Jarekk Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Bardzo ładnie wyszło Ci to tylne koło. Polecam wykonać również nowy resor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Za namową Jarka zrobiłem nowy resor :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Własnoręczne resory są zdecydowanie lepsze. Klocki z RPM czy bardzo naciągane kształtem elementy z Mirage raczej nie spełniają wymagań. Mnie też czekają takie resorki ... Nie trać rozpędu z tą tankietką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Obserwuje twoje zmagania z tankietką i jestem pełen podziwu. Czekam na cd przygody z traktorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Postępy: Resory zrobiłem jeszcze raz, uznałem, że w tamte włożyłem zbyt mało serca :P Tks stoi o własnych siłach, podwozie wypoziomowałem, choć nie jest jeszcze przymocowane. Dodatkowo pojawił się peryskop, i mocowanie karabinu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Dobrze że nie idziesz na kompromisy, poprzednia wersja resoru nie była taka zła, no ale to jest jeszcze lepsza. Całość naprawdę robi wrażenie, przypatruje się i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Nie no, jestem po co raz większym wrażenie, model pierwsza klasa (czeszesz wszystkie nagrody!!), no i ten tłumik, rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Dzięki za kibicowanie :] W międzyczasie zająłem się dobieraniem kolorów :] Farby nie wyschły na zdjęciach do końca, bo śpieszyłem się żeby skorzystać ze światła dziennego. Ujdą te kolory? PS. To moje pierwsze kamo z aerka, w dodatku z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Co to za farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Kolorki są OK. Może tylko trochę za bardzo rozmyte linie kolorów. Lepiej byłoby z plastelinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Dokładnie następnym razem pozwól im bardziej "wyjść", jak dojdzie jeszcze wash będzie idealnie. Tez chętnie dowiedział bym się jakich farb użyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Spokojnie, to była próba kolorów Mam patafix, próbę maskowania też zrobię. Jedyne nad czym się zastanawiam, to czy maskowanie nie pourywa mi nitów :/ Co do farb to używam Model Masterów i Humbroli olejnych. Pewnie interesuje Was kolor :P Bazą pod kolory był przepis prawdopodobnie z tego forum (nie pamiętam, bo dawno go znalazłem): oliwkowo-zielony: 12xH150+1x1711 mm+1x yellow mm szaro-piaskowy: 3xH168+2xH74+1xH84+1x white mm ciemno brązowy: 19xH10+1x 1516 mm Autora tego przepisu przepraszam za niewymienienie w tym momencie jego imienia, ale niestety nie pamiętam kto go stworzył, research w temacie barw wrześniowych robiłem dawno temu. Oryginalny przepis bazował na farbach Humbrola, ja użyłem zamienników ModelMastera. Przepisu oryginalnego na Humbrolkach nie mam zapisanego, ale z pewnością kolory zamieniałem na bazie jakiejś tablicy barw producentów. Moje kolory mogą nieznacznie odbiegać od tych z przepisu, ponieważ mimo wszystko na pierwszym miejscu stawiam moje oko, które mówi mi czy tak może być czy też nie Jeśli malujecie akrylami, to o kolory spytajcie Jarka, on zbadał ten temat bardzo dokładnie, wspaniale dobiera kolory i chętnie pomaga :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Łopatka: Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Dobra łopata Jak robiona? Co to za kolor to srebro? Jakiś metalizer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Hehe to srebro to kolor blachy aluminiowej, to co się świeci to blaszka :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Łopata wydaje mi sie troszkę jakby skrzywiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Patrząc na zdjęcia z czarnym trzonkiem również wydaje Ci się, że jest krzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Propozycja numer 2, powstała dzięki uwagom Jarka. Trzonek chwilowo nie przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Patrząc na zdjęcia z czarnym trzonkiem również wydaje Ci się, że jest krzywa? Zwracam honor, pierwsze zdjęcie mnie jakoś zbłądziło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Potraktowałem tankietkę podkładem, wyszły pewne rzeczy, które trzeba wyszlifować. Koło zębate wykorzystam z Mirage, to z RPM wygląda jak drewniane koło zębate z młynu Mam nadzieję, że da się na nim osadzić gąski RPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Poprawek na spoinach jest całkiem mało. Model wygląda super. Czekam na kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 TKS po preshadingu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Profesjonalne podejście, nie to co moje kamuflażowe bazgroły. Nawet w tej formie wygląda znacznie ciekawiej niż taki szary blok plastiku. Czekam niecierpliwie na kamuflaż i trzymam kciuku z dalsze malowanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Piękny model się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi