raben Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Średnio dwa razy w tygodniu przeglądam Twoją relację, a co najlepsze, wszystkie zdjęcia oglądam jakbym robił to pierwszy raz. Wykonanie... nie ma co tu dużo pisać bo to każdy wie, genialne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Witam Panowie! Dziękuję za komentarze! Budujące jest to, że mam tylu kibiców Dzisiaj kolejna aktualizacja, wyrzeźbiłem kolejną element zawieszenia, nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa, ale przy obciążonym samochodzie opiera się o to resor. Foty: Odlałem też poprzednie mocowanie resoru: A tu rodzina, jeszcze nie w komplecie: To wybyło na tyle, do następnej aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Juz od pewnego czasu ogladam ten temat i jestem pelen podziwu szczegolnie za robienie tylu czesci praktycznie od podstaw. To bedzie naprawde swietny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Ładne szczególiki - aż mi się zdrobnionka wdały Nawet śliczne! Zwłaszcza ten co leży na monecie - co to będzie za detal? Pozdrawiam i życzę dalszych, równie spektakularnych sukcesów Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Zgaduj zgadula mi to wygląda na mocowanie koła zapasowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Nie wchodzę już do tego tematu, bo coraz bardziej denerwuje mnie to zbieranie szczęki z podłogi... Seba to co robisz w tym temacie przechodzi ludzkie pojęcie Kawał prze za%#&^%$#j roboty ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 A ja poproszę o jakikolwiek opis , ładnie i czysto wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Nie wchodzę już do tego tematu, bo coraz bardziej denerwuje mnie to zbieranie szczęki z podłogi... Oj Bodzio ja bym ci radził przed wejściem do tego tematu porzuć trochę jakąś mordoklejkę, wtedy nie będziesz miał problemu z szukaniem zębów voseba - tak mi się nasuwa pytanie... dlaczego kupujesz model skoro i tak wszystko robisz od podstaw a model nadal jest w pudełku? Respekt kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Dziękuję za miłe komentarze, mam nadzieję że Was nie rozczarowuje Zwłaszcza ten co leży na monecie - co to będzie za detal? Zgaduj zgadula mi to wygląda na mocowanie koła zapasowego To jest mocowanie amortyzatora do ramy. Reszta to mocowanie stabilizatora tylniej osi. voseba - tak mi się nasuwa pytanie... dlaczego kupujesz model skoro i tak wszystko robisz od podstaw a model nadal jest w pudełku? Bez przesady, coś z tego zestawu wykorzystam, na pewno oznaczenia modelu z blaszki z zestawu mimo że blaszka jest dość gruba, reszty nie jestem pewien… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Teraz wszystko jasne . w taki sposób relacja byłaby prowadzona najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Witam po dość długiej przerwie! Przy modelu nie działo się zbyt wiele, trochę problemów, skomplikowana część do zrobienia też zabierała ochotę do pracy i tak ten czas płynie. Skończyłem robić jedno mocowanie do resoru do przedniego zawieszenia. Niestety nie mogę odlać tego z żywicy, bo element z drugiej strony ramy jest lustrzanym odbiciem a nie chce mi się bawić z mocowaniem z drugiej strony wiec poszedłem na łatwiznę i skleiłem coś na szybko. Tego elementu i tak nie będzie widać. PS. Zdrowych i Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Tego elementu i tak nie będzie widać. Uuuu Seba to do Ciebie nie podobne a tak poważnie to mocowanie wygląda bardzo ładnie. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Wszystko ładnie,pięknie i cudownie,ale tak się zastanawiam czy Volvo nie podzieli losu Scanii (oczywiście mam nadzieję ,że nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Uuuu Seba to do Ciebie nie podobne A co tam, ludzie sie zmieniaja Silnika tez nie widac wiec tylko wloze skrzynie biegow i bedzie ok Wszystko ładnie,pięknie i cudownie,ale tak się zastanawiam czy Volvo nie podzieli losu Scanii (oczywiście mam nadzieję ,że nie). ??? a po czym to wnosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Ojjj tam Seba pewnie wałek robi z tym elementem, że nie będzie go i tak widać bla bla bla Nie no jeśli taka prawda to i tak szacuneczek za to co robisz i do tej pory zrobiłeś Mi tam się podoba Wesołych Świąt wszystkim życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Seba idź na całość! Walnij szyby czarnym glossem i masz wnętrze z głowy ;]. A co do podzielenia losu Scanii. Cóż, czas mija, efektów końcowych ani tu a ni tu nie widać, można się załamać i rzucić modelarstwo w cholerę, co znam z autopsji. Mam jednak nadzieję, że dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 seba masz przesrane. Cokolwiek byś nie zrobił, to i tak będą Ci wypominać Scanię. Chyba jesteś skazany na jej dokończenie. A w temacie nie ma co komentować, bo nie robisz baboli Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Ja tam podziwiam kunszt sebastiana i każdego dnia czekam na kolejne aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Tak, tak, ale takie aktualizacje nie zdarzają się codziennie! Tylko pamiętajcie koledzy ile kosztuje praca na takim poziomie i jak łatwo się zniechęcić. A Seba pokazuje nam granice możliwego. Sam jestem ciekaw, czy jest w ludzkiej mocy zbudować jeden albo więcej modeli na takim poziomie od początku do końca... Mam nadzieję że tak. Ale to wymaga czasu. Seba - powodzenia i wytrwałości w pracy, no i wesołych Świąt! pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Seba zdążył już nas przyzwyczaić do iście szatańskiej precyzji wykanania takich elementów Jest po prostu PS. Zdrowych i Wesołych Świąt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2011 Witam w Nowym Roku! Ojjj tam Seba pewnie wałek robi z tym elementem, że nie będzie go i tak widać bla bla bla A co tam, żartów mi się zachciało seba masz przesrane. Cokolwiek byś nie zrobił, to i tak będą Ci wypominać Scanię. Chyba jesteś skazany na jej dokończenie. Scania po nocach mi się śni, ale nie wrócę do niej przed końcem budowy volvo. Ja tam podziwiam kunszt sebastiana i każdego dnia czekam na kolejne aktualizacje. Seba zdążył już nas przyzwyczaić do iście szatańskiej precyzji wykanania takich elementów Jest po prostu Tylko pamiętajcie koledzy ile kosztuje praca na takim poziomie i jak łatwo się zniechęcić. A Seba pokazuje nam granice możliwego. Sam jestem ciekaw, czy jest w ludzkiej mocy zbudować jeden albo więcej modeli na takim poziomie od początku do końca... Mam nadzieję że tak. Ale to wymaga czasu. Seba - powodzenia i wytrwałości w pracy, no i wesołych Świąt! pozdrawiam Dziękuję koledzy za miłe komentarze, cieszę się, że się wam podoba moja praca Uporałem się wreszcie z mocowaniem resoru od strony pasażera. Przednie mocowania mam już oba, pomalowane surfecerem czekają na dalszą obróbkę. Szlifowanie, surfecer, szpachlowanie surfecer szlifowanie itd. Potem dorobię śruby i trzpienie a potem zrobię odlewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Dalej nie moge dojśc do wniosku w jaki sposób ,aż tak dokładnie można odwzorowac dana część z dokładnymi wyżłobieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Czapka z głowy. Robota iście perfekcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Dalej nie moge dojśc do wniosku w jaki sposób ,aż tak dokładnie można odwzorowac dana część z dokładnymi wyżłobieniami? Każde mocowanie to ok. 30-40 osobnych kawałków plastiku odpowiednio ukształtowanych i sklejonych razem w jedną całość. Czapka z głowy. Robota iście perfekcyjna. Dziękować, szcun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi