Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Ostatnie fotki w tak dobrej jakosci dzisiaj wyjezdzam do akademika i bede cykac telefonem Siatki na tyle ile sie dalo poprawilem: Pozdrawiam Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Anie możesz wpuścić tych na górze w plastik? chodzi dokładnie o te 5mm pionowej części siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Te babole na gąskach zostawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Przecieram oczy ze zdziwienia! Dwuwieżowy 7TP z karabinami Hotchkiss? To chyba jednak pomyłka, albo news. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Czy przypadkiem gąsienice nie są przyklejone odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Te babole na gąskach zostawiasz? Możesz dokładniej ?? Przecieram oczy ze zdziwienia!Dwuwieżowy 7TP z karabinami Hotchkiss? To chyba jednak pomyłka, albo news. Były w zestawie i bardziej mi się podobały od vickersów, a tu fotka: Czy przypadkiem gąsienice nie są przyklejone odwrotnie? Oby nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Były w zestawie i bardziej mi się podobały od vickersów, a tu fotka: To jest czołg Vicers a nie 7 TP... Jarek ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Były w zestawie i bardziej mi się podobały od vickersów, a tu fotka: To jest czołg Vicers a nie 7 TP... Jarek ma racje No to peszek, kurde daleko mi do waszej wiedzy o polskich sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Wiedzę się zdobywa przez czytanie. A Ty poszedłeś chyba z marszu. Ogniwa są odwrotnie ułożone. Edytowane 14 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 No to peszek, kurde daleko mi do waszej wiedzy o polskich sprzętach. Razz Nie przejmuj się nam daleko do Waszej wiedzy o wszelkiej maści Panzerach Jesteśmy po to żeby merytorycznie Cię wspomóc na tyle ile stan naszej wiedzy pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Panzer4 po błotku i pigmenatch nie będzie to widoczne akurat w tym modelu stu procentowo stawiam na malowanie i brudzingi bo dopiero początek a już błędów od groma. Dumo napisał: No to peszek, kurde daleko mi do waszej wiedzy o polskich sprzętach. Razz Nie przejmuj się nam daleko do Waszej wiedzy o wszelkiej maści Panzerach Jesteśmy po to żeby merytorycznie Cię wspomóc na tyle ile stan naszej wiedzy pozwala Ja akurat zakochany w Tygrysach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Ja akurat zakochany w Tygrysach Very Happy Jak kiedyś się skuszę ;) to liczę na Twoją wiedzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Ja akurat zakochany w Tygrysach Very Happy Jak kiedyś się skuszę ;) to liczę na Twoją wiedzę ;) Spoko nie ma problemu Powoli biore się za błotniki, szczerze powiedziawszy nigdy nie pracowałem z gorszymi blaszkami niż te ABER'a, Blachy voyager'a to jest miód w porównaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Powoli biore się za błotniki, szczerze powiedziawszy nigdy nie pracowałem z gorszymi blaszkami niż te ABER'a, Blachy voyager'a to jest miód w porównaniu Evil or Very Mad Nie demonizuj są ok robiąc błotniki odetnij kawałek plastikowego błotnika chodzi o ta część od strony czołgu i wykorzystaj ja jako profil dla blach będzie Ci łatwiej to połączyć i później przykleić do bryły tanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 No właśnie tak powolutku myślę jak się za to zabrać spróbuje twojego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Dumo Wiem, że 7ce do Tigra daleko (swoją drogą ma coś urokliwego w tej pudełkowatości) ale cały PZInż w niebie rwie włosy z głowy;) Proponuję spowolnienie tempa prac i subtelne popraweczki - nie batalion na kwartał, a kompania na miesiąc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Na tyle ile mogłem żaluzje zostały poprawione i siatki także, zostaję poprawić jedno ogniwo w gąsce i jedziemy dalej Panowie powiedzcie mi co to za elementy i do czego służyło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Panowie powiedzcie mi co to za elementy i do czego służyło?? Jest to pozostałość po próbie uzbrojenia czołgu w najcięższy karabin maszynowy Hotczkiss 13,2 mm którego magazynek wystawał poza obrys wież ostatecznie z powodu ciasnoty zrezygnowano z tego i wszystkie Vickersy i 7TP uzbrojono w Browningi 7,92 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 a juz nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 zostaję poprawić jedno ogniwo w gąsce Wiesz że są odwrotnie założone? Nie poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Jak solidnie przyklejone to już raczej nie poprawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Dumo napisał: zostaję poprawić jedno ogniwo w gąsce Wiesz że są odwrotnie założone? Nie poprawiasz? Jak solidnie przyklejone to już raczej nie poprawi... No właśnie i tak te gąski są tak badziewne że różnicy nie ma, to nie Friule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Różnica jednak jest zasadnicza, a gąski nie są takie tragiczne. Jak to mówią, nie ma złych modeli są tylko kiepscy modelarze :] Może i te gąski nie są friulami, ale satysfakcja ze złożenia ich jest z pewnością większa od pracy z friulami. Tak samo zrobienie pięknego modelu z kiepskiej jakości wyprasek jest zdecydowanie większym wyczynem niż poskładanie modelu dragona Popatrz na to w ten sposób, a na koniec będziesz miał większą radość i satysfakcję :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Oj są a większą frajdę mam przy sklecaniu friulków, straciłem minimum 10 lat życia przy nerwach towarzyszących sklecaniu tych cholernie niedokładnych gąsek... Staram się jak moge żeby ogarnąć ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi