Stojkovic Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Tutaj chodzi o dynamikę dioramki, nie o efekty SF. To podobnie jak z weatheringiem, wszystko rozbija się o realizm i dynamikę. Oczywiście takie moje zdanie i nikt z tym zgadzać się nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Taka krew dynamiki na pewno nie poprawi, a wydaje mi się, że byłaby dość banalnym i naiwnym dodatkiem, toteż z niej rezygnuję. Choć już są pewne ślady krwi, na bandażu - różowa kropeczka Aktualizacja: Wózek na razie jest wstępnie pomalowany, troszkę jeszcze przy nim popracuję. Na pewno na dioramie go zostawię, nie widzę powodów dla których miałby do niej nie pasować. Zastanawiam się tylko co z niego się wysypie, czy ziemniaki, czy też może czerwone jabłuszka :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ten wózek mi nie pasuje nie dlatego że nie mógł się tam znaleźć ale że nie miał powodów (w okolicy niema drogi) co może psuć realizm scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Mi się bardzo podoba. Skąd wiesz kub, że 10 metrów dalej nie było jakiegoś gospodarstwa domowego lub właśnie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Hmmm może zamiast jabłek coś ala sprzęt który uchodźcy mogli ze sobą zabrać z domów i np.zobaczyli czołgi i zaczęli uciekać w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Skąd wiesz kub, że 10 metrów dalej nie było jakiegoś gospodarstwa domowego lub właśnie drogi? Pisałem że mógł się tam znaleźć, ale nie widać dlaczego tam miał być więc moim zdaniem trochę to może psuć odbiór scenki ( ale nie musi bo jest to tylko moje zdanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Hmmm może zamiast jabłek coś ala sprzęt który uchodźcy mogli ze sobą zabrać z domów i np.zobaczyli czołgi i zaczęli uciekać w siną dal. Chyba najlepsza opcja dla tego wózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meejohn Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 co do wózka było to tak..... chłop miał sad ogrodzony płotem, nazrywał jabłek do wózka i jechał pod ostatnią jabłonkę. Nadjechał Panzer I chłop w nogi, wózek zostawił, potem pierdykło rozwaliło płot, przewróciło wózek i jabłonki też nie oszczędziło...... To tak półżartem, ale mogło się zdarzyć?! Poza tym dioramka super.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Jak dla mnie to wizja autora to jego sprawa i raczej nie powinniśmy go zmuszać do jej zmiany. W końcu nasza ocena jest subiektywna i już widać że się różnimy. Projekt bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Aktualizacja, w końcu zostałem przy ziemniaczkach. Doszły jeszcze krzaczki. Wkrótce chyba galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Widać duży wkład pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Już widzę jak ten tks przejeżdża po martwym szwabie robiąc z niego mielonke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 A z czego ta trawa jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Trawa od Polaka Kilka osób proponowało mi zrobić drzewo, więc postanowiłem sobie z wizualizować ten pomysł. Próba drzewka - moja pierwsza korona :] Przymocowana na taśmę w celu podjęcia decyzji czy montować, czy pod but. Zapraszam do narady :] Zda się? Lepiej jest czy gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Jest pełniej. To dla mnie jest plus. A czy dobre? Sam jeszcze nie robiłem, więc powiem że może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Ładne drzewko. Tylko korona wygląda średnio. Takie kępy liści (za gęste) Ci wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Według mnie jest wporzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Z poprzedniego drzewa zrezygnowałem. Zrobiłem nowe, jest chudsze i ma więcej gałęzi, wydaje mi się że jest bardziej proporcjonalne. Tym razem jako liści użyłem siateczki Polak. Stare urwane drzewo wyciąłem zostawiając sam pieniek, który wymaga jeszcze troszkę serca :] Efekty: Drzewko nie jest jeszcze przyklejone. Jak się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Powiem tobie tak. Zrobienie drzewka, aby było drzewkiem to wyższa szkoła jazdy. Widziałeś sztuczne liście z tworzywa lub fototrawione lub gotowe drzewa. Moim zdaniem za dużo tam tego "włosia", sam pieniek z gałązkami jest OK i proporcjonalnie i ogólnie itd... zależy jaki to gatunek. Całość (bez drzewa) prezentuje się bardzo ładnie. Wypowiadam się jako osoba oglądająca, czyli tak jak powinno być, a nie okiem sklejaczo-modelarza. Mam nadzieję, że moja opinia przyda się. Acha, czy tam musi być aż tyle tych liści?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Mi drzewo bardzo przypadło do gustu. To jedno z ładniejszych drzew jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Biorąc pod uwagę że to Wrzesień na dzrzewku powinno być nieco mniej liści ,ale ogólnie drzewko jak i całość(modele,podstawka,figurki)bardzo mi się podoba,no i przedstawia rzadką scenkę gdzie to My jesteśmy górą a nie oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Za dużo na winetce tej trawy, jak na mój gust. Modele giną w zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Fakt, trawa trochę wysoka, ale zawsze mae może ją przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Trawa może i ciut za wysoka. Drzewo zdecydowanie lepsze od poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Powiem tobie tak. Zrobienie drzewka, aby było drzewkiem to wyższa szkoła jazdy. Widziałeś sztuczne liście z tworzywa lub fototrawione lub gotowe drzewa. Moim zdaniem za dużo tam tego "włosia", sam pieniek z gałązkami jest OK i proporcjonalnie i ogólnie itd... zależy jaki to gatunek. Całość (bez drzewa) prezentuje się bardzo ładnie. Wypowiadam się jako osoba oglądająca, czyli tak jak powinno być, a nie okiem sklejaczo-modelarza. Mam nadzieję, że moja opinia przyda się.Acha, czy tam musi być aż tyle tych liści?? Każda opinia się przydaje Generalnie widziałem sztuczne liście fototrawione i z tworzywa, natomiast nigdy nie widziałem rozwiniętego drzewa opartego o te liście. Jeśli już ktoś używał fototrawionek na drzewie, to drzewo było już mocno jesienne i liści miało bardzo niewiele. Z produktu Polaka jestem bardzo zadowolony. Biorąc pod uwagę że to Wrzesień na dzrzewku powinno być nieco mniej liści Co do ilości liści na drzewie, to na zdjęciach z epoki nie widać żeby drzewa jakoś specjalnie je traciły. Fotka z forum odkrywca.pl. Co do trawy - czemu jest za wysoka? Jeśli za wysoka to o ilę? Na mój gust trawa jest w skali, podwozie tankietki, choć niewielkiej jest dobrze widoczne. Troszkę głupio byłoby robić przekoszoną trawę, w miejscu gdzie raczej kosiarki nikt by nie używał :P Co do ilości zieleni to już kwestia gustu, trzeba sobie zadać pytanie - jeśli nie trawa to co? Piasek, błoto? Dzięki za komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi