FAHR Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam! Nareszcie skończona. Model Tamiya + kilka części ze Skif-a + blaszany i plastikowy złom modelarski oraz własne przeróbki. Malowany Humbrolami, washowany plakatówką, wycierany Pactrą i MM, matowiony Revellem z delikatnym dodatkiem pasteli. [/url] Porównanie ze starszym bratem. Troszkę powojennej historii naszej pancerki cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Whooo... ależ efeltowny model. Ta ciemna farba z tymi przecierkami daje świetny efekt! Model naprawde dobry, bardzo mi sie podoba ;) Widać sporo włożonej pracy- i warto było pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 fajny a do tego bez błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 ładny, czysty, lekko "zużyty"...to mi się podoba ... bez hektolitrów błota i innego syfu dla mnie 5/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Podoba mi się zwłaszcza ta zbioróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Świetny model I w słusznym malowaniu Gratulacje Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Przepiękny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Pierwszy raz widze na modelu szmaty ktore faktycznie wygladaja jak szmaty. Jak zrobiles ten brezentowy pokrowiec ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Piękny teciak. Mój t-54 (1/72 ale) to druga liga w porównaniu do tego. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Extra model. Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Piękny model pięknego czołgu! Mogę tylko powtarzać słowa zachwytu po kolegach. Osobiście uważam, że przetarcia i gąsienice są naprawdę wspaniałe pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Dzięki za wszystkie opinie Ciesze się, że model się podoba. Pierwszy raz widze na modelu szmaty ktore faktycznie wygladaja jak szmaty. Jak zrobiles ten brezentowy pokrowiec ? Szmaty standardowo tzn. chusteczka higieniczna nasączona sidoluxem, malowana na kolor podstawowy, później czarny wash i na koniec biała pastela. Dodatkowo wypukłości przetarte delikatnie rozjaśnionym kolorem podstawowym. ps. Adminowi gratuluję gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 O Jezu Rewelacja Brak mi słów. Pomimo że nie moja skala to... jest BOSKI Gratuluję talentu. Racz nas częściej takimi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Ja znalazłem małą nie doróbkę mianowicie niekonsekwencja w stosowaniu suchego pędzla. W jednych miejscach jest a obok na wypukłościach już niema, albo jest zaznaczony inną farbą. Poza tym ta przecierka jest chyba wykonana białą farbą przez co bije po oczach, ja stosuję wymieszana białą z kolorem podstawowym 50-50. Poza tym model jest bardzo ładny, ładnie wyglądają fartuchy boczne i gąsienice Ps. jaką farbę podstawową zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 nie ma co tu sie rozpisywac SUPER! a mam takie pytanko czy "RUDY 102" byl prezentowany na tym forum ?? jak nie to bardzo bym prosil pozdrawiam Lisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Ja znalazłem małą nie doróbkę mianowicie niekonsekwencja w stosowaniu suchego pędzla. W jednych miejscach jest a obok na wypukłościach już niema, albo jest zaznaczony inną farbą. Poza tym ta przecierka jest chyba wykonana białą farbą przez co bije po oczach, ja stosuję wymieszana białą z kolorem podstawowym 50-50. Poza tym model jest bardzo ładny, ładnie wyglądają fartuchy boczne i gąsienice Ps. jaką farbę podstawową zastosowałeś? Przecierka jest farbą srebrną MM. Co do suchego pędzla to nie wiem, które miejsca ci dokładnie chodzi, ale jeśli masz na myśli na przykład pokrywy na żaluzjach od przedziału silnika to weź pod uwagę, że one są często zamykane i wtedy odziałują na nie inne czynniki niż na resztę wozu. Kolor podstawowy to humbrol 155. Tu masz zdjęcia naszywch wozów przetartych na srebrno. http://img292.imageshack.us/my.php?image=t7225tw.jpg http://img467.imageshack.us/my.php?image=t7235kb.jpg ShaDow FoX Rudy już był na tym forum pokazywany, tylko teraz już zdjęcia nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Jak zawsze znajdzie się jakis malkontent typy wiec4-13 który jest świętszy od papieża i zamiast ogladać szuka niedoróbek, bo idealne modele robi zapewne tylko on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Grześ, trochę spokoju duszy, weź dwa głębsze oddechy ... Forum nie jest tylko do "kadzenia", jeżeli autor modelu ma rację, to się model sam obroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Jak zawsze znajdzie się jakis malkontent typy wiec4-13 który jest świętszy od papieża i zamiast ogladać szuka niedoróbek, bo idealne modele robi zapewne tylko on I tu sie pomyliłeś, bo ja nie twierdze że wiem jak to lepiej zrobić bo sam jestem powiedzmy "średnio zaawansowanym" sklejaczem i wyrażam tylko moją opinię. Co do suchego pędzla to dopiero dwa modele mi wyszły tak jak bym chciał więc nie wyjeżdżaj mi z Papierzem. Dziękuję autorowi za zdjęcia oryginału. Ps. Jak skończę panzera 4 to bardzo chętnie usłyszę co zrobiłem źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 (edytowane) Niniejszym postem przywołuję sam siebie do porządku Edytowane 14 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Przepraszam, ale ten Papierz, to co to jest, cos z gatunku papierzaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 ojojjj... czekamy na PzKpfw IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Września 2007 Autor Share Napisano 14 Września 2007 Forum nie jest tylko do "kadzenia", jeżeli autor modelu ma rację, to się model sam obroni. Prawda i mam nadzieję, że się obronił Dziękuję autorowi za zdjęcia oryginału. Do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Piękne modele!!!!! Po prostu trzeba pochwalić. W gromadzie robią szczególne wrażenie. szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi