Skocz do zawartości

Churchill Crocodile 1:35 Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Przedstawiam Wam mój model, w skali 1/35.

Niestety nie ma zasobnika za wieżowego.

Tata zabrał wcześniej do swojego Shermana Firefly :(

Pierwsza próba z tak dużym modelem wygląda następująco:

DSCF8451.jpg

DSCF8458.jpg

DSCF8481.jpg

DSCF8485.jpg

DSCF8498.jpg

DSCF8499.jpg

DSCF8500.jpg

DSCF8501.jpg

DSCF8513.jpg

Model tak na prawdę nie jest w 100% ukończony.Wkleję mu karabin w wieży, anteny oraz wykonam podstawkę.

Być może uda mi się pomalować w podstawowe kolory figurkę.

Tu film nakręcony przez tatę:

th_DSCF8450.jpg

th_DSCF8447.jpg

Cytuję: "z pozdrowieniami dla Pana Zbyszka I."

Pozdrawiam

Oskar Jankowski

p.s.

Przepraszam, pomyliłem działy.

Poprosze o przeniesienie do działu z pojazdami wojskowymi, galerie.

Napisano

Tata - oddaj dziecku zasobnik zawieżowy - cokolwiek miałoby to znaczyć...

A tak poważnie- kolego tak trzymaj

Napisano

No tata oddaj dziecku zasobnik wieżowy

P.s Nie wiem co to zasobnik wieżowy, ale to chyba nie od cywila

Napisano

Kurka, jak chciałem mieć w Twom wieku aerograf... Model wygląda zacnie - gratulacje!

Napisano
Paczek, zasobnik to taka skrzynia z tyłu wieży

A model naprawdę klasa, gratulacje

Dzięki za info A modelik faktycznie ślicznota zrobiony.

Napisano

Nawet turbodymomena zawstydziłeś .

Tematyka modelarska » Pojazdy cywilne » [C]Galerie ??? raczej nie, może to ktoś przestawić?

Napisano

Witam!

Niezły gościu z tego Gościa! Zabrać dziecku zasobnik! Traume będzie miał.

A model pięknie zlepiony, super pomalowany i nawet bez tego zasobnika wygląda fantastycznie!

Napisano

Model wykonałeś cacy i życzę cierpliwości przy budowie następnych równie udanych jak ten .

Napisano

Filmiki to wspaniały pomysł

Czemu się dziwić jakości wykonanego modelu- jak się ma takiego doradce to i poziom wysoki

Napisano

Nie czy to nie o mnie przypadkiem chodziło z tymi pozdrowieniami. Jeśli tak to dziękuję, jeśli nie to przepraszam. A model naprawdę zacny. I tata oddaj dziecku zasobnik. I jeszcze jedno. Jeśli malujesz to warto zaopatrzyć się w maskę, bo śmierdzidła to mogą narobić problemu. Farby może nie aż tak (ale olejne i owszem). Za to wdychanie kleju może naprawdę narobić. I piszę tego żeby cię straszyć, tylko ku przestrodze.

Pozdrawiam Zbigniew I.

Napisano

Tata nie oddał, tata to nawet nie wiedział na ten czas iż adept będzie w ogóle chciał w tę skalę wejść - a że buchnąłem zasobnik, biję się teraz w pierś.

Było coś wspomniane o kolejnym, jakim nie wiem, ma być.

W sobotę ruszamy na szabry po sklepach modelarskich, może co sobie dobierze.

Fotki finalne:

DSCF8564.jpg

DSCF8565.jpg

DSCF8571.jpg

DSCF8572.jpg

DSCF8574.jpg

DSCF8575.jpg

DSCF8577.jpg

DSCF8581.jpg

DSCF8582.jpg

DSCF8583.jpg

DSCF8584.jpg

DSCF8586.jpg

Napisano

Ok tata . Masz wybaczone, ale za karę nie żałuj dziecku na zakupach. Młody jest tego wart

PS Modelik cudny !

Napisano
W sobotę ruszamy na szabry po sklepach modelarskich, może co sobie dobierze.

No nie dość, że zasobniki szabruje to jeszcze sklepy!

Nie widzę różnic pomiędzy stylem syna oraz twoim - macie to we krwi.

Napisano

Konrad.

Myślę, ze minie jeszcze sporo czasu, zanim zacznie traktować plastik po swojemu - wiesz, w sumie to On zaczyna.

Na razie chłonie moje uwagi, nakazy,zakazy i przykazy(próbuje nieraz je łamać - w niektórych przypadkach daję wolną rękę, nieraz kategorycznie zabraniam i każę poprawiać, robić powtórnie)

Przy malowaniu postawiłem młodemu przed nosem swój model pomalowany, ale nie złeteringowany, nie złoszowany(czysta baza) by mógł załapać o co kaman .

Z resztą, jest kilku modelarzy którym w podobny sposób pomagałem, mniejsza o to.

Styl wypracowuje się latami, zatem za lat kilka(jeśli mu co nie zawróci w głowie) jak postawi ten pojazd przy wykonanym później...pewnie się uśmiechnie i wspomni(jak to go tata męczył i wciskał durnoty)

Napisano

Witam

Maskę ochronną do malowania aerografem mamy i brzmi się w niej jak Vader

Dziękuję za komentarze

Napisano

ja się poddaje i wymiękam..

gdybym widział ta galerie wcześniej pewnie nie kupił bym farb i ,,kaczki,, i dał sobie spokój z modelami:D

Gratulacje

Napisano

Zasada "Jaki ojciec, taki syn" w tym wypadku znajduje idealne odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Nie dość, że wykonałeś bardzo ładny model, to do tego ciekawy i nie dość często pojawiający się na forach.

Gratuluję i z niecierpliwością wyczekuję kolejnych prac z Twojego warsztatu.

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Powiem szczerze, że mnie zatkało, zerwało kask i rzuciło kolejny raz na kolana, a fotel katapultował się sam. Model jest rewelacyjny.

Sprawia wrażenie, że zaraz siknie ogieńkiem.

Wielkie gratulacje!!