skala72 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 (edytowane) Firma IBG zapowiedziała na rok 2010 czterech modeli Polskiego Fiata 508/III w skali 1/72. Będą to, model Fiata Furgon, dwie wersje Fiata Łazik - wczesna i późna wersja oraz Fiat w wersji wojskowej sanitarki - 72008 PF 508/III Furgon - 72008 PF 508/III Łazik wczesna wersja - 72009 PF 508/III Łazik późna wersja - 72010 PF 508/III Furgon/Sanitarka (plakat z błędnym opisem modeli PF) oraz - Chevrolet C15A No. 13 Personnel Lorry - Bedford QLD (PSZ) Edytowane 6 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Szkoda, że nie 1:35.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Nie wiem czy szkoda. Mnie się bardzo podoba, że będą właśnie w tej skali. W 1/35 jest przecież Łazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam A czy przypadkiem ten Chevrolet C15A No. 13 Personnel Lorry i Bedford QLD nie mają być w skali 1/35 ?. Z tego co czytałem na ML to IBG potwierdziło że mają być w skali 1/35 i najprawdopodobniej można się ich spodziewać pod koniec tego roku. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Na 100% w 1:35 bo w 1:72 to one już są od dwóch lat w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 A czy przypadkiem ten Chevrolet C15A No. 13 Personnel Lorry i Bedford QLD nie mają być w skali 1/35 ?. A tego nie wiem, możliwe i dlatego nie pisałem w jakiej skali będą samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Achtung Fiaty!! Zapowiadane przez IBG Polskie Fiaty 508/III ukażą się w sprzedaży w połowie lipca. Ps. Ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, że nie podaję źródeł informacji. http://czolg.blox.pl/2010/03/Polskie-Fiaty-z-IBG.html Źródło: czolg.xon.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 A jaka będzie przybliżona cena? Kurczę co ja się pytam już zaczynam kasę na nie zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Wiesz co, z miłą chęcią bym napisał, ale nie wiem, sam jestem ciekaw. Myślę, że ceny będą zbliżone/ w granicach do obecnych cen modeli w skali 1/72 firmy IBG. Ostatnio oglądałem ich modele i powiem szczerze, że byłem pod wrażeniem, nie wiem czy sobie któregoś nie zafunduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Polecam. Miałem ich Bedfordy QLR i QLD i sklejały się wyśmienicie. skala72 a rozmawiając z IBG wspominali coś o planach innych wrześniowych pojazdów: PF 618, 621, wz.34, PZInż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Polecam ... sklejały się wyśmienicie. skala72 a rozmawiając z IBG .. o planach innych wrześniowych pojazdów: PF 618, 621, wz.34, PZInż? Mam nadzieję, że jutro otrzymam nowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 No to czekam na info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 super wieści z frontu!!! Jak widać, można poruszyć temat inny niz kolejny PZ IV czy T 34. do tego przez naszą rodzimą firmę. Osobiście czekam na samochody pancerne z kampanii wrześniowej w tej skali :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Mogą być w 1/72 i 35, ale nie będą. Mam nadzieję, że IBG zrobi niespodziankę i wypuści modele wz.29 i 34 tak jak powinny wyglądać, sam kupię ze trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Mało Wam jeszcze wz-tek? Kiedy, ani Fiata, ani Ursusa, ani PZinża nie uświadczysz? Samochodów nam trza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Kiedy, ani Fiata, ani Ursusa, ani PZinża nie uświadczysz?Samochodów nam trza!!! Ale te wz. nadają się do ... A konkretniej czego brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 skala72 przecież wiesz dobrze. W 1/72 poza żywicą MarS nic nie ma w 1/35 mamy potworki z SModel. Rynek modeli pojazdów IIRP jest tak samo ubogi jak Wojsko Polskie tamtych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Faktem jest że pojazdów z września w małej skali jest na "lekarstwo" a dosyć sporo tego było i każda zapowiedź jakiejkolwiek nowości budzi jak najlepsze nadzieje a ja i tak preferuję wtryski :-) Zawsze prostsze w obróbce i klejeniu .Swoją droga jak tu zrobić dioramkę z września jak z polskiej strony jest tylko to co jest ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Powiem tak, na początku mogłyby pojawić się: - 7TP - TKS/TK-3 - wz.29 - wz.34 - R-35 Oczywiście w 1/72. Oglądałem ostatnio modele IBG i byłem pod warżeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Krzysztof dobrze mówi, wtryski są tańsze i prostsze w obróbce. Nie każdy ma też cierpliwość, umiejętności i środki na zabawę z żywicą. Broń pancerną w 1:72 już jakąś tam mamy, lepsze czy gorsze modele ale jakieś są. Więc czemu chcesz skala72 nowych modeli: 7TP, TKS/TK-3, R-35 bo o wz. nie piszę bo takowe są tylko w żywicy a o ich "posunięciu w latach" każdy wie. Ja będę się domagał samochodów i ciężarówek bo tego nam we "wtrysku" brak. I żywię ogromne nadzieje w firmie IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Witam Ty to masz farta nowości sobie pooglądac to dopiero frajda .Maszmoże dojście do tych modeli w rozsądnej cenie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 7 TP? a po cóż to? Model Mirage wcale nie jest taki zły, możesz do niego dopakować blaszki Part'a, lufę alu, gąsienice z UM. Wątpię by IBG był w stanie zrobić znacząco lepszy model niż istniejący. Jakość RPM jest bardziej dyskusyjna, TKSy takie mocno sobie, R-35 ma tragiczne gąsienice ale chyba jest żywiczny zamiennik. Ja bym również wolał softskiny i artylerię. Zdobyczne samochody pancerne z lat 20, Modelkrak nie jest zły, ale wolałbym mimo wszystko plastik fantastik niż żywicę. Nie mówiąc już o porządnych figurkach (wiem nie ten rodzaj produktu ale pomarzyć można, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Dobrze że nie faszystowski złom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 7 TP? a po cóż to? Model Mirage wcale nie jest taki zły, możesz do niego dopakować blaszki Part'a, lufę alu, gąsienice z UM. Wątpię by IBG był w stanie zrobić znacząco lepszy model niż istniejący. Jakość RPM jest bardziej dyskusyjna, TKSy takie mocno sobie, R-35 ma tragiczne gąsienice ale chyba jest żywiczny zamiennik. Ja bym również wolał softskiny i artylerię. Zdobyczne samochody pancerne z lat 20, Modelkrak nie jest zły, ale wolałbym mimo wszystko plastik fantastik niż żywicę. Nie mówiąc już o porządnych figurkach (wiem nie ten rodzaj produktu ale pomarzyć można, nie? R35 jest całkiem fajny pomijając kwestię gąsek, ale jest do nich zamiennik z żywicy (całość zawieszenia). Dodajmy jeszcze H38 z RPM, który gąski ma już jak najbardziej w porządku, a jakość modelu jest zaskakująco dobra (praktycznie pełne wnętrze dostajemy). Chevrolety i Bedfordy z IBG są miłą niespodzianką jakościową dlatego tym bardziej liczę na podobny standard w nowych wypustach tej firmy. A na koniec pomarudzę jak zwykle - wszyscy chcę polska pancerkę, a potem i tak garstka ludzi ją skleja, bo Panther uber alles... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Powiem tak, na początku mogłyby pojawić się: - 7TP - TKS/TK-3 - wz.29 - wz.34 - R-35 Oczywiście w 1/72. Oglądałem ostatnio modele IBG i byłem pod warżeniem. W zestawach modeli pojazdów nie jestem biegły i nie wiem czy koledzy pisząc o żywicach mieli na myśli to (wpadło mi w oko przy przeglądaniu nowości w tym sklepie): http://www.martola.com.pl/pl630/produkty32359/polish_armoured_car_wz_29 http://www.martola.com.pl/pl630/produkty32360/polish_armoured_car_wz_34_ii Nie wiem czy to zupełna nowość czy może jakieś odświerzane zestawy ale może komuś to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi