xsara2008 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 No chyba dot4 zaczął brac plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 No chyba dot4 zaczął brac plastik. Ale element na zdjęciu to nie jest silnik, on nie moczył się w dot4. pomalowałem podkładem silnik i rame: Pomalowałem też fotele, dorobiłem tylnią sciane foteli, ale chyba tył foteli będę malował jeszcze raz, może je zaszpachluje. Sory za jakość, ale robione telefonem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Fotele się za bardzo świecą powinieneś użyć matu, albo satyny bezbarwnej na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 I mam pytanko: Na niektórych elementach pojawiły się takie pęcherzyki malutkie, co zrobiłem żle? Dodam że przed malowaniem było myte w wodzie z ludwikiem, suszone suszarką. Jak sądzę malowałeś Pactrą i pędzelkiem Farbka ta ma tendencję do pienienia dlatego aby dobrze kryła należy nanosić ją kilka razy bardzo cienkimi warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jak sądzę malowałeś Pactrą i pędzelkiem Farbka ta ma tendencję do pienienia dlatego aby dobrze kryła należy nanosić ją kilka razy bardzo cienkimi warstwami. Faktycznie producent się zgadza, spróbuje wieczorem i dam znać. Dzięki za wyjaśnienie. 2 pytania: Do czego służą te elementy? Niema na nich żadnego numeru, i niema ich na planie. to są jakieś dodatki czy coś? PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ. Czy pomiedzy bliżniakami z tyłu, miedzy kolami dawać klej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeżeli w instrukcji w spisie części są zaznaczone szarym kolorem, to znaczy że ich nie używasz w budowie. W moim Pete 378 te cienkie obręcze wklejałem wewnątrz bliźniaków. Sprawdź, jak jest u Ciebie. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Ale między bliżniaki to mam wkleić takie małe podkładki według planu, zostawie je chyba w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Sprawdziłem - te cienkie obręcze w planach są na szaro zaznaczone. Przed sklejeniem kół sprawdź na sucho, czy na osi wewnętrzny bliźniak bez oporów się obraca, jakby co to podszlifuj. Podkładki klej ostrożnie, żeby razem z osią felgi nie skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 zaznaczone przez ciebie to części obręczy zawarte w instrukcji skłądania kół, na dole po prawej to to połowa obręczy koła zapasowego nie żywanego w twoim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Marcin M. , Dzacek1841 dziękuje za wyjaśnienia, teraz juz wiem jak to złozyć. dla was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Ma ktoś zdięcia ramy? Dalej ich potrzebuje. Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Kable od amerykańców. Jak to Ci w czymś kolwiek pomoże, to będę się cieszył Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Jak to Ci w czymś kolwiek pomoże, to będę się cieszył Schemat się przyda i to bardzo ale za jakieś 3h. Wielkie dzięki. Potrzebuje jeszcze zdjeć ramy w 1:1, jak są niektóre elementy malowane, żeby niezrobić jakiegoś wała, typu różowe poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Czy moge dać przewody hydrałliczne i hamulcowe różnych kolorów? np, pomarańczowe? czy one mają uniwersalny kolor? Temat się troche zakurzy, bo wyjezdzam na 10 dni, po powrocie wznowie relacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 A co to za różnica, daj przewody teraz a później jak pomalujesz ramę, to nie będzie miało widocznej różnicy. Bo generalnie są one robione pod kolor ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Wróciłem do domu i zaczynam model. Wieczorem wrzuce kilka zdięć z postępu prac. I mam pytanie, do przewodów hamulcowych i hydrałlicznych jaka srednica bedzie odpowiednia? 0,9 mm 1,5 mm 1,1 mm 0,8 Prozę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Dobrze było by gdybyś dysponował przewodami o średnicy 0.25, 0.4 i 0.5 mm. Ostatecznie 0.8 możesz podpiąć do siłowników: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Mnie też się przydadzą te zdjęcia Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dziekuje za zdięcia są przydatne. Zakupiłem drut 0,4 i 0,6 i taki zastosowałem w silniku. Na dzień dzisiejszy silnik tak wygląda: Jeszcze małe poprawki będą napewno np. rdza na turbinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 sam nie bawię się w brudzenie, ale silniczek ładny, mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Jak bawisz się w brudzenie to nie zapomnij o washu i suchym pędzlu Bo na razie chyba tylko przykurzyłeś z tego co widzę, a no i turbo całkiem nieźle wygląda, bardzo udane, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 A do washa moge urzyć farbki: CZARNY MAT pactra, i rozcieczyć go wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Można. Ja tak przynajmniej robiłem jak washowałem silnik w Iveco Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dziękuje za odpowiedzi. Prace nad silnikiem uważam za zakączone [ewentualnie puzniej małe poprawki]. Atak się prezętuje teraz: zbiorniczek już poprawiony, odkleiłł się przy robieniu zdięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Może pociągnij te czarne elementy szarym drybruschem jak już całość tak styrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi