Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Ej panie kolego. Widzę że piloci wybitnie czyści, bo kokpit wygląda jakby to była nówka szczóka . Relaks relaksem ale byś jakiegoś łosza zapuścił albo coś. Cytuj
Halsey Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Ej panie kolego. Widzę że piloci wybitnie czyści, bo kokpit wygląda jakby to była nówka szczóka . Relaks relaksem ale byś jakiegoś łosza zapuścił albo coś. Mają dobrą i solidną sprzątaczkę Cytuj
tomcatsky Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Śmiejcie się, śmiejcie..... 1. Wiem że nie biegam na strzelanki 2. Wiem że przez ostatnie 6 lat skleiłem zaledwie 2 całe modele i wiele zacząłem... Ale przyjdzie taki czas że i ja postawię Tomcat-a na nogi Tym czasem podziwiam robotę i mam nadzieję wreszcie ujerzeć na stołecznych konkursach lub też ogólnopolskich taki mini Tomcat Sunset Cytuj
Moses Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Hehe pamiętaj że przyjdzie Kryska na Matyska. Ty odchowasz i wrócisz do obydwu "interesów" a inni będą kiblować (coś mi moja połowica zaczyna wspominać ;) ) BTW mam nadzieję że wybierzesz się na TLP, to odbiorę wkońcu od Ciebie VH-53. Cytuj
p_bladek Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Napisano 7 Stycznia 2011 No cóż każdego to czeka . Kokpit pewnie jeszcze dobrudzę, jeszcze nie skończony. Klapy podwozia, zbiorniki, pylony, koła zostały pomalowane i ubrudzone. Całosć dostała werniks matowy i wyglada tak Pozdrawiam. Przemek. Cytuj
kzugaj Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Jeżeli chodzi o malowanie wydaje mi sie ze jets lepiej niż w ostatnim Kocie. A podstawka widze będzie standardowa:) Pokład Lotniskowca w tym przypadku USS Nimitz Cytuj
artoor_k Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Co znaczy jednak luźne podejście do modelu Co do malowania to jest moim zdaniem lepiej niż w poprzednim F-14 który był kategorii "full wypas". Patrzę dalej , podoba mi się Cytuj
p_bladek Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Lata osiemdziesiąte i jednolite malowanie wskazuje na USS Theodore Roosvelt. Przy stacjonowaniu na USS Nimitz 76r. było malowanie dwubarwne aczkolwiek w późniejszych latach mogły być takie same. Miał to być model testowy malowania ale jak popatrzyłem na sylwetkę.... ehhh Pozdrawiam. Przemek Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj
kzugaj Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Masz racje zwracam honor aczkolwiek patrzałem na zdjęcie gdzie słabo było widać spód dlatego zasógerowałem USS Nimitz. Dla ciebie. ps Pytałem w Martoli w poniedziałek mają dostawę Hobbybossa więc może jeden zestawik trafi w moje ręce:) Cytuj
p_bladek Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Witam ponownie. Nie przesadzajmy Panowie, ale dzieki za zainteresowanie. Pomalowałem wiatrochron i owiewke. Owiewka tradycyjnie dostała listwy do odprowadzania ładunków elektrostatycznych w kolorze SZARYM . Po małej analizie, doszedłem do wniosku że owiewka bedzie zamknieta na postoju. Całość wygląda tak po pasowaniu na modelu. Oprócz tego podoklejałem i pomalowałem farbą transparentną wszystkie światła Pozdrawiam. Przemek Cytuj
tomcatsky Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Widzę że koledzy przymierzają się do nowego HobbyBoss-a , przy sklejaniu proszę zwócić uwagę na błąd powielony z Trumpetera - kąt Dziobu Przemciu czekam na model w realu Co co malowania - jest inne niż F-14 B, ale cieniowanie zawodowe. Cytuj
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 Witam ponownie. Ostatnie zdjęcia przed zamknieciem owiewki. Wolanty i fotele trafiły na swoje miejsca. Na warsztacie obecnie uzbrojenie Cytuj
Darthradi Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Cytuj
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Dochodze do wniosku że za słaby Wash zrobiłem Zabawka fajna. Cytuj
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Ten model ... straszny. Cytuj
p_bladek Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. Prace trwały i tak. Uzbrojenie pomalowane zwashowane i po kalkomaniach już na modelu. Owiewka dostała lusterka i przyklejona do modelu tak samo jak wiatrochron. Wleciała także toczona sonda Alfa. Stopnie pilota i RIO zostały zamontowane, podobnie jak drabinka. Koniec marudzenia, teraz foty. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj
p_bladek Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Napisano 16 Stycznia 2011 Witam. Trochę podłubałem a właściwie podopieszczałem. Odemnie w prezencie modelik dostał "wskaźnik" strug powietrza. Tak wyglada oryginał: A tak wykonany przezemnie: Pomalowana Sonda Alfa: Dodane i pomalowane dajniki cisnień Pozdrawiam. Przemek. Cytuj
p_bladek Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Napisano 17 Stycznia 2011 Witam w ostatniej odsłonie prac. Model ukończony Kociaki na stole i stareńki kociak jeden z moich pierwszych Pozdrawiam. Jutro galeria Cytuj
p_bladek Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Napisano 18 Stycznia 2011 Podsumowując. Zapraszam do galerii -> viewtopic.php?t=24960 Pozdrawiam. Przemek. Cytuj
tomcatsky Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 Miodzio Hasegawa bardzo ładna Teraz kolej na HobbyBoss-a. Mam nadzieję że pojawi się kotek tego producenta na warsztatach Cytuj
Maxek Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 Za dwa miesiące kończę remont mieszkania i otwieram swój warsztat. Na pewno wyląduje w nim Tomcat z HB. Model na mnie zrobił duże wrażenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi