jmx62 Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 Nie da rady. Są na ogrodzonym placu strzeżonym przez strasznie groźnych cerberów uzbrojonych po zęby z napisem na plecach "Ochrona". Po jaką cholerę to nie wiem. Przecież po cenie złomu to wyjdzie ze 5-6tys. Nie opłaca się kraść i za duże ryzyko. No to po co oni tam pilnują tych wydmuszek to nie mam pojęcia. Cytuj
Slawek_26869 Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 A nie idzie się z nimi jakoś dogadać ??? Cytuj
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 4 minuty temu, jmx62 napisał: Nie da rady. Są na ogrodzonym placu strzeżonym przez strasznie groźnych cerberów uzbrojonych po zęby z napisem na plecach "Ochrona". Zawsze możesz się u nich zatrudnić. Cytuj
jmx62 Napisano 30 Grudnia 2024 Napisano 30 Grudnia 2024 Dzięki ale nie przy moim stanie zdrowia. Poza tym 30 lat w armii to mi wystarczy. Odpoczywam na emeryturze. Cytuj
Grzes Napisano 10 Lutego 2025 Napisano 10 Lutego 2025 Z małym poślizgiem przypominam, że minęło 65 lat od oblotu Iskry (5 lutego 1960). 3 Cytuj
barszczo Napisano 10 Lutego 2025 Napisano 10 Lutego 2025 (edytowane) 47 minut temu, Grzes napisał: Z małym poślizgiem przypominam, że minęło 65 lat od oblotu Iskry (5 lutego 1960) Ważna data. Poniżej Iskra z pierwszych lotów, jeszcze bez działka, za to z sondą pomiarową: Edytowane 10 Lutego 2025 przez barszczo 2 Cytuj
Grzes Napisano 20 Marca 2025 Napisano 20 Marca 2025 W ub. tygodniu w piątek przez Siedlce jechała na lawecie Iskra n/b 1718 1 Cytuj
Wymysl Napisano 12 Kwietnia 2025 Napisano 12 Kwietnia 2025 Dziś kątem oka zauważyłem, że Iskra "101" z MWP, która kilka lat temu dostała fantazyjny kamuflaż, właśnie jest w trakcie jego usuwania. Cytuj
Grzes Napisano 16 Kwietnia 2025 Napisano 16 Kwietnia 2025 @jmx62 z życzliwości informuję, że wracają stare czasy Cytat od 17 kwietnia 2025 r. zaczyna obowiązywać nowe rozporządzenie Ministerstwa Obrony Narodowej. Nowe przepisy precyzują zasady umieszczania znaków, sposób ich wyglądu, a także procedury uzyskiwania zezwoleń na fotografowanie. 1 Cytuj
panmopsik Napisano 17 Kwietnia 2025 Napisano 17 Kwietnia 2025 (edytowane) . Edytowane 17 Kwietnia 2025 przez panmopsik Cytuj
TM48 Napisano 19 Kwietnia 2025 Napisano 19 Kwietnia 2025 W dniu 16.04.2025 o 09:36, Grzes napisał: @jmx62 z życzliwości informuję, że wracają stare czasy Cytuj
Maxy Napisano 1 Maja 2025 Napisano 1 Maja 2025 Obecnie będzie wolno oglądać tylko takie Iskry, Amerykański film Opowieść jednorożca Cytuj
jmx62 Napisano 1 Października 2025 Napisano 1 Października 2025 (edytowane) Ciąg dalszy smutnego żywota "Królowej" https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sluzby-badaja-kradziez-w-muzeum-sil-powietrznych-czesci-zniknely-z-iskry/hse9ykp Aż boję się o swoje auto na parkingu pod blokiem Edytowane 1 Października 2025 przez jmx62 Cytuj
Wymysl Napisano 1 Października 2025 Napisano 1 Października 2025 26 minut temu, jmx62 napisał: Ciąg dalszy smutnego żywota "Królowej" https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sluzby-badaja-kradziez-w-muzeum-sil-powietrznych-czesci-zniknely-z-iskry/hse9ykp Aż boję się o swoje auto na parkingu pod blokiem Trudno mi jest sobie wyobrazić co w takim samolocie można ukraść za 200 tys. Cytuj
Grzes Napisano 1 Października 2025 Napisano 1 Października 2025 16 minut temu, Wymysl napisał: Trudno mi jest sobie wyobrazić co w takim samolocie można ukraść za 200 tys. Może był zatankowany Cytuj
giberes Napisano 1 Października 2025 Napisano 1 Października 2025 Godzinę temu, Wymysl napisał: Trudno mi jest sobie wyobrazić co w takim samolocie można ukraść za 200 tys. Katalizator Cytuj
jmx62 Napisano 1 Października 2025 Napisano 1 Października 2025 No miał stać na placu przed ratuszem to może miał wyposażenie jak dla VIP-ów Cytuj
Grzes Napisano 20 Listopada 2025 Napisano 20 Listopada 2025 No to mamy ciąg dalszy: Część pochodząca z okradzionego samolotu TS-11 Iskra została odnaleziona na terenie Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie! Cytat Część pochodząca z okradzionego samolotu TS-11 Iskra została odnaleziona na terenie Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie - ustalił portal RadioZET.pl. To przełom w śledztwie nadzorowanym przez Prokuraturę Rejonową w Lublinie dotyczącym kradzieży części z samolotu należącego do urzędu miasta Dęblin. Prokuratura potwierdziła - Podczas przeszukania odnaleziono część numerowaną pochodzącą z samolotu Iskra TS-11. Ujawniono jeszcze inną część, ale nie do końca można ustalić, czy faktycznie pochodzi z tego samolotu. Części były dość nieprofesjonalnie przenoszone z jednego samolotu do drugiego w ramach pomysłu, aby stworzyć samolot "Iskra" z pełnym wyposażeniem - mówi Jolanta Dębiec z Prokuratury Okręgowej w Lublinie. Odnaleziona część z samolotu Iskra TS-11 miała zdrapany i zamalowany numer samolotu. Ktoś, kto prawdopodobnie chciał utrudnić zidentyfikowanie części, nie wiedział jednak, że elementy mają jeszcze numer produkcyjny, który można powiązać z okradzioną Iskrą TS-11. A to najlepsze: Cytat Gdy po raz pierwszy rozmawialiśmy z dyrektorką MSP w Dęblinie Moniką Żmudą, usłyszeliśmy, że jest mało prawdopodobne, aby za kradzież odpowiadał ktoś z muzeum. - Nie skłamałam, bo moja wiedza na temat tej sprawy była tak, że byłabym w stanie nawet uciąć sobie głowę za to - komentuje dyrektor Żmuda najnowsze ustalenia prokuratury dotyczące odnalezienia na terenie muzeum części pochodzącej z okradzionego samolotu. No nie można podsumować inaczej... 1 Cytuj
Wymysl Napisano 20 Listopada 2025 Napisano 20 Listopada 2025 Znaczy jeśli nie pracownik to musiał być ktoś odwiedzający. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi