mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Super! Zdjęcie od góry wymiata jak dla mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Fajna scenka. Jakiej firmy te skrzynki na amunicje? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Warsztatowo modelik zrobiony jest schludnie, czysto i ze smakiem, naprawdę miło zawiesić oko. Niemiej nie byłbym sobą gdybym w temacie Panther nie zwrócił uwagi na kilka detali. Otóż dżentelmeni ci będą mieli naprawdę problem jak się znaleźć w Normandii. Pojazd wygląda na finalna produkcję zakładów MNH, kolorem bazowym powinien być zielony, a pojazd ten nijak nie mógł się znaleźć w Normandii bo jest to produkcja co najmniej ze stycznia 45. Druga sprawa to nie pomalowane wizjery i złe uniformy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Wymiata normalnie jak nażywo I jeszcze w skali 1/72 normalnie wielkie duże bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Siemka! Najpierw nie dowierzałem że to 1/72 no ale niech będzie. Podziwiam cię z perfekcje, rispekt i Na przedostatnim zdjęciu nawet się nabrałem, myślałem że to prawdziwe zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 ....... Nie wiem co powiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Świetny model mojego ulubionego, obok Su-100, niszczyciela czołgów. Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 No, brak słów... Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Dobra... Panowie nie dajmy się wybajerzyć... To jest 1:35... No poprostu SIAŁ w GACIACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Model jest zaje... no... Ale z tego co wiem ta wersja była bodaj produkowana od grudnia 1944. Poznałem to po wydechach i lewym wentylatorze. Wiem bo mam Jagdpanther 1/35 z Tamiya i w instrukcji pokazany jest prawidłowy sposób dobrania części do wersji. Ten błąd zauważył również kolega Patterson. Mimi wszystko wykonanie bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Model i figurki zawodowe, świetnie komponują się na tej dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Świetna robota Andrzeju, jedyne czego mi brakuje to wątek warsztatowy Żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 O rany, ale plama! Będę musiał ich na jakiś inny front wysłać, bliżej Berlina niż Normandii... Chyba powinienem napisać o scence trochę więcej: model to oczywiście Revell, jak na tego producenta przystało bardzo sympatyczny; blaszki to Part, w sumie trzy zestawy: podstawowy, osłony boczne i gąsienice. Jeśli chodzi o gąsienice to był to wyjątkowo pracochłonny pomysł (nigdy więcej!). Figurki wyrobu Preisera z zestawu niemieccy czołgiści, amunicję, skrzynki i beczki zrobił Attack. Model ten jest dla mnie szczególny - kiedy go zaczynałem moja córka właśnie przyszła na świat, kiedy kończyłem miała trzy lata... (kleiłem w tzw. "wolnym czasie") Teraz Martyna ma pięć lat, sklejała już ze mną Ferdynanda (wyszła specjalna wersja basic dla dzieci) i chce mieć Hetzera. Ale krzywdy dziecku chyba nie zrobiłem? PS. Czy zawsze trzeba porównywać małe modele do skali 1:35? Podziałka 1:72 daje przecież niesamowite możliwości... Dla niedowiarków jeszcze jedna fotka: Mogę je pokazać, bo wreszcie udało mi się wyprodukować monetę jednogroszową wielkości pięciozłotówki Dziękuję za wszystkie opinie, zwłaszcza specjalistom od niemieckiej pancerki. Obiecuję, że się podciągnę, jakby co wiem kogo pytać. PS2. Dziękuję koledze Mariuszowi, który zrobił dla mnie zdjęcia oraz fotomontaż (podobnie było z T-34), naprawdę znasz się na rzeczy Pozdrawiam wszystkich. Żółwik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Tiekny model. Ja dziś otrzymałem zakupiona na allegro pantere i bedzie to mój pierwszy model w zyciu. Z czego robi sie takie linki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 ORDER81 linki są już w zestawie można też kupić albo z linek od hamulców w rowerze(ale one tylko do 1/35 pasują). Jest też wiele innych sposobów o których nawet ja nie wiem. P.S. Miłych wakacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 ja idę na łatwiznę i kupuję takie linki w sklepie jak jestem w Warszawie - robi je firma Karaya... a czasem plotę sam z drucików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 a czasem plotę sam z drucików. Też ciekawy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 śliczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi