Skocz do zawartości

Robi się nowy MiG-23 w 1:72

manas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

o żesz, no ładnie się zapowiada, nitowania na miarę Su-15TM z Gran-a thx za cynk czekam z niecierpliwością (skoro firma sięangielsko-żywicznie zwie t ochyba i jakaś żywica będzie w pudełku? mam nadzieje że cena będzie strawna... )

pozdrawiam!

Mam NORDa NC 710 tego producenta i generalnie jest to - moim zdaniem - bardzo przyzwoity model. Świetna jest faktura powierzchni, generalnie tylko znikoma ilośc nadlewek itp., aczkolwiek wnętrze jest cokolwiek ubogie, także np. koła pozostawiają trochę do zyczenia.

A , i wbrew nazwie, żadnych dodatków żywicznych nie stwierdziłem:)

zapraszam innych specjalistów do wyrażenia swojej opinii : )

fajnie że jest, ale czy ja wiem czy to takie cudo? efektownie choć nie do końca starannie malowany, ale z detalem b ubogo, faktura prosta podziały i tyle, ja tam licze na RV Resinke

pozdrawiam!

Sory ,panowie że tylko Was zniechęcam ale wygląda mi to na Zvezde ze śladami nitovadla . Powiem więcej, segment ze kabina -ten sam.

W pierwszej chwili tez pomyslałem o WES models ale to nie ta klasa . Su-15 naprawde robi wrażenie.

• 3 months later...

mam ten model ZVEZDY, żadna rewelacja, od 3 lat leży rozpoczęty i nie chce mi się dokończyć. Mało szczegółów, wypukłe linie. w skali od 1 do 10 dałbym mu... może 4 najwyżej 5. ten Jeffrey Leung musiał się nieźle napracować. Dopiero na zdjęciach z bliska byłoby widać braki modelu.

Uszlachetniona... to brzmi dobrze. Jak ktoś chce, to powie, że człowiek jest uszlachetnioną wersją małpy. Przerycie wypukłej Zvezdy na wklęsłą to już coś. Rycie linii, nitów, nie każdemu wychodzi. Pytanie za 100pkt. Brzmi: Czy to najlepszy obecnie zestaw na ryku? Gorszy niż Zvezda, Heller/Airfix, Academy? Pewnie najbliższe dni pokarzą. Mam nadzieję, że Flogger fani wypowiedzą się szybko.

Kupiłem ten model na zawodach w Bytomiu (KARAYA już sprzedaje). Czekałem na ten model 2 lata, warto było czekać. Nie ma znaczenia czy to przerobiona Zvezda/Bilek, czy raczej model od podstaw (takie mam informacje). Model leży świetnie w planach polskich, czeskich, rosyjskich, ma dużo detali i mały arkusik blaszek, a przede wszystkim to co najważniejsze:pełne odwzorowanie powierzchni, bez uproszczeń. Blaszki kolorowane Bilek/Eduard, kokpit Pavli już czekają. Szkoda, ze nie wyszły zapowiadane w książce Stratusa Polish Wings 10 kalki.

Jakby tak zrobił te wszystkie Su-7/17/20/22 oraz MiGi 29 to byłaby frajda!

Ciekawe kiedy MiG -29UB?