Skocz do zawartości

Beaufighter Mk.VI, Tamiya 1/48. Konwersja w Mk.IIF.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jest przykład pięknego warsztatu, zarówno od strony modelarskiej, jak i od strony prezentacji! Wspaniała robota i do tego idealnie pokazana.

Podziwiam i oglądam dalej.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Halsey, dziękuje! Robię dużo zdjęć dlatego, że będzie (być może) artykuł w czasopismie...

To życzę Tobie by był.

A dziękować powinniśmy my, za takie warsztaty i galerie

Pozdrawiam

Napisano

Doskonała robota przy Beaufighterze i świetne zdjęcia.Podziwiam i czekam na ciąg dalszy

Napisano

Pięknie zilustrowany warsztat, czynności które wykonywałeś oraz jakimi farbami daną rzecz malowałeś. Jest to wzór do naśladowania i zapewne wielu z nas będzie to powielać. Jest to kawał dobrego modelarstwa i poradnika. Jedyne czego brakuję to krótkich opisów do każdej z czynności jaką zobrazowałeś, ale to nie jest wada, lecz sugestia mojej osoby. Bravo, bravo, и лишний раз аплодисменты!

PS. Jeżeli wolno zapytać to (być może) będzie artykuł w czasopiśmie, ale jakim? Polskim? Rosyjskim?

Napisano

Adrian440, spasibo, kollega!

Staram się pokazać zdjęcie więcej, które byłyby jasne bez słów. Jak komiks.

Artykuł będzie w czasopiśmie rosyjskim M-Hobby. Oraz, być może w SAMI...

Napisano

Wsumie one są zrozumiałe bez słów Pracuj dalej i strzelaj foty, bo to się najlepiej ogląda Czekam na postępy.

Napisano

Świetny model, świetna relacja. Czekam na finał

P.S. przez papier ścierny którego używasz, Twoja relacja jest mi jeszcze bliższa. :

Pzdr

Napisano

Twoja relacja zaczyna być coraz bardziej intrygująca i wciągająca.

Mozna naprawde wiele się nauczyć

Dawaj dalej

Nie wiem jak obrabia się szpachlówke nałazona przy pomocy tasmy maskujacej, ale mam obawy ze bedzie jej za duzo, elementy sa proste i chyba lepiej by było nakładac ją z ręki.

Ale można tez inaczej - sklejając kadłub wystarczy dać wiecej kleju na połowki kadłuba tak by po złożeniu tak by wyciekł i wysechł, po dwu dniowym lezakowaniu masz wszystko idealnie zaszpachlowane i gotowe do obróbki

Napisano

Widzę SlawiekD, że zostawiłeś (na skrzydłach) pozostałości po ramkach. W jakim celu? Bo na pewno zrobiłeś to świadomie

Napisano
Ale można tez inaczej - sklejając kadłub wystarczy dać wiecej kleju na połowki kadłuba tak by po złożeniu tak by wyciekł i wysechł, po dwu dniowym lezakowaniu masz wszystko idealnie zaszpachlowane i gotowe do obróbki

Tak często robię. Ale na tym modelu dużo defektów na styku kadłuba.

Napisano
Widzę SlawiekD, że zostawiłeś (na skrzydłach) pozostałości po ramkach. W jakim celu?

To potem wydalę, kiedy wyschnie klej.

Napisano

Zaczyna się najciekawsze - sama konwersja.

Najpierw - operacja "Amputacja". Odcinam niepotrzebne.

994FEA36-795D-DD6A-5C76-A0B74AE564ED.jpg

EB5DB203-EB03-9176-FA4B-D73E61038791.jpg

5A23E9B9-EA9B-137D-3699-D0168D785224.jpg

Początek pracy z żywicą.

29D69FAD-784B-F202-4306-FC19889CB010.jpg

392DB7FD-9367-C8ED-9726-CC8D1635E373.jpg

Niektóre detale z żywicy pasują źle, dlatego coś będę robił sam.

51331109-229D-982B-9026-9F7BB3424CC2.jpg

0E00BAB2-63F4-AE34-D25E-73ED23638CA0.jpg

Napisano

To już chyba wiadomo kto wygra Praca jest po prostu kosmiczna. Nie wiem czy jestem godzien oceniać tą prace. Jeszcze raz WSPANIAŁA PRACA!!!!!

Pozd:Arek17

Napisano

Witam,

Klekoty to raczej nie mój krąg zainteresowań, ale Twoja relacja robi wielkie wrażenie. W świetny sposób dokumentujesz kolejne postępy no i ten warsztat...moim skromnym zdaniem jesteś w gronie liderów konkursu .

Pozdrawiam

Damian Biwo

Napisano

emaks - nie wiem jak u innych, ale wg mnie niezbyt ładnie jest gratulować komuś jeszcze w trakcie trwania konkursu... Bynajmniej nie działa to motywująco na prace innych... Praca Wiaczesława jest owszem bardzo imponująca, nawiasem mówiąc jest moim faworytem - jak dotąd - ale z gratulacjami powstrzymam się do ogłoszenia wyniku.

pzdr.

Napisano

emaks, mi przyjemnie, zwyczajnie, ależ i moja praca jest nie skończona, i do końca konkursu jeszcze daleko...

Praca Wiaczesława jest owszem bardzo imponująca, nawiasem mówiąc jest moim faworytem...
Dziękuje duże! Staram się...