ozzy Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Cześć. Przedstawiam Wam mój model, w skali 1/35. Niestety nie ma zasobnika za wieżowego. Tata zabrał wcześniej do swojego Shermana Firefly :( Pierwsza próba z tak dużym modelem wygląda następująco: Model tak na prawdę nie jest w 100% ukończony.Wkleję mu karabin w wieży, anteny oraz wykonam podstawkę. Być może uda mi się pomalować w podstawowe kolory figurkę. Tu film nakręcony przez tatę: Cytuję: "z pozdrowieniami dla Pana Zbyszka I." Pozdrawiam Oskar Jankowski p.s. Przepraszam, pomyliłem działy. Poprosze o przeniesienie do działu z pojazdami wojskowymi, galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Tata - oddaj dziecku zasobnik zawieżowy - cokolwiek miałoby to znaczyć... A tak poważnie- kolego tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 A to Ci tata, no Oddaj dziecku zasobnik, co za "gość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 No tata oddaj dziecku zasobnik wieżowy P.s Nie wiem co to zasobnik wieżowy, ale to chyba nie od cywila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Paczek, zasobnik to taka skrzynia z tyłu wieży A model naprawdę klasa, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Kurka, jak chciałem mieć w Twom wieku aerograf... Model wygląda zacnie - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Paczek, zasobnik to taka skrzynia z tyłu wieży A model naprawdę klasa, gratulacje Dzięki za info A modelik faktycznie ślicznota zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Nawet turbodymomena zawstydziłeś . Tematyka modelarska » Pojazdy cywilne » [C]Galerie ??? raczej nie, może to ktoś przestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Niezły gościu z tego Gościa! Zabrać dziecku zasobnik! Traume będzie miał. A model pięknie zlepiony, super pomalowany i nawet bez tego zasobnika wygląda fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam Dziękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Model wykonałeś cacy i życzę cierpliwości przy budowie następnych równie udanych jak ten . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Filmiki to wspaniały pomysł Czemu się dziwić jakości wykonanego modelu- jak się ma takiego doradce to i poziom wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Dziękuję za komentarze A tata oddał zasobnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Nie czy to nie o mnie przypadkiem chodziło z tymi pozdrowieniami. Jeśli tak to dziękuję, jeśli nie to przepraszam. A model naprawdę zacny. I tata oddaj dziecku zasobnik. I jeszcze jedno. Jeśli malujesz to warto zaopatrzyć się w maskę, bo śmierdzidła to mogą narobić problemu. Farby może nie aż tak (ale olejne i owszem). Za to wdychanie kleju może naprawdę narobić. I piszę tego żeby cię straszyć, tylko ku przestrodze. Pozdrawiam Zbigniew I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Tata nie oddał, tata to nawet nie wiedział na ten czas iż adept będzie w ogóle chciał w tę skalę wejść - a że buchnąłem zasobnik, biję się teraz w pierś. Było coś wspomniane o kolejnym, jakim nie wiem, ma być. W sobotę ruszamy na szabry po sklepach modelarskich, może co sobie dobierze. Fotki finalne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Ok tata . Masz wybaczone, ale za karę nie żałuj dziecku na zakupach. Młody jest tego wart PS Modelik cudny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 W sobotę ruszamy na szabry po sklepach modelarskich, może co sobie dobierze. No nie dość, że zasobniki szabruje to jeszcze sklepy! Nie widzę różnic pomiędzy stylem syna oraz twoim - macie to we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Konrad. Myślę, ze minie jeszcze sporo czasu, zanim zacznie traktować plastik po swojemu - wiesz, w sumie to On zaczyna. Na razie chłonie moje uwagi, nakazy,zakazy i przykazy(próbuje nieraz je łamać - w niektórych przypadkach daję wolną rękę, nieraz kategorycznie zabraniam i każę poprawiać, robić powtórnie) Przy malowaniu postawiłem młodemu przed nosem swój model pomalowany, ale nie złeteringowany, nie złoszowany(czysta baza) by mógł załapać o co kaman . Z resztą, jest kilku modelarzy którym w podobny sposób pomagałem, mniejsza o to. Styl wypracowuje się latami, zatem za lat kilka(jeśli mu co nie zawróci w głowie) jak postawi ten pojazd przy wykonanym później...pewnie się uśmiechnie i wspomni(jak to go tata męczył i wciskał durnoty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Witam Maskę ochronną do malowania aerografem mamy i brzmi się w niej jak Vader Dziękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 wyglada zupełnie jak jeden z modeli tatusia, chyba rzuce to hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 ja się poddaje i wymiękam.. gdybym widział ta galerie wcześniej pewnie nie kupił bym farb i ,,kaczki,, i dał sobie spokój z modelami:D Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Też bym chciał mieć tatę modelarza. :( Zazdroszcze Ci. Mój tylko finansuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wol1 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ja też chce tatę modelarza. Który modelarz chce mnie adoptować ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Zasada "Jaki ojciec, taki syn" w tym wypadku znajduje idealne odzwierciedlenie w rzeczywistości. Nie dość, że wykonałeś bardzo ładny model, to do tego ciekawy i nie dość często pojawiający się na forach. Gratuluję i z niecierpliwością wyczekuję kolejnych prac z Twojego warsztatu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Powiem szczerze, że mnie zatkało, zerwało kask i rzuciło kolejny raz na kolana, a fotel katapultował się sam. Model jest rewelacyjny. Sprawia wrażenie, że zaraz siknie ogieńkiem. Wielkie gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi