janekzukosa Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Wygląda rasowo Przemku,chociaż ja ( nie wiem jak koledzy ) czekam na następnego Kocura Twojego autorstwa:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 czekam na następnego Kocura Twojego autorstwa:) Chcesz żeby mnie wkońcu zbanowali za te Tomcaty Swoją drogą idzie do mnie HobbyBoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Przemek nie banują za spity, messery i migi, to nie zbanują Cie za kolejnego kociaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Ja chyba reprezentuję niezbyt popularny nurt na tym forum, ale mi się bardziej podoba bez podwieszeń ;) Co nie znaczy, że teraz jest brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Super to wygląda Mam pytanko odnośnie washa,jaka technikę stosujesz (oleje,pigmenty,pastele) ? Ja pomalowałem dzisiaj F-16 ale widzę ze nie ma co się wychylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Właśnie opisz P_Bladek jak wykonujesz te przetarcia na skrzydłach, na poszczególnych blachach? Ten taki efekt jakby wyblakłej. przetartej blachy? Sam model świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Natrysk mgiełki rozjaśnionego rzadkiego koloru bazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Prawie, Baza + dodatek białego dla rozjasnienia i cieniuje miedzy blachami poszycia. Na tym modelu wash jest tylko na uzbrojeniu i pylonach. Na pylonach jest poprostu szara plakatówka przykryta sido. Korzystam tez z olejnego, z pigmentami i pastelami sie nie bawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 w temacie kocurów - to może jakaś pantera albo kuguar? np. taki trumpeter postarał się o taką pantere w skali 1:48 . pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Pięknie Ci to wychodzi Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Dzieki Panowie za kibicowanie. Kociak będzie i tonie jeden, planuje wszystkie malowania VF-84 i VF-103. w temacie kocurów - to może jakaś pantera albo kuguar? np. taki trumpeter postarał się o taką pantere w skali 1:48 . Nie mam ich niestety na magazynie ale jest jeszcze "Demon" i "Sabre". Na razie idzie do mnie Kocur HobbyBossa - chyba za niego się teraz zabiorę. Aktualizacja prac. Przez F-14 i gotowe maski zapomniałem ile jest roboty przy docinaniu i maskowaniu przy użyciu samej taśmy. Wykonałem też dodatkowo "zagłówek" na tylnej części owiewki bo była tam pusta przestrzeń, Zamaskowana owiewka. Pomalowana Na gotowo. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Witam, żeby nie było że nic nie robię Model dostał Werniks matowy, dokończyłem owiewkę (lusterka) Skleiłem całość i niestety poległem na wiatrochronie Po moim wyskoku, pęknieciu kadłuba i naprawie trochę za bardzo podszlifowałem jedna stronę, przez co wiatrochron troche odstaje z prawej strony. Nie jest to szczelina tylko minimalny schodek na łączeniu. Obawiam sie że na tym etapie ciężko będę miał to poprawić. Zostały do zrobienia jeszcze małe smaczki jak oswietlenie, Rbf-y i podstawka. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 To nic strasznego, ja już poprawiałem taki ubytek na gptowym modelu. Po prostu nałoż troszkę szpachli, oszlifuj papierkiem i zasłoń przy malowaniu kartką grubszego papieru z wyciętą wielkością obszaru malowania w kolorze kadłuba. Wszystko się zleje i nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Dziwną kolejność stosujesz. Ja najpierw wklejam szklane elementy, potem je maskuję i maluję po całości razem z kadłubem. Mam wtedy pewność jednolitego koloru całości. Napisz jak wrażenia po zaglądnięciu w pudło Tomcata od HB. Mi się ciągle kolana trzęsą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Zostaw ten schodek tak jak jest i się nie przyznawaj, może nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 No cóż, wiecej go nie zniweluje Aktualnie finish. Wkrótce galeria Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Piękna robota, cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 ...a " hełmofon " a'la Jolly Roger Przemku z jakiego zestawu wzięty? dodaje smaczku całemu modelowi ,który swoją drogą nie odstaje poziomem od reszty Twoich modeli.No i czekamy na Hobby Bossa;)czy mnie intuicja nie myli i będzie w jedynym słusznym malowaniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Cholera jest świetny. P.S. Jakim lakierem matowym wykańczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Clear Matt Pactry, nie rozcieńczony. Im bardziej rozcieńczysz i mniej warst połozysz tym bardziej bedzie semi matt. Na modelu są trzy warstwy matu nierozcieńczonego. Zostawcie jakies komenty na galerie bo znowu bedzie świecic pustkami . Hełmofon jest to głowa z chełmem zestawowa hasy, ja poprostu wykastrowałem głowę z chełmu nawiercajac w/w i po trochu nożykiem wycinając zawartosć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Clear Matt Pactry, nie rozcieńczony. Im bardziej rozcieńczysz i mniej warst połozysz tym bardziej bedzie semi matt. muszę wypróbować to z humbrolem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Czy do tego matt'u dodajesz retarder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Nie, nigdy nie stosowałem retardera, uczyłem sie tak aby nie poprawiac malowania, wtedy retarder był mi zbędny. Pactre rozcieńczam wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Trzeba będzie sprobowac czekam na galerię tu, jak i na sąsiednim Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi