Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 Von Carstein podobny trochę do Leslie Nilsena. Tak, może wziąć udział w grze. Taki Kupiec z jednej strony zwiększa dochód drużyny a z drugiej zmniejsza straty na sprzedaży ekwipunku. Kurcze, zapomniałem, że tam jest pełno przeróżnych reguł i przepisów. To mam sens, dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Po przerwie powoli wracam do budowania i malowania makiet i figurek do Warheim FS. Na warsztacie mam obecnie dwa rozpoczęte projekty - Rycerzy Zakonnych do Sióstr Sigmara oraz makietę Domu Kupca - które jednak muszę chwilę poczekać. Powrót postanowiłem zacząć od czegoś lekkiego i prostego, a że budowę pomnika z użyciem modelu Gloria Invicta od GameZone Miniatures planowałem od dawna, to postanowiłem w końcu wcielić go w życie. Na zdjęciu poniżej możecie zobaczyć przygotowany do malowania piedestał i stojący na nim pomnik, który po zakończeniu prac ozdobi ulice Oldenlitz. Więcej o figurce Gloria Invicta od GameZone Miniatures napiszę w najbliższej piątkowej recenzji. Natomiast do waloryzacji piedestału użyłem bitsów od GW: czaszki, złamany miecz, pieczęcie czystości, krzyż; HQ Resin: pochodnie, księga i pulpit, ławka; MaxMini: świece; Scibor MM pęknięte tarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Skończyłem malowanie pomnika zbudowanego z modelu Gloria Invicta od GameZone Miniatures. Do zrobienia pozostała makieta na której znajdzie się monument, a która będzie częścią miasta Oldenlitz. Więcej o figurce Gloria Invicta od GameZone Miniatures możecie przeczytać w recenzji którą opublikowałem w miniony piątek. Do waloryzacji piedestału użyłem bitsów od GW: czaszki, złamany miecz, pieczęcie czystości, krzyż; HQ Resin: pochodnie, księga i pulpit, ławka; MaxMini: świece; Scibor MM pęknięte tarcza. Pomnik Magnusa Pobożnego | Gloria Invicta | Pomnik Pięciu Więcej zdjęć znajdziecie na blogu DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Dzisiaj mam dla Was zdjęcia pierwszego z trzech Rycerzy Zakonnych do kompanii Sióstr Sigmara do Warheim FS. Więcej o budowie modeli Rycerzy Zakonnych przeczytacie TUTAJ. Wpis dostępny jest także na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Super klimat trzymają Twoje figurki, kolekcja się powiększa sukcesywnie, tak trzymaj! A ja sobie będę oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Super klimat trzymają Twoje figurki, kolekcja się powiększa sukcesywnie, tak trzymaj!A ja sobie będę oglądał. Dzięki Dzisiaj mam dla Was zdjęcia drugiego z trzech Rycerzy Zakonnych do kompanii Sióstr Sigmara do Warheim FS. Więcej o budowie modeli Rycerzy Zakonnych przeczytacie TUTAJ. Wpis dostępny jest także na blogu DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Dzisiaj mam dla Was zdjęcia ostatniego z trzech Rycerzy Zakonnych do kompanii Sióstr Sigmara do Warheim FS. Więcej o budowie modeli Rycerzy Zakonnych przeczytacie TUTAJ. Wpis dostępny jest także na blogu DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Rycerze Zakonni stanowią główną siłę militarną Kultu Sigmara wykorzystywaną przez hierarchów Świątyni Sigmara w czasie krucjat, przydzielaną do ochrony świątyń, wiernych oraz dygnitarzy Kultu, takich jak Inkwizytorzy czy Przeorysze Sióstr Sigmara, a także utrzymywania porządku na ziemiach Imperium. Dobrze wyszkoleni i zaufani Templariusze Sigmara włączani są do osobistej straży Wielkiego Mistrza. Rycerze, którym udało się dowieść swej lojalności i wierności Sigmarowi werbowani są przez Zakon Pięści, który wyznacza im specjalne, utrzymywane w tajemnicy zadania. Wpis dostępny jest także na blogu DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 Po przerwie na malowanie Rycerzy Zakonnych powróciłem do warsztatu do prac na Pomnikiem Gloria Invicta w Oldenlitz. Postanowiłem umieścić Pomnikiem Gloria Invicta na odpowiednim piedestale i tak zrodził się pomysł zbudowania Mauzoleum Morra. Makietę mauzoleum zbudowałem ze styroduru i umieściłem na podstawie o wymiarach 300x150 mm. Natomiast bruk wyrzeźbiłem w gipsie, a obramowania drzwi zrobiłem tak, by przypominały Bramę jeden z symboli Morra, pana umarłych i snów w uniwersum Warhammer Fantasy. Osadzone w bramach drzwi zrobiłem tak samo jak wrota do domu bogatego mieszczanina. Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć pokrytą czarnym podkładem, gotową do malowania makietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Prace nad Mauzoleum Morra, pana umarłych i snów trwają. Farbami akrylowymi i chemią od AK Interactive pomalowałem drzwi, które zrobiłem tak samo jak wrota do domu bogatego mieszczanina. Pomalowałem także pomniki strażników, które z kolei zrobiłem z figurkowego złomu, który jakiś czas temu otrzymałem w prezencie od Dudersona. Modele, sądząc po herbach na tarczach z LotRa nie posiadały ostrzy mieczy, które uzupełniłem zgromadzonymi w skrzynkach bitsami. Zobacz wpis na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 W ramach #34 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego pomalowałem dwa znaczniki poległych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Czerwca 2017 a ja z uporem maniaka ... domku dalej nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Przykleiłem Pomnik Gloria Invicta do podstawy Mauzoleum Morra, pana umarłych i snów oraz osadziłem drzwi w kamiennych bramach. Drzwi zrobiłem tak jak wrota do domu bogatego mieszczanina. Przy użyciu farb akrylowych i chemii modelarskiej pomalowałem ściany i zrobiłem zacieki na kamieniach. Zobacz wpis także na DansE MacabrE. a ja z uporem maniaka ... domku dalej nie ma :( Cóż dostawa farb się opóźnia i domek czeka w kolejce. Ale doczeka się malowania, jak tylko farby otrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia pomnika Gloria Invicta oraz Mauzoleum Morra. Jest to kolejny ukończony moduł, który wejdzie w skład makiet do miejskiego stołu Oldenlitz do Warheim FS. Krótką historię powstania pomnika i mauzoleum możecie przeczyta powyżej, a więcej informacji na temat powstawania makiety znajdziecie na łamach bloga DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Model pomalowany, na #34 edycję Figurkowego Karnawału Blogowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Jak zapewne wiecie nie jestem wielkim zwolennikiem wydanej przez GW gry AoS oraz nowej stylistyki dedykowanych do gry modeli. Jednak nie zamierzam obrażać się na GW i z uwagą śledzę nowości co jakiś czas odnotowując warte uwagi modele. I tak też było z Arkanaut Frigate oraz całą linią Kharadronów do AoS. Model fregaty kupiłem i skonwertowałem, a dla Kharadronów planujemy stworzyć zasady Klanu szkutników z Barak Varr i zaadaptować do Warheim FS. Przy całej sympatii to Kharadronów nie umiem zaakceptować kul mocy, których stylistyka nijak mi nie pasuje. Dlatego zainspirowany znalezioną w odmętach internetu ilustracją latającej łodzi postanowiłem przy użyciu, głównie krasnoludzkich bitsów z WFB, przebudować fregatę, a kapitanem uczynić model Gnoma z muszkietem od SpellCrow. Element na podstawce to część zestawu Dwarven Ruins od Scibor MM. Efekty konwersji możecie obejrzeć poniżej. A więcej zdjęć znajdziecie na blogu DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Plac Trzech Tronów to mój wkład w październikowy Figurkowy Karnawał Blogowy, którego gospodarzem jest Bahior z bloga The Dark Oak oraz moja praca konkursowa na Bejcowe kitbasze, które zorganizował Rebe Spell. Jest to także makieta, która będzie częścią Oldenlitz, miasta w którym toczyć się będą potyczki według zasad gry Warheim FS. Podobnie jak inne makiety, także Plac Trzech Tronów umieściłem na pleksi o wymiarach 15 x 15 cm. W gipsie szpachlowym naostrzonym gwoździem wyrzeźbiłem bruk. Toalety zrobiłem z balsy i patyczków z zapałek, a zniszczony mur zrobiłem ze styroduru. Temat październikowego FKB to w przerwie walk i właśnie tą scenę prezentuje siedzący w wychodku i czytający księgę żołnierz imperialny, nieświadomy dobrej zabawy, którą Nurglingi urządziły sobie na tyłach Placu Trzech Tronów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 A Ty dalej swoje i to mi się podoba! Fajna kompozycja, maluj toto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 A Ty dalej swoje i to mi się podoba! Fajna kompozycja, maluj toto! Dzięki. Do końca miesiąca muszę się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Rozpocząłem malowanie makiety Placu Trzech Tronów. Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć pomalowane wychodki, Nurglingi oraz beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 W tym tygodniu pomalowałem imperialnego żołnierza wraz z orężem oraz worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Oldenlitz, choć nigdy nie było dużą osadą, to dzięki prężnie działającej gildii kamieniarzy zrzeszającej w swych szeregach uzdolnionych rzemieślników, niemal od samego początku mogło cieszyć się dużą liczbą kamiennych budowli, w tym działającą siecią podziemnych kanałów ściekowych odprowadzających nieczystości poza mury miasta. Wśród mieszkańców Oldenlitz powtarzanych jest wiele nieprawdopodobnych opowieści o tajemniczych stworzeniach żyjących w kanałach pośród brudu i nieczystości, a odpowiedzialni za utrzymanie infrastruktury kamieniarze oraz straż miejska dość często podsycali plotki, dzięki którym mieszczanie i ich dzieci trzymali się z dala od niebezpiecznych dla niedoświadczonych poszukiwaczy przygód tuneli. I choć w większości powtarzane przez żądnych wrażeń mieszczan opowieści można włożyć między bajki, to w kilku rejonach miasta, mimo starań rzemieślników, kanały zaczęły w niewyjaśniony sposób zapadać się, a płynące korytem nieczystości zatykały tunele zmieniając się w niebezpieczne zbiorniki trującej mazi i grożących wybuchem skupisk metanu. Jednym z takich rejonów Oldenlitz jest położony na obrzeżach Plac Trzech Tronów, nazwany tak przez mieszczan z uwagi na trzy znajdujące się tam wychodki, który w ostatnim czasie zmienił się w wiecznie podtopione nieczystościami, cuchnące i duszne bagno. Nieliczni mieszkańcy, którzy wciąż próbowali korzystać z wygódek opowiadali o dziwnych stworzeniach ukrywających się w kanałach oraz złowieszczym śmiechu, dobywającym się z kloaki. A gdy kilku z mieszczan nie wróciło z posiedzeń, mieszczanie zaczęli omijać Plac Trzech Tronów szerokim łukiem. Jak zapewne szanowne państwo-draństwo zdążyło już przeczytać w poprzednich wpisach widoczny na zdjęciach poniżej Plac Trzech Tronów powstał przy okazji #38 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego nad którą pieczę sprawuje Bahior. Jest to także makieta, która będzie częścią Oldenlitz, miasta w którym toczyć się będą potyczki według zasad gry Warheim FS. Podobnie jak inne makiety, także Plac Trzech Tronów umieściłem na pleksi o wymiarach 15 x 15 cm. W gipsie szpachlowym naostrzonym gwoździem wyrzeźbiłem bruk. Toalety zrobiłem z balsy i patyczków z zapałek, a zniszczony mur zrobiłem ze styroduru. Temat październikowego FKB to w przerwie walk i właśnie tą scenę prezentuje siedzący w wychodku i czytający księgę żołnierz imperialny, nieświadomy dobrej zabawy, którą Nurglingi urządziły sobie na tyłach Placu Trzech Tronów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Listopada 2017 Autor Share Napisano 23 Listopada 2017 Po kilkumiesięcznej przerwie wróciłem do prac nad Domem Kupca. Po głębszym zastanowieniu usunąłem moim zdaniem zbędny fragment piętra wraz z kominem oraz kominkiem, a także usunąłem fragment dachu i wymieniłem dachówki na mniejsze, tak by pasowały do tych, które umieściłem na Trzech Tronach. Po zakupie plastycznych farb akrylowych rozpocząłem malowanie makiety. Każdy z poziomów pomalowałem innym kolorem i wstępnie ubrudziłem. Elewację pomalowałem na biało, a dachówki na niebiesko. Następnym krokiem będzie ubrudzenie ścian i dachu. Więcej zdjęć na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Poniżej możecie obejrzeć zdjęcia pomalowanego zestawu Signposts od Mini Monsters. W trakcie rozgrywek w Warheim FS zestaw będzie używany zarówno wewnątrz jak i poza murami. A jeśli chcecie zobaczyć jak malowałem drogowskazy i tablicę ogłoszeń to kliknijcie w poniższe odnośniki: Część 1, przygotowanie do malowania. Część 2, malowanie starego drewna. Część 3, malowanie nowego drewna. Część 4, malowanie detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Poniżej możecie obejrzeć zdjęcia pomalowanego zestawu Wooden Road Signs od Rituls EM. W trakcie rozgrywek w Warheim FS zestaw będzie używany zarówno wewnątrz jak i poza murami. A jeśli chcecie zobaczyć jak malowałem drogowskazy i tablicę ogłoszeń to kliknijcie w poniższe odnośniki: Część 1, przygotowanie do malowania. Część 2, malowanie starego drewna. Część 3, malowanie nowego drewna. Część 4, malowanie detali. Więcej zdjęć na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi