Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Ej panie kolego. Widzę że piloci wybitnie czyści, bo kokpit wygląda jakby to była nówka szczóka . Relaks relaksem ale byś jakiegoś łosza zapuścił albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Ej panie kolego. Widzę że piloci wybitnie czyści, bo kokpit wygląda jakby to była nówka szczóka . Relaks relaksem ale byś jakiegoś łosza zapuścił albo coś. Mają dobrą i solidną sprzątaczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Raczej strasznego Kapitana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Śmiejcie się, śmiejcie..... 1. Wiem że nie biegam na strzelanki 2. Wiem że przez ostatnie 6 lat skleiłem zaledwie 2 całe modele i wiele zacząłem... Ale przyjdzie taki czas że i ja postawię Tomcat-a na nogi Tym czasem podziwiam robotę i mam nadzieję wreszcie ujerzeć na stołecznych konkursach lub też ogólnopolskich taki mini Tomcat Sunset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Hehe pamiętaj że przyjdzie Kryska na Matyska. Ty odchowasz i wrócisz do obydwu "interesów" a inni będą kiblować (coś mi moja połowica zaczyna wspominać ;) ) BTW mam nadzieję że wybierzesz się na TLP, to odbiorę wkońcu od Ciebie VH-53. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 No cóż każdego to czeka . Kokpit pewnie jeszcze dobrudzę, jeszcze nie skończony. Klapy podwozia, zbiorniki, pylony, koła zostały pomalowane i ubrudzone. Całosć dostała werniks matowy i wyglada tak Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Jeżeli chodzi o malowanie wydaje mi sie ze jets lepiej niż w ostatnim Kocie. A podstawka widze będzie standardowa:) Pokład Lotniskowca w tym przypadku USS Nimitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Co znaczy jednak luźne podejście do modelu Co do malowania to jest moim zdaniem lepiej niż w poprzednim F-14 który był kategorii "full wypas". Patrzę dalej , podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Lata osiemdziesiąte i jednolite malowanie wskazuje na USS Theodore Roosvelt. Przy stacjonowaniu na USS Nimitz 76r. było malowanie dwubarwne aczkolwiek w późniejszych latach mogły być takie same. Miał to być model testowy malowania ale jak popatrzyłem na sylwetkę.... ehhh Pozdrawiam. Przemek Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Chciałbym osiągnąć taki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Masz racje zwracam honor aczkolwiek patrzałem na zdjęcie gdzie słabo było widać spód dlatego zasógerowałem USS Nimitz. Dla ciebie. ps Pytałem w Martoli w poniedziałek mają dostawę Hobbybossa więc może jeden zestawik trafi w moje ręce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Witam ponownie. Nie przesadzajmy Panowie, ale dzieki za zainteresowanie. Pomalowałem wiatrochron i owiewke. Owiewka tradycyjnie dostała listwy do odprowadzania ładunków elektrostatycznych w kolorze SZARYM . Po małej analizie, doszedłem do wniosku że owiewka bedzie zamknieta na postoju. Całość wygląda tak po pasowaniu na modelu. Oprócz tego podoklejałem i pomalowałem farbą transparentną wszystkie światła Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Widzę że koledzy przymierzają się do nowego HobbyBoss-a , przy sklejaniu proszę zwócić uwagę na błąd powielony z Trumpetera - kąt Dziobu Przemciu czekam na model w realu Co co malowania - jest inne niż F-14 B, ale cieniowanie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Witam ponownie. Ostatnie zdjęcia przed zamknieciem owiewki. Wolanty i fotele trafiły na swoje miejsca. Na warsztacie obecnie uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Dochodze do wniosku że za słaby Wash zrobiłem Zabawka fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 http://www.aikensairplanes.com/forces%20of%20valor/fv80010.htm Ten model ... straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. Prace trwały i tak. Uzbrojenie pomalowane zwashowane i po kalkomaniach już na modelu. Owiewka dostała lusterka i przyklejona do modelu tak samo jak wiatrochron. Wleciała także toczona sonda Alfa. Stopnie pilota i RIO zostały zamontowane, podobnie jak drabinka. Koniec marudzenia, teraz foty. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Witam. Trochę podłubałem a właściwie podopieszczałem. Odemnie w prezencie modelik dostał "wskaźnik" strug powietrza. Tak wyglada oryginał: A tak wykonany przezemnie: Pomalowana Sonda Alfa: Dodane i pomalowane dajniki cisnień Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam w ostatniej odsłonie prac. Model ukończony Kociaki na stole i stareńki kociak jeden z moich pierwszych Pozdrawiam. Jutro galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Podsumowując. Zapraszam do galerii -> viewtopic.php?t=24960 Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Miodzio Hasegawa bardzo ładna Teraz kolej na HobbyBoss-a. Mam nadzieję że pojawi się kotek tego producenta na warsztatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Za dwa miesiące kończę remont mieszkania i otwieram swój warsztat. Na pewno wyląduje w nim Tomcat z HB. Model na mnie zrobił duże wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi