marp Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2007 Serdeczne dzięki. Nic tak nie buduje jak opinie. Tym lepiej jeżeli są są szczere a jeszcze lepiej jeżeli są dobre. Co do przykrywek i wszystkich innych chromów: wszystkie chromowane wypraski zostały umyte w krecie (ok. 5 dni) i pomalowane alcladem. Jeżeli chodzi o ramę to masz rację. Jest zbyt matowa. Wyłazi tu brak doświadczenia w budowie trucków niestety już zbyt późno na poprawki. Kolejny kenworth będzie budowany i konsultowany z wami na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 No właśnie tak myślałem, że malowanie chromów to twoja robota. Prezentują się po prostu zaje.....fajnie Najbardziej przyciągnęło moją uwagę połączenie (to takie kolanko) kominów z bezpośrednim wydechem z silnika (sorry, że wszystko tak nieprofesjonalnie nazywam). Wygląda jak prawdziwy metal. Jeśli jest już wszystko posklejane, to musztarda po obiedzie, ale wystarczy tylko prysnąć jedną warstwę glossa, bądź semi glossa (tak zwany pół-mat), a uzyskasz oczekiwany połysk ramy. Następnym razem służę pomocą. Pozdrawiam,. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2007 No temat do przemyślenia... Choć łatwe to w wykonaniu nie będzie. Ten wydech to burnt metal testorsa. Polerowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Muszę się przyznać, że dopiero dziś zobaczyłem ten jakże piękny model. Jestem pod wrażeniem całokształtu i dokładności wykonania. Elementy pomalowane Alclad'em wyglądają cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Oj tak Właśnie takie modele lubię. Starannie wykonane, z dbałością o szczegóły. Mam nadzieję, że jak skończę swoją VN-kę to będzie chociaż w połowie tak dobrze wyglądać jak twój model Chromy wyglądają rewelacyjnie. Oby tak dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 22 Lipca 2007 Autor Share Napisano 22 Lipca 2007 Długo to trwało ale w końcu udało mi się znaleźć czas na skończenie modelu. Dziękuje wszystkim za opinie i śledzenie postępu prac nad modelem Teraz wypada skończyć focusa viewtopic.php?t=3538 a potem czeka Kenworth k100 lub Mack superliner a może jakaś naczepa...? Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Profesjonalnie zrobiony model. Gratuluje świetnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 no ładnie a nawet bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Wykonanie na najwyższym poziomie gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Długo to trwało rzeczywiście, ale warto było czekać Model bardzo pięknie się prezentuje. Wykonanie perfekcyjne, świetna kolorystyka i jaki czysty??? Brawo kolego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Pełna profeska z tym Kenworthem szacunek dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Super Ci wyszedł ten Kenio śledzenie Twojej relacji to było coś pięknego. A długość czasu poswięconego przez Ciebie na ten model pokazał że warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 Raz jeszcze serdeczne dzięki za wszelkie opinie wszystkim zainteresowanym moją relacją. Spotkałem się na tym forum z dobrym przyjęciem i tym bardziej, jak kiedyś już pisałem, póki co pozostanę przy cywilnych pojazdach. Jak już wiecie jestem w trakcie budowy auta, którym jeżdżę viewtopic.php?t=3538, w budowie nastąpi jednak mała (mała!!! przez tego kenwortha trwa już ze 3 miesiące...) przerwa bo czekam na zamówione w hiroboy blaszki. Dlatego postanowiłem rozpocząć nowego trucka viewtopic.php?t=3666. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi