elefantes Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Postanowiłem założyć nowy wątek warsztatowy, a tym razem będzie on dotyczył Scani 143M. Choć nadal mam kilka innych rozgrzebanych modeli, to liczę na to, że uda się ten projekt dociągnąć do końca . Na początek wykonałem delikatny tuning podwozia, ale raczej będę się starał zrobić model "z pudła", także za dużo tych dodatków nie będzie. Malowanie sprayem czarny mat z palety Dupli Color i jest to jedyny element malowany sprayem, reszte tradycyjnie pomaluję pędzelkiem. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Niepotrzebnie zaszlifowałeś do rownej wysokosci czesc ramy gdzie sa katowniki do mocowania siodła. To są 2 rozne elementy i tam powinien byc tak jak było pierwotnie. A poza tym całkiem przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Ja mam radość, widząc kolejną, Twoją relację Długo nie było ani widu, a ni słychu... Także cieszę się, że znów budujesz. Pomimo, że masz specyficzny sposób na modelarstwo, to i tak na ma to swój klimat - na tyle, że interesująco się wszystko ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Będę obserwował z zapartym tchem. Instalacja już robi na mnie wrażenie . Model będzie jak zwykle pomalowany na miedziano - złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Miło ,że znowu pan klei, pamiętam pana modele jak zaczynałem przygodę z modelarstwem i przeglądałem, różne fora aby coś podpatrzeć,wtedy też zobaczyłem pana modele takie jak Actros. Miło,że znowu pan kleji bo te modele mają swój klimat jak już powiedział kolega wcześniej.Wracając do tematu będę z zaciekawieniem śledził pana relację . Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Cieszę się Marcin, że powróciłeś do cywili Czyż byś miał już dość militarii ? a widziałem, że fajnie ci wychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Witam! Ja również się cieszę że w końcu coś się u pana dzieje Będę bacznie śledził tę relację pomomo że mam już dwie takie Scanie... Instalacja bardzo mi się podoba Kolory zapewne "firmowe" Nie mogę się doczekać kolejnej aktualizacji Pozostaje mi życzyć powodzenia i bezproblemowej budowy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Oooo bardzo się ciesze, że mój powrót do cywili był tak bardzo oczekiwany Tymczasem pokażę co wydłubałem przez ostatnie dni: Silnik ma kolor German Grey(!) z Humbrola plus delikatna przecierka suchym pędzlem. Co do kolorystyki modelu to nie musze chyba nic pisać, bo miedziane nadkola 54H już to sugerują Aha! Zapomniałem napisać że prawe przednie koło niestety delikatnie nie dotyka podłoża, hm c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Zapomniałem napisać że prawe przednie koło niestety delikatnie nie dotyka podłoża, hm Przyjdzie kabina, ramę dociśnie, to i koło podłoża będzie dotykać. Ps. Ładny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 (edytowane) Silniczek elegancki i kolorek też ładny. Jak pan skończy to będzie extra model Edytowane 22 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Niezła robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Zgadzam się z przedmówcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2010 Witam. Wszystko wygląda super. Ile zajmuje malowanie pędzlem, błotnika i ile warstw jest położonych? Bo kabinę to pewnie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Przyjdzie kabina, ramę dociśnie, to i koło podłoża będzie dotykać. ...też mam taką nadzieję, bo z tego co widze to nic już w tym temacie raczej nie zwojuję Jeśli chodzi o malowanie pędzlem to w miejscach gdzie kładę mat (np. silnik) wystarczą dwie warstwy plus 1 lub 2-krotne krycie lakierem bezbarwnym matowym (do tego celu stosuję Revellowski mat clear nr 2). Na błotniki, kabinę itp. kładę kolejno: 1 warstwa mat (jakikolwiek Revell), potem 3 warstwy metaliku (Humbrol) i 1 warstwa lakieru. A teraz porcja kolejnych fotek: Przeglądając relację innych kolegów z forum, zwłaszcza Łukasz_G zmotywował mnie aby jednak wzbogacić silnik o pare drobiazgów: ...i taki mały żart na koniec. Myślę, że panowie z AFV Club nie mają nic przeciwko c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 cześć ) zdziwiłem się że sklejasz nie-amerykańca ale jak zacząłęm przeglądać relację, wpierw zobaczyłem czarną ramę i od razu zacząłem się zastanawiać jaki będzie kolor kabiny. Ofkors jedyny słuszny złoty Czy militarkę też jechałeś na złoto? A tak poważnie, jesteś wirtuozem pędzla - serio serio. Bardzo podoba mi się też wykonanie instalacji, duuuużo mi jeszcze brakuje w tej materi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Prace troche zwolniły, ale to nie oznacza, że nic się na warsztacie nie dzieje Nieukrywam, że troche się napociłem aby wkleić przednią szybę. Za spoiwo posłużył mi clear Revalla Nr 1 Uszczelkę wykonałem czarnym matem + nakładka z sidoluksu. Narazie wygląda fajnie. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Ładnie wnętrze wygląda: Zainteresowała mnie co to jest ta nakładka z sidoluksu? jakaś tajemnica modelarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 No fakt, przednia szyba w tym modelu to dla mnie nieporozumienie, ale udało ci się Wnętrze wygląda bajecznie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Wnętrze bardzo przyjemne, szkodą że nie pokusiłeś się o waloryzację samego kokpitu zamiast kalki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Błagam zrób coś z kokpitem, wystarczy cienki polistyren pociąć na paski, a później jeszcze drobniej i są już przełączniki. Okrągłe przełączniki robię z rozciągniętej i pociętej ramki. Jak w samolotach ludziska robią kokpity, to w truckach nie można.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Czekamy na kolejne fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Brawo. Wlasnie takie wykonania motywuja nas do probowania sil w coraz trudniejszych tematach. Serdeczne dzieki za inspiracje. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Ludzie nie odkopujcie tematów dopóki nie będzie aktuala jakiegoś, na który osobiście czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Sandi, bez przesady... Przecież po to jest forum, aby komentować czyjąś pracę prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 No tak ale wiesz ja nie mówie,że mają nie komntowć ale nie wiem czy widziałeś posty TraansTecha na forum. Jest nowy ale już mu tłumaczyliśmy ale on dalej swoje więc wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi