stakor1 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 To może siłą rozpędu jeszcze machną nam czternastkę i Sokoła ?A zwróciliście uwage na szachownice na schemacie malowania Czternastkę to A-model szykuje... od 10 lat zresztą (Zvezda ich wyprzedzi), a sokoła... wątpię ;) Prawdę mówiąc po HB to bym oczekiwał, że WZ-10 wypuszczą, bo cena 78 Eurów za żywiczny jest mocno zaporowa... BTW Ciekawe jak szybko firmy modelarskie zareagują po ostatnich sensacyjnych doniesieniach o stealth MH-60 rozbitym w posesji Osamy. Ogon w każdym razie będzie wykonany prawidłowo ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Porobiłem dziś te zdjęcia na Mi-2. Myślę, że tak czy inaczej przydadzą się jako dokumentacja do budowy modeli Edytowane 12 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Michał fotki przednie na pewno przydadzą się przy budowie plemnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Teee...?A jak właził na plemnisiora to "szele " miał? Myśle se ,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Ooo, piękne fotki Mikele. Jesli kiedykolwiek zdecyduję się na zrobienie Mi-2, wiem gdzie uderzyc. No a wracając do elementów głowicy wirnika w modelu HobbyBossa, to moim zdaniem, wyglądają zupełnie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Dorzucam swoje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Też piękne. A już myślałem, że nie zareagujesz na "zaczepkę" Jakby nie było, to moim zdaniem HobbyBoss wychodzi z tego porównania z podniesionym czołem. tzn. nie ma się czego wstydzić, przynajmniej na podstawie zaprezentowanych zdjęć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Na Hobbyeasy model będzie dostępny od 15.07, teraz jest w pre-order. Cena 38 zł + 15 przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Polecam małe porównanie nowego Mi-2 z planami. Jakie to plany, niestetyt nie wiem. Tekst jest niemiecki, ale chodzi głównie o zdjęcia. Wnioski każdy może wysnuć sam. http://www.flugzeugforum.de/forum/showthread.php?65940-1-72-Mil-Mi-2T-Hoplite-–-Hobby-Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Polecam małe porównanie nowego Mi-2 z planami. Jakie to plany, niestetyt nie wiem. Confused Tekst jest niemiecki, ale chodzi głównie o zdjęcia. Laughing Wnioski każdy może wysnuć sam. http://www.flugzeugforum.de/forum/showthread.php?65940-1-72-Mil-Mi-2T-Hoplite-–-Hobby-Boss chętnie bym sobie pooglądał i sam wnioski powysuwał , niestety aby to zrobić trzeba być zarejestrowanym na tym forum Skoro więc widziałeś te zdjęcia uchyl rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Albo je wstaw tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 O kurde, o tym nie pomyślałem. No cóż, pozostaje nam jedynie poczekać na podobne opracowanie w języku polskim. Model wypadł,w niemieckiej ocenie, bez porównania lepiej od Intecha itp., ale tego można było się spodziewać. Łopaty wirnika głównego, ciut za długie, ogonowy ciut za wąski , przynajmniej wg. rysunku, bo wg pomiarów wykonanych na oryginale przez jednego z niemieckich modelarzy, szerokość łopat wirnika ogonowego jest idealna (ok. 3mm), a głównego niemalże idealna. To kolejny przyczynek do tematyki zgodności rysunków z rzeczywistością. Sam rotor trochę zbyt "gruboskórny", co w tej skali można zrzucić na różne ograniczenia technologiczne w wykonywaniu form. Oszklenie przodu bardzo dobre, choć i tu, w rzucie z boku można dopatrzeć się odchyleń od rysunku. Tak czy siak, wysłużony Intech ade. . Nowy Hoplit prezentuje się naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 W Jadarze 44 zł. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Cena OK,jak dla mnie,w Martoli jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Relacja z budowy tego modelu jest chyba najbardziej przeze mnie oczekiwaną relacją. Kupie dopiero wtedy, jak zobacze, że poskładany jest w ogóle podobny do wzorca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DąbczaK Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 Od poniedziałku w Martoli, cena 43zł. http://www.martola.com.pl/pl1878/produkty36152/mi_2t_hoplite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 No, miałem nadzieję, że "czterdziestki" to maleństwo nie przekroczy. Się mówi trudno... Czekam na pierwsze opinie na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Obserwuję ten wątek od wczoraj i zastanawia mnie to oczekiwanie wśród Kolegów na produkt Hobbyboss ale przecież już od dawna na rynku jest seria Mi-2 1/72 z firmy Mastercraft. Czymże jest więc spowodowane to oczekiwanie na nową Mi-2? Przepraszam za głupie pytanie ale ja tylko pływadła składam i nie za bardzo orientuję się w temacie modeli lotniczych i ich producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Powód prosty mastermierda jest mało sklejalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Duży z nim problem? Przymierzałem się do niego więc próbuję zasięgnąć języka co i jak z tym modelem jest na minus a co na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Duży z nim problem?Przymierzałem się do niego więc próbuję zasięgnąć języka co i jak z tym modelem jest na minus a co na plus. Kup HobbyBossa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Kup HobbyBossa... Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Właśnie leci do mnie priorytetem z Martoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 A ja już go mam w łapkach z martoli właśnie Powiem tak - nie przykładałem jeszcze do żadnych planów, ale spasowanie idealne, detal (nity, linie podziału) na powierzchni bardzo ładny, ale jak dla mnie boki ma za bardzo plaskate ... Tak czy siak, Intech/Mastercraft nie podskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi