Skocz do zawartości

Robi się nowy MiG-23 w 1:72

manas

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobre porównanie em. Przynajmniej jedno mamy z głowy, to nie jest przerysowany Bilek/Zvezda/Italeri. a porównanie góry kadłuba i skrzydeł mówi właściwie wszystko. Co należy zrobić to porównać z wiarygodnymi planami np. Grzegorza Skowrońskiego (były w Lotnictwie z Szachownicą) i samemu ocenić. Porównywania wymiarów i kształtów ze starymi modelami są bez sensu - ja odrzuciłem model Italeri, jak tylko zobaczyłem jak wykonane są powierzchnie całego modelu, absolutnie "przerysowywanie" całych modeli mi się nie uśmiecha nawet gdyby model był bryłowo i wymiarowo bezbłędny. Co do modelu RV Aircraft, to napewno nie wszyscy będą zadowoleni z drobnych detali - mnie nie podobają się generalnie koła podwozia przedniego i głównego (w sensie detalu), ale zapewne pojawią się jakieś zestawy waloryzacyjne np. fototrawione "dekle", lub całe żywiczne komplety kół.

W sumie powtórzę: chciałbym, aby RV Resin zabrał się wprzyszłości za rodzine Suchoi (7/20/17/22) oraz MiGi - 29. Jak chodzi o Migi- 21 to p. Szulc, właściciel EDUARDA już zapowiedział przeskalowanie całej serii Fishbedów do 1/72! Miła wiadomość.

• Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tak na gorąco - bo właśnie otworzyłem pudełko.

Model bardzo mi się podoba. W tej chwili jest to według mnie najlepszy model "dwudziestkitrójki" w 1:72.

Co do drobnych części może i można mieć uwagi, ale wykonanie lini podziału kadłuba bardzo sympatyczne.

Delikatne i na pierwszy rzut oka odpowiadające rzeczywistości.

W zestawie mamy małą blaszkę fototrawioną, spory arkusz ze stencilami i trzy malowania, w tym kalki do czeskiego diabełka (pozostałe dwa to malowania z czerwoną gwiazdą - w kolorowym kamuflażu i cały samolot szary).

Ciekawostka - w zestawie nie ma uzbrojenia podwieszanego. Ale myślę, że to nie jest duża wada.

Jak ktoś chce zobaczyć fotkę skrzydła w zbliżeniu to jest wrzucona na FB w profilu Koszalińskiego Portalu Modelarskiego.

Inbox wkrótce.

Gulus, dziś postaram się Ci na to pytanie odpowiedzieć.

Bo wczoraj miałem amok

A teraz siedzę w pracy i modelu nie mogę obejrzeć.

Jak wrócę do domu to się temu dokładnie przyjrzę.

Jeśli chodzi o stencile, to wygląda na to, że są całkiem dobrej jakości, można na nich odczytać treść. Przynajmniej na niektórych. Stencile są rosyjskojęzyczne i napisane cyrylicą.

Tu jest fotka: http://forum.asg.koszalin.pl/download/file.php?id=2277

PS.

Prace nad inboxem trwają, bo kolega Grześ zmotywował mnie do porównania z Academy

Mam w pudle Academię ale patrząc na to prównanie to nie ma co porównywać ,tylko wysupłać te 9 dyszek i zakupić te nową "23"

Dokładnie tak jak mówisz. Academy się do nowego Miga nie umywa.

Patrząc na zdjęcia to mam dokładnie to samo wrażenie... Na Academickim MiGu straciłem resztki cierpliwości i leży gdzieś rozgrzebany, tak jak relacja na forum

Bardzo fajnie wygląda powierzchnia usiana nitami i liniami, mam nadzieję, że model nie posiada jakichś karygodnych błędów tworzących z niego kolejną karykaturę...

No to Panowie, kto się pierwszy rzuci z warsztatem ?

Oj... zrozumiałeś to tak jak Marek

Ja się nie odgrażam, że wygram tą nagrodę, ale mówię, że wystartuje z Migiem-23.

Nie możne być inaczej - na swoim terenie, ja miłośnik Migów ze Słupska nie wystartowałbym z tym modelem samolotu??