Paweł Czarnocki Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Brak słów ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Ale wypas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Malowanie. zielony - Vallejo Cam. Green 71022 + Interior Green 71010 w stosunku 3:1 na korzyść cam. green, potem odwróciłem proporcje i psiknąłem górne powierezchnie; piaskowy - Mr.Color Sail 45; czarny - Mr.Color Extra Dark Seagrey 333 z domieszką czarnego 33 (czyli same trójki) tak to leciało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Miazga malowanie i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 No, całkiem przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Porządna robota ,czekam na następne etapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Sporo detali . Malowanie paradne czy będziesz brudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2010 Dzięki wszystkim Malowanie paradne czy będziesz brudził Będę brudził, choć to wzór z defilady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Chłopie !! Powaliłeś mnie na kolana tym modelem. Wykonanie, malowanie - rewelka !! Sześciopak Ci sie należy za temat !! Ani mi się waż go błocić. Trochę washa, trochę kurzu i nic więcej. Nie papraj go w błocie po pachy, szkoda detali itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Ani mi się waż go błocić. Trochę washa, trochę kurzu i nic więcej. Nie papraj go w błocie po pachy, szkoda detali itp. Przyłaczam się do apelu, choć jako gość który przeorał czołgutkiem kawał pola, uważam że utytłany czołg wyglada najlepiej. Jednak w tym wypadku, kategorycznie: Nie brudzić !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Sześciopak Ci sie należy za temat !! Ani mi się waż go błocić. Trochę washa, trochę kurzu i nic więcej. Nie papraj go w błocie po pachy, szkoda detali itp. Przyłaczam się do apelu, choć jako gość który przeorał czołgutkiem kawał pola, uważam że utytłany czołg wyglada najlepiej. Jednak w tym wypadku, kategorycznie: Nie brudzić !!!!!! Wobec takich argumentów nie mam wyjścia Na szczęście moja koncepcja brudzenia w tym przypadku nie odbiega zbytnio od tego co napisał Paweł Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Pytanie z innej beczki:-ile wyniósł całkowity koszt materiałów do budowy tego modelu-tzn model ,żywica, dodatki. O ile to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Moim zdaniem ten model to autentyczne mistrzostwo świata w wielu kategoriach. Jako były czołgista i wielodziesięcioletni sklejacz chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Pytanie z innej beczki:-ile wyniósł całkowity koszt materiałów do budowy tego modelu-tzn model ,żywica, dodatki. O ile to nie tajemnica Tajemnicą to nie jest, bo każdy może sprawdzić ile co kosztuje w sklepie. Nie pamiętam dokładnie, cały zestaw skompletowałem w zeszłym roku, ale: model T-72 tamiya ok. 70 zł (bo w hobbyeasy) całość żywic miniarm ok. 420 zł, blachy Eduard do T-72, których wykorzystałem jakieś 40% ale wliczę je żeby podbic stawkę - ok. 40 zł, reszta blach i innych materiałów wzięta z szuflady - nie wliczę ich, żeby nie podbijać stawki ... Moim zdaniem ten model to autentyczne mistrzostwo świata w wielu kategoriach. Jako były czołgista i wielodziesięcioletni sklejacz chylę czoła. O, to stwierdzenie moim zdaniem gruuuubo na wyrost, ale dzięki! Kluczowe rzeczy dzieją się teraz i właśnie teraz nie jest mi już do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Model rewelacyjny, malowanie pierwsza klasa, ale nie byłbym sobą gdybym się nie przyczepił Mianowicie czy malowanie belki do samowyciągania jest dobrym pomysłem? Z doświadczenia wiem, że są w naturalnym kolorze ewentualnie są malowane w trakcie użytkowania, ale zwykle oddzielnie od całości wozu. U Ciebie kamuflaż na belce jest kontynuacją tego na kadłubie. No chyba, że takie malowanie znalazłeś na zdjęciach, w przypadku malowania paradnego wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Mianowicie czy malowanie belki do samowyciągania jest dobrym pomysłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Zacne malowanie. Mimo, że z współczesnego garażu, ale wygląda wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 No i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 17 Lipca 2010 Autor Share Napisano 17 Lipca 2010 Model chcę umieścić na podstawce z fragmentem terenu i wtedy jeszcze coś poprawię/dodam odnośnie brudzenia. Narazie wygląda to tak: Czerwone ślepia systemu Sztora nadają tej maszynie niepokojąco żywych cech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 .To mówi samo za siebie ... .Czołguś wygląda niczym skradający się tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Dwa słowa: Miażdżący teciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 i wtedy jeszcze coś poprawię/dodam odnośnie brudzenia. Nic nie poprawiaj już. Tylko lekko przetrzyj gąski na krawędziach i starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 O kurde to się nazywa wspaniała praca. Ukłon do samej ziemi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Zmobilizowałem się do ostatniego skoku. Podstawę podstawki stanowi ramka do obrazków. Cokół skleiłem z tektury 2mm. Wnętrze wypełniłem papierem metodą na wikol. Ziemia to koktajl piasku i wikolu. Roslinność to gotowce różnych producentów, sklejone ze sobą w różnych konfiguracjach. Jest też trochę włosia z pędzla. Całą trawę psiknąłem lekko w kolorach zieleni czołgowej, żeby troche zniwelować róznice miedzy modelem i resztą. W modelu zgodnie z sugestią przetarłem gąsienice. Tzn. jeszcze bardziej przetarłem, bo już były przetarte, ale... nieważne. Napijmy się ... I to koniec mojej przygody z tym modelem. Dziekuję Pawłowi za wsparcie linkami i Tomkowi za monografię, a wszystkim za zainteresowanie. Zapraszam do GALERII Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi