matejson Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Czołgiem Taa....zdradziłem swoją 72. I to nie dośc że 35 to współczesne. Model klejony relaksacyjnie prosto z pudła. Tak zeby odpocząć od 72 . Wyrzutnia i rakiety trochę czysto wyszły na zdjęciach. Szczególnie ta nieskazitelna biel na końcach rakiet. A tak w ogóle to w czasie jazdy były przykryte płachtą. Wszelkie, uwagi, sugestie mile widziane. Szczególnie kolegów od 35 bo to mój nieostatni model w tej skali. Jak poczta nie zawiedzie to model będzie można obejżeć na zawodach w Bytomiu. Jutro na warsztat idzie Citroen 11CV z Tamiyi w 1/48. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Jak poczta nie zawiedzie to model będzie można obejżeć na zawodach w Bytomiu. Nie swiruj, ze Ty go tam poczta chcesz wyslac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Nie swiruj Nie świruje. Każde modele wysyłam koledze na zawody, który je wystawia i jakoś nie ma problemu. Diorame też wysłałem... A poczta nie ma zawieść, czyli dosłać na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 W tym przypadku zazdrość to pozytywne odczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 A co się stało z trzecią rakietą? Odpalili już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Tak jakby...:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Wydaje mi się, że czyste rakiety to nie błąd. Wyrzutnia ma załadowaną drugą jednostkę ognia, a ta została przeładowana z wozu transportowego i kontenerów i muszą być czyste. Wprawdzie pancerka to nie moja domena, ale od jakiegoś czasu mam zamiar zbudować ten właśnie zestaw. Po obejrzeniu tego podwyższył się pozom chęci zbudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Wydaje mi się, że czyste rakiety to nie błąd. Wyrzutnia ma załadowaną drugą jednostkę ognia, a ta została przeładowana z wozu transportowego i kontenerów i muszą być czyste. Wręcz czyściutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Bardzo fajny Kubuś i to z szachownicą Co do rakiet, to na pewno nie mogą być brudne. Szkolne mogłyby być troszkę porysowane i to wszystko. Bojowe zaś powinny mieć stan magazynowy Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 mi sie bardzo podoba, wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Pięknie Ci ten odpoczynek wyszedł Matejsonie, jest co pooglądać. Fajnie Ci trzonki narzędzi wyszły. A jak się ten model prosto z pudła buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Przeszukując forum "pancerne" ten temacik mnie zainteresował. Mam tegoż "kub-a" i chętnie go zbuduję. Twój model prezentuje się znakomicie. Czy możesz podać jakich farb (producent, numery) użyłeś? Fabryczna instrukcja jest jakaś myląca a ja nie jestem "rasowym" pancerniakiem coby wiedzieć czym te pojazdy w istocie są malowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Model pierwsza klasa:D Bede musial taki zbudowac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Kukuruźnik, model malowałem farbami Tamiya - są takie trzy kolory dla serii z NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Model bardzo ładny ale... 1. Siatka na kolektorze wydechowym powinna być czarna, zwykle jest "zarzygana" olejem. 2. Na podporze dodatkowej rakiet w łożach są czarne wystające elementy - są z gumy - powinny być czarne. 3. Na kołach jezdnych są śruby, dwie przeciwległe maluje się na czerwono, służą do wymiany smaru w łożyskach. 4. Osłona anteny radiolinii - z przodu po prawej stronie na "dachu" - ma zły odcień szarego, powinien być znacznie jaśniejszy. 5. Butle z powietrzem - z tyłu na uchwytach - są malowane na szary lub czarny kolor, w żadnym wypadku w kamo. 6. Obrysówki z przodu - te małe lampki - w tym wydaniu powinny mieć zielony kolor (bywają też białe ale maja mniejsze wypukłe szkiełko). 7. No i gdzie lina holownicza? Fakt w zestawie jedna a powinny być dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Bardzo ładny zestaw i bardzo ładny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Może nie miejsce na to pytanie, ale czy ktoś dysponuje zdjęciami tej maszyny w malowaniu irackim?? Znalazłem kilka w Internecie, ale niewiele z nich da się wyciągnąć. Za ewentualną pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Model klejony relaksacyjnie prosto z pudła. Tak zeby odpocząć od 72 No to jeśli tak super kleisz modele relaksacyjne to wyobrażam sobie co będzie jak się przyłożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi