makinen Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Postanowiłem dać upust fantazji opartej na fantazji i potrzebie żołnierzy w Iraku i Afganistanie. Temat dotyczy polowych, warsztatowych przeróbek humvee wzbogacających je o wymyślne dopancerzenia. Pojazdy będą trzy, choć konkretów jeszcze nie wybrałem (faworyci już są). W jednym warsztacie trzy pojzacy jako swego rodzaju tryptyk. Na wstępie prośba do specjalistów od rdzy na pojazdach- w co mam się sensownego zaopatrzyć, żeby spokojnie sobie wykonać rdzawe elementy, jak na zdjęciach poniżej. jeśli będziecie podawać specyfiki, to poprosze konkretne nazwy, a nie np- specyfiki do rdzy od AK. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Osobiście polecam ten zestaw http://exito.sklep.pl/pl/p/LIFECOLOR-CS-10-Dust-and-Rust/7933 A sam temat bardzo ciekawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Ja natomiast polecę do przejrzeia stronkę http://www.scratchmod.com/. W końcu tam to w wiekszości rdza. Może coś ciekawego odnośnie techniki znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Panowie, bardzo mi się propozycje podobają, ale ja nie zamierzam robić modelu Mostu Poniatowskiego w wersji rust Potrzebuję coś małego i incydentalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 decyzja zapadła- pojazdy 5,6,7- jedynka może sie pojawi, jako ekstras. Główni uczestnicy zabawy wydawało mi się, że dam rade przez weekend zbudować 3 podwozia...skończyło się na jednym- do pomalowania na czerwono uchwyt łopaty+brudzenie pojazd nr 6 na taśmie produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Na ostatnim zdjęciu masz pojazd z przyspawaną blachą hardox lub jej jakimś odpowiednikiem. Jej kolor jest podobny do wyblakłej mini. Vallejo w zestawie do modulacji german red oxide ma podobny odcień ( first light#253) Tu zdj kawałka hardoxu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Na ostatnim zdjęciu masz pojazd z przyspawaną blachą hardox lub jej jakimś odpowiednikiem. Dzięki, wiem, ze to hardox Są ciekawe humvee z arkuszami tej blachy, ale ni cholery nie wiem, jak zrobić te napisy i numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Cyferki ok, ale literki...jakoś wyrazu HARDOX nie udało mi sie złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Napisy i cyferki są robione za pomocą kropek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Albo kup kalkomanie Echelona: http://www.echelonfd.com/firstfrontier/D356112.htm albo rób jak ja kiedyś - wykałaczka, biała farba i kropka za kropką: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Kubisz- zbawco. Jutro lecę do JadarHobby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Zawsze możesz też zamówić sobie pieczątkę z takimi napisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Kubisz- zbawco. Jutro lecę do JadarHobby! Zrób in-boxa na forum Humvee z dobrymi zdjęciami tych kalek. Ciekawym, jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 poskładane na sucho i przed korektami retuszerskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 wypychacz na fotelu kierowcy z tyłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Już zlikwidowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Trochę do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Korzystając z wolnego dnia i weny pociągnąłem dalej. Niestety zdjęcia strasznie rozjaśniają i wyciągają jasnorudą rdzę. W rzeczywistości jest to dużo bliższe oryginałowi. Jest akceptacja Towarzystwa co do kierunku działania? STRASZNIE NA ZDJĘCIACH WIDAĆ JANE RZECZY Na progach w naturze wcale nie widac jasnej rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Pomalowany, poskładany, popisany (prawa strona to radosna twórczość), przetarty suchym pędzlem. Zrezygnowałem świadomie z washa, ponieważ całość będzie dość przykurzona. Do dorobienia lusterka. antena (z flagą?), kierunkowskazy tylne i korekta wnetrza obrotnicy (niedomalowana). Mam dylemat jak zamocować kartony- do czego przywiązny jest sznurek, taśma trzymająca 3 pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Super. Będziesz jeszcze blachę bardziej cieniował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Super. Będziesz jeszcze blachę bardziej cieniował? Tzn? Dojdzie jeszcze piaskowy pigment i moze przetrę jasnym rdzawym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Sorry, dupne ustawienie ekranu miałem na drugim kompie. Fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Dorobiłem część śrub mocujących progi ( do wszystkich nie miałem dojścia), poprawiłem napisy i dorobiłem flagę, oraz pozoranta. Dziś drukuję kartony takie, jak na zdjęciu i chyba finisz części pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Fajne te kartony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi