Kuba115 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A wiecie ile może kosztować taki zestaw? Najpierw pomyślcie o tym. A skąd wiesz,że nie mają pieniędzy na taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sąsiad_squad Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Powodzenia w budowie ;) Jakbyś chciał zdjęć troche to daj znać mam ich sporą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Wydaje mi sie ze zdjec mi starczy, ale jak chcesz to mozesz podeslac na s.maleszka@wp.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sąsiad_squad Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 wrzuce je na serwer http://www.majhost.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=233264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 wrzuce je na serwerhttp://www.majhost.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=233264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 Udało mi się zakończyć temat tylniego mocowanie resoru osi napędowej, zrobiłem otwory do nitów w ceownikach ramy i zabrałem się za odlewanie: Zabrałem się teraz za robienie poprzeczek. Ostatnia poprzeczka w ramie, otwory w mocowaniu odpowiadają rozstawem otworom w ramie i otworom w mocowaniu resoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Cześć! Ładne poprzeczki, ja akurat wczoraj bardzo podobną pracę miałem, ale strasznie wolno mi to szło. U mnie są cztery poprzeczki i same ich mocowania do ramy to 4x2x3 = 24 części... Życzę powodzenia i miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! Wystrugałem następną poprzeczkę: Obie poprzeczki: Kolejna poprzeczka jest wyjątkowo skomplikowana: Więc zabrałem się za przerabianie mostu. Wyglądał tak, standardowy most od volvo z iteleri, chyba w F i FH są takie same: Teraz jest tak: Będzie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Ten most wygląda dziwnie znajomo Poprzeczka widzę szła w zaparte i już z dwóch części sklejona, ale wygląda Tam mały schodek na niej widać, ale tego raczej nie będzie widać w złożonym modelu Jedziesz dalej z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Poprzeczka widzę szła w zaparte i już z dwóch części sklejona, ale wygląda Tam mały schodek na niej widać, ale tego raczej nie będzie widać w złożonym modelu Naprawdę ktoś ogląda to, co publikuje Masz racje, poprzeczka zrobiona z dwóch części, nie chciało mi się robić kopyta do tej poprzeczki, do następnych już będę robił. Ten schodek to tylko szczelina zalana super glue, teraz tego używam zamiast szpachtli. Malowałem to 3razy surfecerem pędzelkiem i 3razy szlifowałem wiec nie powinien wyjść tam jakiś babol, ale jeszcze przed wklejeniem w ramę pomaluje wszystko surfecerem, ale już z aerografu. ps. Most od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Seba, boimy się ostrzeżeń od moderatorów " za spam" bo każdy pisał by ze to co pokazujesz jest świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Seba, boimy się ostrzeżeń od moderatorów " za spam" bo każdy pisał by ze to co pokazujesz jest świetne. Jest to możliwe..... dla moderatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Mały aktualizacja, dorobiłam pierwszą poprzeczkę, w sumie to dwie poprzeczki w jednej, mocowanie zderzaka i zalążek mocowania kabiny. Fotki: Zapraszam do komentowania, oceniania i krytykowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Cześć! Co tu pisać - wygląda dobrze! Zwłaszcza te łby śrub, czy coś w tym stylu, na tych górnych częściach (sorki, nie znam tego wozu). Masz jakiś sposób na łby śrub, czy śruby z nakrętkami tak około 1mm rozmiaru? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 To są tuleje dystansowe, dopiero przyjdą tam śruby po tym jak pomaluje surfecerem i nie będzie żadnych baboli. Śruby będę robił z profili plastruct. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Witam! Ciąg dalszy monologu, dzisiaj tylko dwie fotki. Zrobiłem następne mocowanie resoru, nawet wyszło trochę podobno do oryginału: Zrobiłem też element mostu napędowego, niestety nie jestem z niego zadowolony, kiepsko się projektuje bez wymiarów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_polo Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Nie jestem w stanie napisać nic nowego, czegoś czego jeszcze nie było.. Są modelarze i jest Sebastian Tworzysz klasę samą w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Ale zawsze to komentarz do przodu, ja też to znam, ten brak odzewu... Seba - idzie dobrze, jak to powiedział Jan Paweł II, tak trzymać i nie popuszczać. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Ciąg dalszy monologu A co tu pisać? Nie sklejam samochodów, ale przypatruje się co robisz i daje mi to poczucie, że można coś zrobić lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Zrobiłem następne mocowanie resoru, nawet wyszło trochę podobno do oryginału No trochę podobne Ci to wyszło do oryginału Zrobiłem też element mostu napędowego, niestety nie jestem z niego zadowolony A nie jeden z wykonania takiego elementu był by prawdziwie dumny Jak zawsze,bez jakichkolwiek najmniejszych zastrzeżeń Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Zawsze tu zaglądam, to co robisz jest bardzo interesujące i inspirujące . Obydwa alementy dobrze wyszły, chociaż Twój element mocowania resoru nie posiada napisów :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Ale zawsze to komentarz do przodu, ja też to znam, ten brak odzewu... Najgorsze, co może być to brak odzewu, tylko licznik wejść się podnosi. A co tu pisać? Nie sklejam samochodów, ale przypatruje się co robisz i daje mi to poczucie, że można coś zrobić lepiej. Ja już nie potrafię zrobić lepiej, to szczyt moim możliwości... Zawsze tu zaglądam, to co robisz jest bardzo interesujące i inspirujące . Obydwa alementy dobrze wyszły, chociaż Twój element mocowania resoru nie posiada napisów :P . Wiem, że nie ma napisu, poprzednie mocowanie też nie ma, ubolewam nad tym Nie jestem w stanie napisać nic nowego, czegoś czego jeszcze nie było..Są modelarze i jest Sebastian Tworzysz klasę samą w sobie. A nie jeden z wykonania takiego elementu był by prawdziwie dumny Jak zawsze,bez jakichkolwiek najmniejszych zastrzeżeń Dziękuje Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 I ja popadam w podziw za każdą aktualizacją Powiedz prosze jakiej szpachli uzywasz? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Dziękować Powiedz prosze jakiej szpachli uzywasz? Kleju CA, Tamiya putty (basic), Surfecer 500, 1200, mr dissolwed putty. Staram sie jak najmniej uzywać szpachli, wole zakleic dziure scinakim plastiku niż szpachlowac, ale surfecer to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Ciąg dalszy monologu Zrób jakiegoś babola to zobaczysz ile będziesz miał natrzaskanych postów Relację obserwuję i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi