Stojkovic Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Witam, Kontynuuję wątek założony w dziale konkursowym. Jak zwykle się nie wyrobiłem... Obecnie jestem na etapie doklejania elementów zewnętrznych.. Może pozostałości szpachli nie wyglądają najestetyczniej, ale przy wyborze wersji z nitami, szpachla pozostała w miejscu gdzie sa nity i musze ją gdzieniegdzie zdrapać. Powoli ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Października 2016 Czołem No te nity to wogóle słabo wyglądają... jak mniemam nie poprawaisz? Moja opinia Dragon dał ... z 251 model słaby wymiarowo... chyba jedyna opcja to AVF ... nawet stara Tamka + koła od AFV są lepsze jak Dragon Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Generalnie trochę żałuję, że nie wybrałem wersji późniejszej bez nitów która jest jako opcja w ty zestawie. Nie będę poprawiał tych nitów bo traktuje to jako projekt relaksacyjny i przy odpowiednim malowaniu da to radę. Wymiarami się nie przejmuje, bo po prostu ważniejszy dla mnie jest detal i ogólny odbiór. Brnę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Model dalej na warsztacie. Powoli dochodzą nowe duperele. Przy okazji oglądania zdjęcia osłon miotaczy płomieni (wybrałem blaszkowe z wiadomych przyczyn) zauważyłem, nieoszlifowany element pojemnika do zapalania cieczy - trzeba poprawić. Mg też wzbogacony o celownik przeciwlotniczy Już niedługo malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 Ostatecznie okres budowy modelu doczołgał się do końca. Po podkładzie prezentuje się tak oto: W przyszły weekend pewnie dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Szkoda że cały temat nie został przeniesiony bo teraz to tak trochę z sufitu się zaczyna. Najlepszy etap się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Co zrobić... z drugej strony trzeba żyć dalej i kończyć to co się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Ja miałem zabawę z tym wężykiem z tyłu za Chiny Ludowe nie chciał się ułożyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Z tego drucika jakiś plastikowy mniejszy drut wystaje, to trzeba przyciąć czy jak to wpasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Model pomalowany wstępnie i odrapany. Nadal uczę się odpowiedniego używania i malowania cieniutkich wężyków. Sprzęt mam profesjonalny, ale wprawy jeszcze brakuje. Gdzieniegdzie widać "splashe" i grubsze linie. To zdecydowanie moja wina. Zastanawiałem się, czy nie wrzucić do kreta, ale wówczas zmłuciłoby już zmalowany środek pojazdu. Ewentualnie pozostaje opcja zamalowania bazowym i raz jeszcze zrobienie wężyków. Jestem w miarę z kamuflażu zadowolony, choć jeszcze sporo można lepiej go zrobić jak się umie. Co myślicie? Tak to jest jak się ambitne kamuflaże wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Sam takiego kamo jeszcze nie robiłem, ale fakt - słabo trochę wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Kurna. Zaczynam się zastanawiać... Robiłem takie kamo na Jagdpanzer IV podobno ujowym aero (teraz mam do pary jeszcze inny ale też ujowej firmy) i wyszło prawie od strzała bez wiadra rozpuszczalnika z kroplą farby jako farbą Normalnie chyba fuksa miałem bo za modelarza przez M się nie uważam. Zamaluj, podmaluj i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Kurna.Zaczynam się zastanawiać... Robiłem takie kamo na Jagdpanzer IV podobno ujowym aero (teraz mam do pary jeszcze inny ale też ujowej firmy) i wyszło prawie od strzała bez wiadra rozpuszczalnika z kroplą farby jako farbą Normalnie chyba fuksa miałem bo za modelarza przez M się nie uważam. Zamaluj, podmaluj i będzie git Bo maluje malarz, a nie pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Kurna.Zaczynam się zastanawiać... Robiłem takie kamo na Jagdpanzer IV podobno ujowym aero (teraz mam do pary jeszcze inny ale też ujowej firmy) i wyszło prawie od strzała bez wiadra rozpuszczalnika z kroplą farby jako farbą Normalnie chyba fuksa miałem bo za modelarza przez M się nie uważam. Zamaluj, podmaluj i będzie git Bo maluje malarz, a nie pędzel. To chyba nie do mnie bo bez kozery powiem, że dłuuuga droga przede mną i jeszcze więcej nauki. A malowanko rozpuszczalnikiem ze szczyptą pigmentu na pewno sprubuję bo Twój warsztat Spotter u Voldemorta jest bardzo smakowity i pouczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Nie do Ciebie, lecz do Twojej wypowiedzi, bo niektórzy myślą, że jak kupią aerograf za tauzena i farby najlepsiejsze na rynku to malowanie będą mieli z głowy. Sprzęt pomaga, ale umiejętności nie zastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Dlatego trudno jest pokazać na forum swoje "porażki". Długo myślałem nad tymi fejlami łącznie z Tygrysem w wątku obok. Bolesne są, ale nie mam w zwyczaju omijać krytyki, uwag zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Muszę złapać trochę dystansu do tego i zabrać się za przemalowanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Dlatego trudno jest pokazać na forum swoje "porażki". Długo myślałem nad tymi fejlami łącznie z Tygrysem w wątku obok. Bolesne są, ale nie mam w zwyczaju omijać krytyki, uwag zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Muszę złapać trochę dystansu do tego i zabrać się za przemalowanie modelu. I o to chodzi Łukaszu. Gdzieś przeczytałem mądre słowa, że jak jakiś model z różnych powodów wkurza to należy go dla nabrania dystansu na minimum tydzień odstawić na półkę i zająć się czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Tak właśnie zrobię, a że mam co na warsztat wrzucić to pewnie rychło jakiś nowy wątek założę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 No zacznij wreszcie tego Centuriona albo tego M3!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Rzeczywiście Centurion się uśmiecha do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Rzeczywiście Centurion się uśmiecha do mnie Przypomnę Ci tylko ,ze uśmiecha się tez do ciebie od dawna nie dokończona 113-tka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Mam ją już przygotowaną na stoliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Przemalowałem. Oto efekty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 to samo a nawet gorzej. Tak szczerze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi