Halsey Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 To jest przykład pięknego warsztatu, zarówno od strony modelarskiej, jak i od strony prezentacji! Wspaniała robota i do tego idealnie pokazana. Podziwiam i oglądam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Halsey, dziękuje! Robię dużo zdjęć dlatego, że będzie (być może) artykuł w czasopismie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Halsey, dziękuje! Robię dużo zdjęć dlatego, że będzie (być może) artykuł w czasopismie... To życzę Tobie by był. A dziękować powinniśmy my, za takie warsztaty i galerie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Doskonała robota przy Beaufighterze i świetne zdjęcia.Podziwiam i czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Pięknie zilustrowany warsztat, czynności które wykonywałeś oraz jakimi farbami daną rzecz malowałeś. Jest to wzór do naśladowania i zapewne wielu z nas będzie to powielać. Jest to kawał dobrego modelarstwa i poradnika. Jedyne czego brakuję to krótkich opisów do każdej z czynności jaką zobrazowałeś, ale to nie jest wada, lecz sugestia mojej osoby. Bravo, bravo, и лишний раз аплодисменты! PS. Jeżeli wolno zapytać to (być może) będzie artykuł w czasopiśmie, ale jakim? Polskim? Rosyjskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Adrian440, spasibo, kollega! Staram się pokazać zdjęcie więcej, które byłyby jasne bez słów. Jak komiks. Artykuł będzie w czasopiśmie rosyjskim M-Hobby. Oraz, być może w SAMI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Wsumie one są zrozumiałe bez słów Pracuj dalej i strzelaj foty, bo to się najlepiej ogląda Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Piękny warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Niewielka kontynuacja komiksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Dobry bajer z tą ochroną pod szpachle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Świetny model, świetna relacja. Czekam na finał P.S. przez papier ścierny którego używasz, Twoja relacja jest mi jeszcze bliższa. : Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Polak92, robię swoją pracę jeszcze bliżej - wykorzystuję papier 1200 z Koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Twoja relacja zaczyna być coraz bardziej intrygująca i wciągająca. Mozna naprawde wiele się nauczyć Dawaj dalej Nie wiem jak obrabia się szpachlówke nałazona przy pomocy tasmy maskujacej, ale mam obawy ze bedzie jej za duzo, elementy sa proste i chyba lepiej by było nakładac ją z ręki. Ale można tez inaczej - sklejając kadłub wystarczy dać wiecej kleju na połowki kadłuba tak by po złożeniu tak by wyciekł i wysechł, po dwu dniowym lezakowaniu masz wszystko idealnie zaszpachlowane i gotowe do obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Widzę SlawiekD, że zostawiłeś (na skrzydłach) pozostałości po ramkach. W jakim celu? Bo na pewno zrobiłeś to świadomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Ale można tez inaczej - sklejając kadłub wystarczy dać wiecej kleju na połowki kadłuba tak by po złożeniu tak by wyciekł i wysechł, po dwu dniowym lezakowaniu masz wszystko idealnie zaszpachlowane i gotowe do obróbki Tak często robię. Ale na tym modelu dużo defektów na styku kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Widzę SlawiekD, że zostawiłeś (na skrzydłach) pozostałości po ramkach. W jakim celu? To potem wydalę, kiedy wyschnie klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Zaczyna się najciekawsze - sama konwersja. Najpierw - operacja "Amputacja". Odcinam niepotrzebne. Początek pracy z żywicą. Niektóre detale z żywicy pasują źle, dlatego coś będę robił sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 To już chyba wiadomo kto wygra Praca jest po prostu kosmiczna. Nie wiem czy jestem godzien oceniać tą prace. Jeszcze raz WSPANIAŁA PRACA!!!!! Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Kawałek świetnego warsztatu modelarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam, Klekoty to raczej nie mój krąg zainteresowań, ale Twoja relacja robi wielkie wrażenie. W świetny sposób dokumentujesz kolejne postępy no i ten warsztat...moim skromnym zdaniem jesteś w gronie liderów konkursu . Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Dziękuje, kolegi! Trochę popracował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Piękna robota Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 GRATULUJĘ WYGRANEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 emaks - nie wiem jak u innych, ale wg mnie niezbyt ładnie jest gratulować komuś jeszcze w trakcie trwania konkursu... Bynajmniej nie działa to motywująco na prace innych... Praca Wiaczesława jest owszem bardzo imponująca, nawiasem mówiąc jest moim faworytem - jak dotąd - ale z gratulacjami powstrzymam się do ogłoszenia wyniku. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 emaks, mi przyjemnie, zwyczajnie, ależ i moja praca jest nie skończona, i do końca konkursu jeszcze daleko... Praca Wiaczesława jest owszem bardzo imponująca, nawiasem mówiąc jest moim faworytem...Dziękuje duże! Staram się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi