Gerd Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 W rzeczywistości to: Truck, General Service, SAS, 3/4-ton, 4x4, Rover 11 (FV18086). Zestaw w skali 1:35 Tamiya nr 35076 data urodzenia 1976r. w połączeniu z fototrawionym Eduardem 35754 oraz jeszcze nie przemyślaną podstawką i już przemyślaną figurką powinien sprawować się zupełnie przyzwoicie. Już moja w tym głowa. W-PUDEŁKU: trzy, nawet po 34 latach od premiery, bardzo przyzwoite wypraski z... różowego plastiku, to chyba jedyny przypadek kiedy ów róż jest usprawiedliwiony. Żadnych kalkomanii, żadnych elementów przeźroczystych, koszmarna figurka, ale całkiem ładne odwzorowanie szczegółów. czytelna jak zawsze instrukcja, słowem świetna baza do pracy nad modelem, może tylko śladów po wypychaczach trochę za dużo.... W każdym razie wieje optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Będę kibicował tym bardziej, że temat zahacza o moją małą "miłość" Jeśli będziesz miał jakieś pytania merytoryczne, to służę pomocą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Genialny temat Siadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Siedzę i kibicuję. Moje dwie słabości - SAS i LandRover - w jednym. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Oj też będę tu zaglądał żadnych elementów przeźroczystych Czy to znaczy, że masz wybrakowany model? Na pudełkowym rysunku widać, że są szkiełka, wgłębienia na elemencie przodu też się o te szkiełka proszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Nie korci Cię by na miejscu kierowcy ... lub chociaż pasażera umieścić różową panterę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMGH Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Nie ma żadnych kloszy ani nic. Też mam ten sam komplet, więc chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Może jakaś dioramka w klimatach arabskich? Np Oman 1959 Na wprowadzenie w klimat http://www.youtube.com/watch?v=1c4-psnlKQU Historia pewnego posterunku SAS w omanie w latach 70tych[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Czy to znaczy, że masz wybrakowany model? Nie ma żadnych kloszy ani nic To nie do końca prawda. Klosze „są”....z różowego plastiku (cz.B22), jednak ja postanowiłem nie korzystać z propozycji producenta, tym samym dodam modelowi cech indywidualnych. Przy okazji walki z chłodnicą i atrapą: Podobny problem dotyczy szperacza (cz.B15). Nie korci Cię by na miejscu kierowcy ... lub chociaż pasażera umieścić różową panterę ? To chyba nieco zbyt śmiałe dla mnie posunięcie. Figurka owszem jest przewidywana. Robi się „w tle”. Może jakaś dioramka w każdym razie pewnie coś na kształt. Oczywiście serdecznie zapraszam do zaglądania. Wszelakie ciekawe materiały mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 W międzyczasie figurka się wykluła. Było z nią trochę kłopotu, bo nic z gotowców mi nie odpowiadało. Trzeba było sobie samemu radzić: Potem dwuskładnikowa masa Tamiya: dalej Surfacer 1000: pierwszy raz z całości akrylami – szału nie ma – jest nowe doświadczenie: a raczej wniosek: "nigdy więcej", albo baaardzo dużo ćwiczyć... Dla porządku w rękach tak dziwniej ułożonych będzie broń krótka - jakaś. No i zapomniałbym – wszystko zaczęło się od tego zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 No i zapomniałbym – wszystko zaczęło się od tego zdjęcia: Pamiętaj że to zdjęcie pochodzi z pustynnej burzy, gdzie używali już Pinków na bazie Defendera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Tak jak Moses napisał - pokazane przez Ciebie zdjęcie pochodzi z operacji "Burza Pustynna". Ten Pinky, którego robisz to bardziej operacja w Omanie. Warunki klimatyczne podobne, więc miglanca za bardzo nie trzeba przerabiać. Jedynie kolor spodni - nie było jeszcze wtedy pustynnych DPMów - czyli spodnie lightweight green. Buty tez jednolitego koloru, bo jungle boots, to od 70-tych. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Pamiętaj że to zdjęcie pochodzi z pustynnej burzy Doskonale o tym wiem, zdjęcie pochodzi z książki Chrisa Ryna „Ostatni z Bravo Two Zero” Jedynie kolor spodni - nie było jeszcze wtedy pustynnych DPMów Choć faktycznie wzorowałem się na brytyjskim kamuflażu pustynnym nie sądziłem, że ktoś go rozpozna, bo efekt końcowy uważam raczej za nie zbyt udany. Plan przewidywał, by były to „jakieś tam” łaciate spodnie najlepiej w kolorze kontrastującym płaszczem. Zbiry z SAS’u i tak ubierają się w co popadnie. Buty tez jednolitego koloru, bo jungle boots, to od 70-tych. Tu bym się od biedy zmieścił z moich informacji wynika, że „Różowe Pantery” zostały wycofane ze służby w połowie lat osiemdziesiątych XX w. (NTW nr7/97 str. 64) Oczywiście dziękuję za cenne informacje, w dalszych pracach z przyjemnością z nich skorzystam. Jak się sprawa skończy zobaczymy tuż przez końcem projektu. Póki, co wszystko to poskładane „na Maskol” może być momentami słabo z symetrią: A to moduły do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Bardzo lubię oglądać modele na tym etapie montażu. Pięknie, kolorowo, multimedialnie. Czysto, schludnie, starannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Mistrzowsko to wygląda! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Może mi się źle kojarzy lub jestem już uprzedzony, ale na pierwszy rzut oka jakość plastiku skojarzyła mi się z smodelem ;) Jeśli chodzi o malunki noga ze mnie totalna, modele wolę podziwiać w fazie przedmalunkowej Nie maluj go, zostaw jaki jest, widać przynajmniej ile kosztował Cię pracy. Pozdrowienia. PS Ta 40tka naprawdę jest b.dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 na pierwszy rzut oka jakość plastiku skojarzyła mi się z smodelem ;) Z bliska jakość plastiku kojarzy się z raczej mydelniczką choć w rzeczywistości wcale nie jest tak źle. Bardzo lubię oglądać modele na tym etapie montażu. Przyznam, że ja też. Nie maluj go, zostaw jaki jest Muszę jednak Panów rozczarować, już pomalowałem… Oto pierwsza, nie licząc Surfacera, faza: Ta 40tka jeszcze raz dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Ale różowiutki fajny pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Małymi kroczkami na przód: w każdym razie, zostało już chyba mniej jak więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Jeszcze jeden krok w stronę końca: -trochę nudy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Jeszcze jeden krok w stronę końca: -trochę nudy.... Co to za okolica Wygląda mało przyjaźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Co to za okolica Question Wygląda mało przyjaźnie Mr. Green Z tego co wiem to okolice Omanu rzut beretem od Iraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 viewtopic.php?p=370139#370139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi