Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Ta sama taśma co na szlupach, na sąsiedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Z czego właściwie robisz olinowanie? Bardzo pasuje do skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 rewelacyjny efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Z czego właściwie robisz olinowanie? Do olinowania używam nitki DEN20 (czy jakoś tak) i włosów z peruki. Tutaj była właśnie peruka, ale wydawała mi się trochę zbyt cienka. Może to dlatego, że te włosy są delikatnie błyszczące. Pociągnąłem je więc metalizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Ależ teraz zacznie nabierać życia. Z tymi detalami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Kierowca już za kółkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Jakie powinny być wymiarowo beczki w tej skali? Wyższe/niższe, szersze/węższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 wymiarowo dobre beczki miały tasmy opasające- moze więc spłaszczyć drut do formy tasmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 wymiarowo dobrebeczki miały tasmy opasające- moze więc spłaszczyć drut do formy tasmy? Ty kolego w świecie zminiaturyzowanym czujesz się już widzę zbyt swobodnie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2013 wymiarowo dobrebeczki miały tasmy opasające- moze więc spłaszczyć drut do formy tasmy? Ty kolego w świecie zminiaturyzowanym czujesz się już widzę zbyt swobodnie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 wymiarowo dobrebeczki miały tasmy opasające- moze więc spłaszczyć drut do formy tasmy? Ty kolego w świecie zminiaturyzowanym czujesz się już widzę zbyt swobodnie ,-)) Tak te same spostrzeżenia mam ....swobodnie i nonszalancko Blacman nam tu w mikroskali się porusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 dyskretnie tylko - jak w to mikroskali - zwraca uwagę na krągłość materii płaskiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Jak go świnić będziesz jak do tej pory - to okropnie mi przykro - ale będzie to Twój najlepszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 to okropnie mi przykro - ale będzie to Twój najlepszy model To fatalnie bo myślałem, że najlepszego jeszcze nie zacząłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 30 Listopada 2013 to okropnie mi przykro - ale będzie to Twój najlepszy model To fatalnie bo myślałem, że najlepszego jeszcze nie zacząłem ... Dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Ze specjalnymi podziękowaniami dla Kolegi blacmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 fajnie je "obrobiłeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 to okropnie mi przykro - ale będzie to Twój najlepszy model To fatalnie bo myślałem, że najlepszego jeszcze nie zacząłem ... Dobre... hehe no to wciąż czekamy na "model życia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Teraz dopiero przejżałem ten wątek, jestem pod wrażeniem Jedną mam tylko uwagę: skrzynki... modelarsko efekt jest extra...ale gdyby bosman zobaczył coś tak zaształowane na pokładzie to by winnych od razu przciągnął pod kilem, a potem jeszcze zasypał soli w rany To by się wszystko posypało zanim jeszcze stan morza osiągnąłby trójkę. Może jakieś drobne przemeblowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Teraz dopiero przejżałem ten wątek, jestem pod wrażeniem Jedną mam tylko uwagę: skrzynki... modelarsko efekt jest extra...ale gdyby bosman zobaczył coś tak zaształowane na pokładzie to by winnych od razu przciągnął pod kilem, a potem jeszcze zasypał soli w rany To by się wszystko posypało zanim jeszcze stan morza osiągnąłby trójkę. Może jakieś drobne przemeblowanie? Tak po prawdzie "ształowanie" jest to czynność mająca na celu równomierne rozmieszczenie ładunku. Natomiast zabezpieczanie ładunku przed przemieszczaniem nazywa się "laszowaniem". Aby zgadzało się merytorucznie wystarczy wrzucić ze dwie linki na brezent i będzie "sea clear". I oby każdy następny model był tym najlepszym. Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Będą jeszcze powiązane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Pokład zapełniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Robi wrażenie, podstawka z woda jakaś bedzie mam nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi