Roobert Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witam, wreszcie po długiej walce doszedłem do końca dioramy. Warsztat znajduje się tutaj: viewtopic.php?t=17151 Scenka przedstawia działo Flak 37 na improwizowanym stanowisku gdzieś w Rzeszy zimą 44/45. Przy budowie popróbowałem techniki robienia gruzu i śniegu z sody. Z efektów jestem zadowolony i jest to jak narazie moja najlepsza diorama. Mam jeszcze trudności z malowaniem figurek a szczególnie twarzy ale małymi krokami do przodu coraz lepsze mi wychodzą Na pewno ktoś potrafiłby niektóre rzeczy inaczej/lepiej zrobić ale takie są moje umiejętności na razie. Całość malowana pędzlem różnymi farbami akrylowymi i olejami. Użyłem farb Agama, ModelMaster (akryle i emalie), Humbrol, Vallejo. Twarze niektórych ludków mogą się wydawać brudne ale takie są Przecież co wieczór raczej się nie kąpali po całym dniu w brudzie i kurzu. Myślę, że spodoba się moja praca koleżankom i kolegom. Dziękuję za porady i ogólnie za uwagę. Nie spodziewałem się, że licznik dobije do kilku tysięcy w warsztacie No a teraz będzie można się brać znowu za Loarę edit: na zdjęciach słabo widać ale hełmy są przybrudzone lekko pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Podoba to się samo działo, figurki to najsłabszy element tej podstawki i jeszcze w gacie narobiły, chyba ze strachu przed czerwonymi Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Przyłozyłeś się to widać. Mi się całość podoba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Bardzo fajna praca. Działo jak i gruz przed nim podobają mi się najbardziej. Z pracy na prace poziom Ci rośnie także jest ok. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 No nareszcie koniec Bardzo fajna podstawka, śnieg i gróz super wyszedł. Dobry miałeś pomysł z tym błotkiem na tyłkach tych panów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Ładnie, figurki jak to już napisał kolega Seb figurki kuleją [ja bym lepiej na pewno nie pomalował... ], działo ciekawie i dokładnie pomalowane, gruz również wyszedł przyzwoicie. Ps czy łuski nie powinny być okopcone, lekko pobrudzone ? Nie znam się stąd pytanie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Czyli wszystko fajnie do momentu zabrania się za figurki Wiem, że w tym to kuleję ale dopiero od paru miesięcy je robię. Trudno, mi tam się bardzo podoba dioramka i miło się ją na półce ogląda. I tak nie jeżdżę na żadne konkursy czy spotkania więc nie ma wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 A szkoda, bo jak dla mnie diorka śliczna Jak już pisałem, masz mój głos. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Zasadniczo praca jest dość dobra. Figurki faktycznie są słabszym elementem. Dla mnie wymiana koloru obramowania podniesie zdecydowanie walory estetyczne pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Roobert, dioramka jest świetna. Śnieg świetnie zalega, jest miejscami rozdeptany, przykrywa puchem drzewa, no normalnie miodzo. Figurki też są dobre. Jedynie zbyt agresynie wyszło brudzenie tyłków, kolan i łokci. Wiadomo, każdy sięczegoś kiedyś uczy i w miarę prac kolejne będą doskonalsze. Całość, tak jak sam zauważyłeś, jest dobra. Mnie się bardzo podoba. Gratuluję pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Fajna - całość kupy się trzyma. Poradziłeś sobie dobrze z zimą moim zdaniem to najtrudniejsza pora roku w dioramach przynajmniej dal mnie - miałem dwa podejscia i z żadnego nie jestem zadowolony. O figurach juz napisano. Mnie się podoba - czuć zimno jak się na nią patrzy - i o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Sebek, kupy czego? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Diorka fajna ale te figurki wyglądają jakby popuściły z wrażenia... ah ten brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Dioramka mega wypas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Dobra robota!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Całkiem nieźle, tylko figurki nie są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi