FAHR Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Stroju jesteś pewny, że chcesz zostawić te białe obwódki? Jak dla mnie to wygląda jak pozostałości po maskowaniu przeterminowanym bluetackiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja ujmę to inaczej, nie da się już z tym nic zrobić. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Ahh nie doczytałem, myślałem że to olejami porobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Może chociaż jakiś delikatnie przyciemniający całość filtr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Szkoda modelu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Jak dla mnie to jest jak na razie perfekcyjnie, te białe obwódki są świetne jak również ten wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Wam to na serio się nie podoba? Może dlatego że zdjęcia są trochę inne niż na żywo to wygląda. Według mnie jest fajnie, a przynajmniej lepiej niż było jak miało ciemne obwódki, wykończenie malowania, i nie ma tu nic z 'prób ocalenia honoru'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 MALUJ DALEJ > jaja se robią i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Po prostu nie zdają sobie sprawy że ja się nigdy nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam Tak patrze i patrze i mysle ze byloby lepiej bez tych bialek obwodek,gdybys uzyl bialej z dodatkiem bazowego tak zeby wszystko bylo mniej wiecej w tej samej tonacji to byloby lepiej. Bardzo fajnie wyszlo cieniowanie, szczegolnie bardzo mi sie podoba cieniowanie brazowych latek. Wash fajnie wszystko podkresla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam! Mam podobne zdanie jak m.in. adamkijak - te "obwódki" wyglądają jak dodatkowy kolor, a nie - tylko rozjaśnione brzegi łat kamuflażu.. No, ale poczekam do końca. Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Stroju- te obwódki latek to zdecydowana przesada. Nienaturalnie to wygląda. Przefajnowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Według mnie stroju wcale nie przesadził. Sam się kiedyś zastanawiałem jakby taki efekt wyglądał na modelu przy okazji natrafienia na zdjęcie Abramsa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/US_Army_M1A1_Abrams_main_battle_tank.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Według mnie stroju wcale nie przesadził. Sam się kiedyś zastanawiałem jakby taki efekt wyglądał na modelu przy okazji natrafienia na zdjęcie Abramsa:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/US_Army_M1A1_Abrams_main_battle_tank.jpg tez sie kiedys na takim Abramsem zastanawialem, o ile dobrze wykombinowalem to takie zjawisko wystepowalo na pojazdach uzywanych w pustynnych warunkach, gdzie kurz/piasek zbieral sie na krawedzi plam kamuflazu. Roznica w grubosci powloki malarskiej (plamy czarne i brazowe byly nakladane na na kolor bazowy pedzlem ) powodowala wystepowanie takiej krawedzi gdzie ten pyl mogl sie zatrzymac. Mi sie osobiscie wydaje ze zeby w miare realistycznie efekt rozjasnienia krawedzi otrzymac trzeba by cieniowac odwrotnie tzn, srodek "plam raczej zostawic ciemniejszy ,a nie rozjasniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Pamiętajcie że po kolejnych zabiegach to będzie mniej widoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 No doszły pigmenty, na żywo to trochę bardziej przykurzone jest: Może jeszcze trochę przypudruje bardziej tu i ówdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Jest zaj*******! W ogóle przód , świetnie to wygląda, nie ma co jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Jest świetnie ,pigmenty dodały smaku ,jasne obwódki nie przeszkadzają Oj korci aby zakupić Danisuę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Stroju Jak zwykle pokazałeś klasę, a ja jak zwykle jestem pod wrażeniem! Co do tego rozjaśnienia konturów to uważam że super to wygląda choć chyba w niektórych miejscach przesadziłeś (np. brązowa z prawej strony wieży) Dlatego daje temu modelowi ocenę 6 na 6 ale bez wyróżnienia ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 choć chyba w niektórych miejscach przesadziłeś (np. brązowa z prawej strony wieży) Ja bym to raczej zwalił na niekorzystny rozkład światła na zdjęciu ;p Ale do rzeczy, ogłaszam że będzie podstawka, peter ją wymęczył, w związku z tym pomyślałem też o figurce, leżała sobie w szufladzie od dłuższego czasu, wczoraj się spiąłem i ją pomalowałem, kolory dobierane na podstawie zdjęć, w rękach będzie trzymał PKM. Produkcji toro model, nawet nieźle mi wyszła, choć do mistrzostwa droga daleka (na fotkach wygląda jakby nosa nie miał, ale zastrzegam że na żywo go dobrze widać): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Słitaśnie Tak nawiązując jeszcze do tych białych obwódek, wg. mnie nie powinny one zamazywać granicy między kolorami. Mogłeś najpierw je namalować, a potem plamy dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 peter ją wymęczył Jakby nie ja to byś dalej kleił modele klejem do papieru bez malowania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Witam Przepraszam, że w tym wątku, ale pamiętam, że rozmawiałem kiedyś ze Strojem o zdjęciach z A-stanu. Tutaj kilka (bo jest tego więcej) zdjęcia DANek z bieżącego kontyngentu i samego obozu artylerzystów z 7 dAKW (zgrupowanie bojowe Bravo, baza Warrior). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefi Napisano 23 Lipca 2019 Share Napisano 23 Lipca 2019 Witam wspaniały model ,Wspaniałe wykonanie Danusie to są potężne potwory miałem okazje przebywać w Nich gdyż służyłem w woju w Węgorzewie i nie chwaląc się miałem styczność z wszystkimi 3-ma działami (LADY GAGA ,FIONA i Barbarra) gdyż szykowaliśmy je do wyjazdu na misje do Afganistanu! przepiękne wspomnienia super wątek wchodzę w temat Modelarstwa Plastikowego i ten model kupie sobie z sentymentu i na pewno gdy już nabiorę wprawy skleję go pozdrawiam serdecznie wszystkich temat naprawdę świetny łezka mi się w oku zakręciła gdy zobaczyłem ten model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi