Marudek Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Witam, Kolejny Harley jest już skończony. Początkowo myślałem też o dodaniu figurek do obsługi moździerza, ale ostatecznie uznałem, że na podstawce jest za mało miejsca. Dla zainteresowanych, którzy jeszcze nie mieli okazji zobaczyć - relacja z budowy znajduje się tutaj. Ale co tu dużo gadać - zapraszam do oglądania. Nie jestem "frajdolarzem" dlatego z przyjemnością przyjmę wszelkie uwagi i konstruktywną krytykę - w końcu uczymy się przez całe życie, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 .... Nie jestem "frajdolarzem" dlatego z przyjemnością przyjmę wszelkie uwagi i konstruktywną krytykę - w końcu uczymy się przez całe życie, no nie? Witaj, rozumie że to jest żart z Twojej strony, uwagi i konstruktyna krytyka to tylko po ocenie na "żywo". Pozdrawiam Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Ukłony dla Siedemdwójkowca za tego giganta. Wiem jak to jest walczyć z materią w tej skali i dlatego raz jeszcze się powtórzę: ukłony za piękny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 dyskwalifikacja za brak figurki a poza tym Marudek akbar! zazdroszczę tempa prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Kolejny "koparoopuszczjący" szkrab, który wyszedł spod Twojej wprawnej ręki Nie znajduję już słów uznania, które byłyby w stanie należycie docenić Twój wysiłek. Może i nie ma figurki, ale jest za to efektowny motorek, który jest dowodem na to, że z każdym kolejnym scratchem, podnosisz poprzeczkę coraz wyżej. Sam nie miałbym ani cierpliwości ani talentu do tworzenia tego typu cudeniek, ale bardzo lubię je oglądać. Czekam tylko aż pokusisz się o Sokoła 1000. Niech Ci gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie przy realizacji kolejnych projektów Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Kolejny super motor w Twoim wykonaniu. Elegancko to wygląda. Cały czas podpatrywałem prace w warsztacie. Z niecierpliwością czekam na kolejne takie cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 swietne to malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Marudek, Czy przewidujesz jakieś egzemplarze odlewów do 'sprzedaży', mój Brat jest fanem takich klasycznych Harley'ów i chętnie bym takiego szkraba dla Niego zmajstrował (tyle ze cywila) Podziwiam za inwencję i umiejętności pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Witam, Bardzo dziękuję za miłe słowa. Osobiście uważam, że to nie jest jeszcze „model mojego życia”, ale przyznaję dał mi sporo modelarskiej frajdy. Klika słów wyjaśnienia dla braku figurek: gdybym chciał wiernie odtworzyć scenkę ze zdjęcia, które wstawiłem na początku warsztatu, to musiałbym upchnąć jakoś 3 figurki. Na tak małej podstawce to byłby już tłok, a nie chciałem innej, bo gablotki po samochodach Schuco można ustawiać piętrowo i na dodatek są bardzo wygodne do transportu „kieszonkowego” . Na dodatek łatwiej przekonać sędziów, że ten model (mimo podstawki) kwalifikuje się do działu pojazdy – niż np. model z figurkami. A specjalnie do startu w dioramach zrobiłem WLA w wersji Military Police . Ale obiecuję, że mój kolejny motor będzie miał figurki – już powoli planuję budowę cywilnego BMW R12 anektowanego dla potrzeb Wermachtu jako ambulans. Jeśli macie jakieś zdjęcia z noszami przymocowanymi do kosza to polecam się jako wdzięczny odbiorca . lexxer_monster_machine - tak jak już pisałem w warsztacie, mam taki plan. Chciałbym jednak maksymalnie ułatwić montaż takiego modelu (no i żeby wyprodukowanie takiego modelu nie kosztowało fortuny). Dlatego jeszcze chwilę potrwa przygotowanie projektu części, których wykonanie będę musiał zlecić. No i musiałbym znaleźć jeszcze kogoś, kto mógłby wydrukować kalki z białymi gwiazdami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Miałem przyjemność dzisiaj zobaczyć Twoje maleństwa z bliska i po prostu szczęka mi opadła. To, co prezentujesz swoimi modelami to jakieś kosmiczny poziom wtajemniczenia nieosiągalny dla większości modelarzy ze mną na czele. Na zdjęciach wygląda to świetnie, ale na żywo to po prostu rewelacja. W Toruniu powinni Ci pomnik postawić obok Kopernika… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Piotrek, jesteś wielki w mikro świecie Za te maleństwa należą Ci się słowa uznania, szczegółowość ich odtwarzania w mikroskali jest naprawdę imponująca Oby tak dalej, a jak się da to zrób coś większego, abym mógł nasycić swe oczęta i poczuć się malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Czołem Panowie! Ale tu się kotlet odgrzał. Mnie ten się chyba bardziej podoba ten Harley z MP. A co do miniaturek – to tylko kwestia zacięcia. Wcale nie mam jakiegoś niezwykłego talentu, tylko staram się polepszać każdy kolejny model (dopracowuję technologie, dopasowuję lepsze narzędzia itp.). Bardzo dobrze to widać jak się porówna mój pierwszy motor w 1:72 z ostatnim. Nie chcę, żeby wszyscy myśleli, że Marudek ma jakieś nadprzyrodzone zdolności, bo wtedy nikt inny nie podejmie na poważnie tematu motocykli. Jak powiedział jeden z sędziów na konkursie w Toruniu: "trudno znaleźć wspólny mianownik między tymi motorkami w 1:72 i pozostałymi". Teraz mi trochę głupio, że wygrałem bo czuję się jakbym zabrał dzieciakowi cukierka… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Jak zwykle kawał dobrej roboty miniaturę masz opanowaną Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 teraz w Toruniu miałem okazje zobaczyć na żywca (i nawet zamienić słówko) , po prostu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Marudku, chylę czoła - jak zwykle znakomita, zegarmistrzowska konstrukcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Marudku, chylę czoła - jak zwykle znakomita, zegarmistrzowska konstrukcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Taka ciekawostka: szukam w google grafika motocykli wojskowych, a tam Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 A ja wstaję rano, patrzę w lustro - i co? Tam też Marudek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 jak Ty robisz takie małe cuda?podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Z uporem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 super fajny, gartuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 (edytowane) E, a tu znów to samo....ja nie wiem, z założenia winien żeś wpisać tytuł Waść i wystarczy(renoma). Marudek, poza tym, że mi si e podoba nie wypada , psui, nic więcej napisać... Edytowane 25 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Podziwiam te malutkie szprychy.. po proostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi