Krzychu126 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Witam! Chciałbym zaprezentować wam kończony model Mańka. W modelu nie zastosowałem spoilerów i tylnego zderzaka celowo, ma to być coś na wzór istniejącego zestawu (dojdzie wywrotka), brak tylnego zderzaka wymusił skombinowanie nowych mocowań/obudów tylnych lamp. Model wyposażyłem w felgi Super Single z przodu, rama otrzymała skromne okablowanie - układ hamulcowy, poduszki tylne. Lakier nie powala ale za Chiny ludowe bezbarwny nie chciał współgrać z kolorem... Zmywałem, szlifowałem i malowałem kilka razy i nic... Bezbarwnego nie ma. Dobra jedzim z fotami: Na zewnątrz (foty w słońcu): Studio (foty z lampą): A tu zapowiedź wspomnianego zestawu: Przedni zderzak coś krzywo siedzi... Będzie trzeba się tym zająć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Modelik robi bardzo pozytywne wrażenie. Z naczepą wygląda jeszcze lepiej. Jak już parę razy mówiłem, lubię te zwyczajniejsze ciężarówki bez opływowych plastików i innych spoilerów. Zdziwiły mnie kominy. Chyba nie widziałem takiej ciężarówki z takim wydechem - ciekawe. Jak na ironie z tym zderzakiem Twoja ciężarówka wygląda bardziej realistycznie (w moim odczuciu). Po ferrarce mam skrzywienie do skórki pomorańczowej a u Ciebie chyba lekka występuje. Poza tym, ja bym go trochę zmarnował, bo się strasznie wypięknił;] Robiłeś wash silnika? Ogólnie bardzo fajny! PS. był gdzieś warsztat tego modelu? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yemas Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Nie no pełen podziw Jak przysłałeś mi na gg zdj samych ram nie spodziewałem się ze tak genialnie to wyjdzie po posadzeniu kasty!!!Popraw tylko zderzak i bydzie miodzio no to co.... dalszych sukcesów i kolejnych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Klasa! Model wyglada naprawde super i przede wszystkim starannie zrobiony. Naczepa tez sie prezentuje bardzo dobrze szczegolnie z tym okablowaniem. P.S. Tam na ktorejs z fotek jest jeszcze bardzo fajne Volvo, czy jest moze ten model gdzies w galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Witam. Model wyszedł ci bardzo fajnie, aczkolwiek kolor mi nie pasuje ale to kwestia gustu. Mam tylko jedno ale, ale czemu nie ma warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Jak dla mnie ciekawy modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Ładnie i czysto zrobiony Maniek, fajnie prezentuje się w zestawie z naczepą Minus za skórkę pomarańczy na kabinie - przydała by się jej solidna polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Elegancki ,ale za Chiny ludowe ,nie pasują mi do nie go te kominy ,jakoś do auta budowlanego ni chu chu ,poza tym ładny czysty i przyjemny dla oka modelik Ps: Volvo było prezentowane w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Zdziwiły mnie kominy. Chyba nie widziałem takiej ciężarówki z takim wydechem - ciekawe. To standardowe kominy w tym modelu, Formel Six i Iveco Covboy też takie mają. Poza tym, ja bym go trochę zmarnował, bo się strasznie wypięknił;] Robiłeś wash silnika? Na tym się nie znam, washa nie robiłem. P.S. Tam na ktorejs z fotek jest jeszcze bardzo fajne Volvo, czy jest moze ten model gdzies w galerii? Galeria jest na forum, poszukaj Mam tylko jedno ale, ale czemu nie ma warsztatu? Nie było bo to miał być projekt który premierę miał mieć na konkursie jednak potoczyło się inaczej. Minus za skórkę pomarańczy na kabinie - przydała by się jej solidna polerka Rolling Eyes Na kabinie nie ma bezbarwnego bo gryzł się z kolorem, w rzeczywistości nie widac takiej skórki. Dziękuję za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 A warsztat wywrotki?? Też nie ma?? Chyba wanny skończymy w podobnym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 A warsztat wywrotki?? Też nie ma?? No też nie ma... Głównie to sama wanna robi tu całą robotę więc jeszcze prace troszkę potrwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Bardzo przyzwoicie wygląda, choć widać chyba ślady po pędzlu na zderzaku, jakiś zaciek na prawym tylnym błotniku i coś dziwnie wygląda zbiornik paliwa. Ale ogólne wrażenie dobre i podobają mi się zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Bardzo fajny model taki realny podoba mi się jak nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirand Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Całkiem ładnie, tylko czy przednie koła nie powinny mieć szerokich opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Model swietny! ale..... przedni zderzak troche krzywo wisi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Całkiem ładnie, tylko czy przednie koła nie powinny mieć szerokich opon? Masz rację opony SS są szersze jednak nie miałem takich więc poszeszyłem felgi a opony zostawiłem zwykłe - to popularny zabieg. Z boku nie widać różnicy. Model swietny! ale..... przedni zderzak troche krzywo wisi.... Zderzak w miarę możliwości postaram się poprawić Dzięki panowie za komentarze dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 No właśne Krzychu, co Ci ten zderzak tak patrzy w niebo. Rozmarzył się?? Co się działo z bezbarwnym, że piszesz, że nie współgrał? I na koniec, troszkę szkoda, że go nieco nie wybrudziłeś, bo pod wanną fajnie by taki wyglądał. Z drugiej strony, każdy ma swoją filozofię budowania... Co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Ze zderzakiem powalczę, jest do zrobienia. Lakier bezbarwny na zielonej bazie po prostu się marszczył i pękał, psikałem cienkimi warstwami a on nadal się marszczył, szlifowałem to i psikałem znowu i to samo, malowałem od nowa i tak w kółko... Spreje tej samej firmy więc nie wiem co mogło sie dziać... Co będzie następne? No dalej będę dziobał wywrotkę... Poza tym na warsztacie jest VW T3 Camper, Nissan 300ZX Convertible i Volvo FH 8x4 Będę kończył zaczęte projekty bo czeka jeszcze Porsche 962C, Scania 141 i dwa komplety felg do których coś trzeba by było wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Scania 141 mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2011 Witam. Kwestia zderzaka i lakieru już została poruszona. Dodam tylko że, model jest "prosty", bez żadnych dodatków przez co wygląda świetnie. Miło na niego się patrzy. Bardzo mi sie podoba. Życzę kolejnych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Bardzo ładny Maniek, mam pytanie-- czy kabina otwiera się swobodnie? Bo w moim nie daje się ( chyba że ba chama) a szkoda bo napracowałem się przy motorze i go nie widać. Fajnie by wyglądały obok siebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Krzychu126 napisał: Scania 141 mniam Very Happy Bardzo mi się podoba ale nie chciałbym jej skopać więc jeszcze się nie brałem za nią mam pytanie-- czy kabina otwiera się swobodnie? Tak, kabinka uchyla się swobodnie, może za głęboko wsadziłeś podłogę do kabiny że haczy o zderzak lub zderzak coś masz nie teges... Dzięki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 oo i takie ciągniki mi sie najbardziej podobają Bez tych ton plastiku i świecidełek. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Co do opony, jak masz zwykłe opony to możesz spróbować je poszerzyć. Rozdziać skalpelem i skleić butaprenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 No dalej będę dziobał wywrotkę... Poza tym na warsztacie jest VW T3 Camper, Nissan 300ZX Convertible i Volvo FH 8x4 Będę kończył zaczęte projekty bo czeka jeszcze Porsche 962C, Scania 141 i dwa komplety felg do których coś trzeba by było wybrać Masz Ty tego trochę narozpoczynane Mnie powoli rośnie góra poczekalni na stoliku. I nie chcę rozpoczynać niczego, póki nie skończę Turbostara, bo mam tendencje do rozpoczynania i niekończenia A chodzi za mną jakaś osobóweczka (najchętniej Mercedes) i amerykaniec. Tak się po relacji copycata napaliłem i nie dość, że mam już coś na stoliku, to wypatrzyłem chyba ze trzy pozycje do kupienia na to konto. Powodzenia w budowie i... może warsztacik FH-acza...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi