lucass_krk Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 no fakt a co do skota to zdemontowałbym piłę, łopaty itp bo tego nie pakowali na sprzęt w razie zadymy mogliby to przejąć demonstranci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Koledzy bez przesadyzmu, to ma być ponury, zabrudzony samochód z równie ponurego czasu, a nie jakieś disco polo na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Dokładnie! A poza tym to nie on ma grać pierwsze skrzypce, choć zdaje się zamiast modelu SKOTa powstanie nam tu fajna mini-dioramka. Masz pomysł na kierowcę Fiata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Na razie mam takiego Hansa z zestawu Hanomaga z Dragona, spróbuję go zdehitleryzować przy użyciu masy modelarskiej, ale może być ciężko bo jest zrobiona z takiego gumowatego tworzywa (chyba to samo co gąsienice DS). Jak nie wyjdzie to będzie stał zaparkowany, jak na tej fotce co dałem na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Niewielki postęp: Dziś uzbroiłem SKOTa, zwyciężyło lenistwo, zdecydowałem się wykorzystać zestawowa osłonę jarzma, bez poprawiania... c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Dziś zabrałem SKOTa na pierwsze poligonowe próby - pływanie. Nawet nieźle pływał, ale krótko. Czyli malowanie już tuż, tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Fotki zniknęły a przynajmniej ja ich nie widzę :( pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Fotki zniknęły a przynajmniej ja ich nie widzę :( pzdr. To jakiś problem u ciebie. U mnie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Tak... coś musiało być u mnie zrąbane.. teraz wszystko działa pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 u mnie też wszystko ok. Super to wygląda, Stroju trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Może zrób dioramkę podczas przeprawy przez rzekę Piknie to wygląda, czekam na kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 No to nałożyłem surfacer, strasznie dużo go pożarł, że aż na koła nie starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Niewielki postęp: Dziś uzbroiłem SKOTa, zwyciężyło lenistwo, zdecydowałem się wykorzystać zestawowa osłonę jarzma, bez poprawiania... ... A zadam takie niedyskretne pytanie - Stroju, gdzieś nabył taki ładny KPWT? Też mam żywicznego SKOTa i TOPASa i takie ładne uzbrojenie by im się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 A zadam takie niedyskretne pytanie - Stroju, gdzieś nabył taki ładny KPWT? Też mam żywicznego SKOTa i TOPASa i takie ładne uzbrojenie by im się przydało Taaa daammmm!!!: http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B21 RB model wyprodukował, akurat jak zacząłęm SKOTa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Dzięki... Widzę że muszę się w końcu zebrać na zakupy w RB, bo już sporo ciekawych luf się tam mam na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Po malowaniu, użyłem kilku mieszanek farb gunze, na oko: Kolor na zdjęciach trochę się różni od tego na żywo, w świetle dziennym jest ciemniejszy... Teraz mam pytanie: Jakie oznaczenia nosiły SKOTy z lat 80tych, tylko numer na drzwiach kierowcy i z tyłu, czy też miały szachownicę? Bo szachownice widziałem raczej tylko na wersji 2AP. I jakie miały znaczenie litery z oznaczeń, jak np. UAK, UB, UKO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Wygląda znakomicie A co do UAK, UB, to czy przypadkiem nie ma to nic wspólnego z rejestracjami * UA – samochody osobowe, osobowo-terenowe oraz specjalne na podwoziu osobowym (osobowo-terenowym) * UB – transportery opancerzone * UC – samochody osobowo-ciężarowe (dostawcze) * UD – autobusy * UE – samochody ciężarowe i ciężarowo-terenowe o przeznaczeniu transportowym * UG – pojazdy specjalne na podwoziu ciężarowym (ciężarowo-terenowym) * UI – przyczepy transportowe * UJ – przyczepy specjalne * UK – motocykle wikipedia.pl Tylko jeśli podałeś oznaczenia SKOT-a, to dziwne byłoby gdyby oznaczono go motocyklem Być może, że od tamtego czasu wprowadzono zmiany, chociaż na Starach też widziałem tablice typu UAK-0000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Zderzak podane przez Ciebie oznaczenia kodowe tablic rejestracyjnych odnoszą się do współczesnych tablic białych (2 litery + 5 cyfr). Skot i pojazdy z tamtego czasu miały rejestracje typu 3 litery + 4 cyfry. Na ciężaówkach i transporterach malowane na burtach (drzwiach) i z tyłu. Zapewne też stosowane według określonego kodu. Tablice typu UAK..... są starego typu (w wojsku wciąż funkcjonują) i jeśli je widziałeś to albo były czarne albo malowane, a z pewnością nie na białych blachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Może zrobię taki jak na tej fotce co dałem na początek: Z innych liter ze SKOTów z tamtych lat, to mam na fotkach: UEZ, UKO, ULM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Tu masz jeszcze kilka ujęć SKOTów z numerami. Zdaje się niektóre miały jeszcze numery taktyczne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Zderzak podane przez Ciebie oznaczenia kodowe tablic rejestracyjnych odnoszą się do współczesnych tablic białych (2 litery + 5 cyfr). Być może, że od tamtego czasu wprowadzono zmiany Wiem, że były czarne a te są białe, ale czerze mówiąc myślałem, że oznaczenia zostały te same a zmieniła się tylko ilość liter i cyfr. No ale dzięki za wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 to twoje cieniowanie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Jednak trochę szachownic się u mnie znalazło, było nawet w czym wybierać, wziąłem z kalek do Szyłki Dragona. Namalowałem też numery, na drzwiach kierowcy od ręki bo malutkie, gdzieś z 3mm, a z tyłu używając własnoręcznie przygotowanego szablonu :-/ , nie jest to może mistrzostwo kaligrafii, ale jak tak patrzę na żywo nie jest źle, wash powinien trochę je przytłumić, przynajmniej jest dużo lepiej niż na midwójce. Najfajniej to chyba wyszły światła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Racja, światła fajne, jak robiłeś? Ale i cały model pięknie się prezentuje, choć te numerki z tyłu takie trochę krzywe Jak tak Fiat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Racja, światła fajne, jak robiłeś? Najpierw humbrol 11, a potem transparentna farba, czerwona humbrola lub pomarańczowa pactry. A Fiat sobie czeka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi