Wojciech Butrycz Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Bardzo dobre porównanie em. Przynajmniej jedno mamy z głowy, to nie jest przerysowany Bilek/Zvezda/Italeri. a porównanie góry kadłuba i skrzydeł mówi właściwie wszystko. Co należy zrobić to porównać z wiarygodnymi planami np. Grzegorza Skowrońskiego (były w Lotnictwie z Szachownicą) i samemu ocenić. Porównywania wymiarów i kształtów ze starymi modelami są bez sensu - ja odrzuciłem model Italeri, jak tylko zobaczyłem jak wykonane są powierzchnie całego modelu, absolutnie "przerysowywanie" całych modeli mi się nie uśmiecha nawet gdyby model był bryłowo i wymiarowo bezbłędny. Co do modelu RV Aircraft, to napewno nie wszyscy będą zadowoleni z drobnych detali - mnie nie podobają się generalnie koła podwozia przedniego i głównego (w sensie detalu), ale zapewne pojawią się jakieś zestawy waloryzacyjne np. fototrawione "dekle", lub całe żywiczne komplety kół. W sumie powtórzę: chciałbym, aby RV Resin zabrał się wprzyszłości za rodzine Suchoi (7/20/17/22) oraz MiGi - 29. Jak chodzi o Migi- 21 to p. Szulc, właściciel EDUARDA już zapowiedział przeskalowanie całej serii Fishbedów do 1/72! Miła wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Tak na gorąco - bo właśnie otworzyłem pudełko. Model bardzo mi się podoba. W tej chwili jest to według mnie najlepszy model "dwudziestkitrójki" w 1:72. Co do drobnych części może i można mieć uwagi, ale wykonanie lini podziału kadłuba bardzo sympatyczne. Delikatne i na pierwszy rzut oka odpowiadające rzeczywistości. W zestawie mamy małą blaszkę fototrawioną, spory arkusz ze stencilami i trzy malowania, w tym kalki do czeskiego diabełka (pozostałe dwa to malowania z czerwoną gwiazdą - w kolorowym kamuflażu i cały samolot szary). Ciekawostka - w zestawie nie ma uzbrojenia podwieszanego. Ale myślę, że to nie jest duża wada. Jak ktoś chce zobaczyć fotkę skrzydła w zbliżeniu to jest wrzucona na FB w profilu Koszalińskiego Portalu Modelarskiego. Inbox wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Stencile są do radzieckich modeli, czy do polskich po przemalowaniu? Jeżeli to się da odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Gulus, dziś postaram się Ci na to pytanie odpowiedzieć. Bo wczoraj miałem amok A teraz siedzę w pracy i modelu nie mogę obejrzeć. Jak wrócę do domu to się temu dokładnie przyjrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Jeśli chodzi o stencile, to wygląda na to, że są całkiem dobrej jakości, można na nich odczytać treść. Przynajmniej na niektórych. Stencile są rosyjskojęzyczne i napisane cyrylicą. Tu jest fotka: http://forum.asg.koszalin.pl/download/file.php?id=2277 PS. Prace nad inboxem trwają, bo kolega Grześ zmotywował mnie do porównania z Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 No się tak nieszczęśliwie składa, że trzy moje posty jeden pod drugim. No ale nie mogę ich już wyedytować. Inbox wraz z małym porównaniem z modelem z Academy. http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 82 w Karaya, a w Martoli... 114,50! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 No różnica znaczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 82 w Karaya, a w Martoli... 114,50! 89 w KS-Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 W KS podskoczyło do 106 zł. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 No różnica znaczna... Nie tylko w cenie .Własnie go ogladam ,i jednak na ,,zywca,, budzi sympatie. Pomimo tego ze jest przemodelowaną Zviezdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 A w Martoli staniał jest po 98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Mam w pudle Academię ale patrząc na to prównanie to nie ma co porównywać ,tylko wysupłać te 9 dyszek i zakupić te nową "23" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Mam w pudle Academię ale patrząc na to prównanie to nie ma co porównywać ,tylko wysupłać te 9 dyszek i zakupić te nową "23" Dokładnie tak jak mówisz. Academy się do nowego Miga nie umywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Patrząc na zdjęcia to mam dokładnie to samo wrażenie... Na Academickim MiGu straciłem resztki cierpliwości i leży gdzieś rozgrzebany, tak jak relacja na forum Bardzo fajnie wygląda powierzchnia usiana nitami i liniami, mam nadzieję, że model nie posiada jakichś karygodnych błędów tworzących z niego kolejną karykaturę... No to Panowie, kto się pierwszy rzuci z warsztatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 No mój na pewno wyląduje w Kołczygłowach na Kaszubskim Festiwalu Modelarskim. Tam jest nagroda za model Miga-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Najpierw trzeba ją jeszcze wygrać, czego Tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Oj... zrozumiałeś to tak jak Marek Ja się nie odgrażam, że wygram tą nagrodę, ale mówię, że wystartuje z Migiem-23. Nie możne być inaczej - na swoim terenie, ja miłośnik Migów ze Słupska nie wystartowałbym z tym modelem samolotu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 A jak przyjedzie ktoś z 23jką w barwach Libijskich lub Irackich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 To popełni nietakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 I to dość solidny Róbcie róbcie te warsztaty, bo nim ja się wezmę za 23 to chętnie popodglądam speców w akcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Długo trzeba czekać na realizację zamówienia i przesyłkę z firmy Karaya? Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Po wpłacie dostałem model w ciągu trzech dni jak pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Dostałem informacje, że model ma być gotowy do wysyłki w tym tygodniu. Może jutro co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Przesyłka dotarła dzisiaj. Po przejrzeniu jednym słowem - miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi