Łukasz S. Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 kapral lekkie uchybienia są ;) bazylms druga opcja jak najbardziej: biało-czerwono-czarno I wracamy do budki, która została skończona, może jeszcze co nieco zmienię. Skrzyneczka coby można ciachnąć, z zaskoczenia linię telefoniczną :P Dach Trochę zbliżeń: I na koniec porównanie z produktem od MB (Master Box) Oraz wisienka na torcie: Możliwe że będę jeszcze raz zrobię, nowy telefon Inspiracja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Kiedy Ja maluje? Telefon robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Z malowaniem ruszyłem teraz w ostatni weekend. Na pierwszy ogień poszedł chodnik. Pierwsza próba poszła do rozbiórki... Więc szybko pociąłem kawałki korka, i położyłem nowy chodnik. Po malowaniu wygląda tak: Kilka odcieni szarych farb + wash, niebawem dodam suche pastele i itd, coby znacznie zmienić oblicze chodnika, jeśli są jakieś sugestie, wątpliwości pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Za wolno. Szybciej poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jexys Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 super diorka.... fajny pomysl z tym korkiem na budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 bazylms chciałbym szybciej ale się nie da :/ Dzięki za komentarze. A tak przy okazji wrzucę kilka zdjęć, z placu boju. Zaczynam już dodawać trawę itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 No to nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Jeśli można wiedzieć z czego zrobiłeś i po co to na drzewie, boja też robię drzewa i zatrzymałem się na skręcaniu drutu i nie wiem co z korą, jeśli mógł byś opisać proces tworzenia drzewa tak jak resztę, to bym był bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 bazylms sam myślałem, że wyrobię się z tym szybko... Ale nie zawsze ostatnio siedziałem w projekcie, stąd takie opóźnienia, pierwotnie planowałem koniec września zakończenie budowy. Karol_Max zazwyczaj drzewa oblepiam dwuskładnikową masą z Milliputa, ale że nie mam obecnie jej w warsztacie, to pozostała mi glina samoutwardzalna, sęk w tym że po wyschnięciu pęka, i dlatego kładę ją etapami. Do tego będę używał szpachli być może z Wamodu albo Humbrola, aby odtworzyć fakturę kory. Nie tylko ty zatrzymałeś się na skręceniu drzewa z drutu, miałem to samo, sporo już drzew oglądałem na licznych forach Zabrałem się już za malowanie drogi, co z tego wyjdzie wkrótce pokaże na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Dobrze wiedzieć, na pewno wykorzystam Tylko to masz je do 35 a ja wszystko w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Niesamowity projekt.Brawo!!!...czekam z niecierpliwością na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Bitwa z malowaniem rozpoczęta na dobre. I tak wyszło na początek, ale drogo do zamierzonego efektu, jeszcze daleka... Jak również, zaczynam produkować coś podobnego do Bluszcza, i scenerie zostanie osadzona w jesiennej scenerii. Bluszcz wykonany z chrobotka i suszonego majeranku, klejone na rozcieńczony vikol. I na koniec chodnik. To na dziś starczy zabieram się dalej za projekt. Jeśli coś zmienić pisać, każda sugestia, rada mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Trochę mi ten różowy nie za bardzo podchodzi, ale jak już pisałeś to początek więc poczekamy na dalszy rozwój tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Raczej to nie różowy, tylko sucha pastela w odcieniu ceglastym, za każdym razem mi wychodzi różowa, przestanę jej używać... A po za tym miałem za słabe światło. Przy następnym wrzucie zdjęć, postaram się zaopatrzyć w miarę dobre oświetlenie, lub zrobię zdjęcia za dnia, niż popołudniu. Wiadomo że coraz szybciej robi się ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Szkoda, że nie trafiłem wcześniej na ten wątek. Takie rzeczy się tu dzieją. Ta diorama to będzie hit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Przez chwilę myślałem, że pierwsze zdjęcie chodnika jest prawdziwe, w sensie że to nie jest zdjęcie dioramy Przydałoby się chociaż jedno zdjęcie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 czy na którym zdjęciu chodnika widze psią.... pozostałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Aspekt budowlany super, wspaniała robota. Ale roślinki i malowanie zupełnie mi nie podchodzi, moim zdaniem daleko odbiega od wcześniejszej roboty. Koniecznie popatrz po jakiś innych pracach, to musi żywiej wyglądać. Tak na szybko kojarzę, że na stronce miniartu są fajne tutoriala z malowania ich wakuformowych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Łukasz, z kolorystyką akurat tego pyłu nie pomyliłeś się - zmieszaj sobie startą cegłę z gipsem - powstaje właśnie "brzydki" róż Kwestia co lubisz - realizm 100% zostaw, nieco naciągane pójdź w pomarańcz,brąz rdzawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Lipstein raczej to nie co myślisz ale miałem ubaw jak przeczytałem komentarz. To jest jedna z czterech dziur do ogrodzenia, ale z tej perspektywy wygląda na co innego. Tukidyndas ok, zrobię co w mojej mocy, i zmienię roślinność. Gościu dzięki za radę, aż 100% realizmu nie dam rady wykrzesać. Tylko nie chcę aby to zbyt sztucznie też nie wyglądało. Wczoraj przetarłem ulicę olejną - brązem, efekt wyszedł taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Dla mnie wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dioramym Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 No no... Malowanie rewelacja... Daj trochę grafitu z ołówka na niektóre miejsca na pokrywie kanału, moim zdaniem doda to lepszego wyrazu grunt tylko by nie przedobrzyć... Pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze postępy pracy przy tym świetnym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki za komentarze I coś z warsztatu na dziś. Zrobiłem nieco lepsze ujęcia ulicy, na dzień dzisiejszy wygląda tak: Właz kanału poszedł do poprawki, niebawem nowe malowanie. To samo tyczy się kratki ściekowej. I jak zwykle aparat coś wyskoczył z bladym czerwonym, na żywo tego nie ma Zmieniłem nieco wygląd ławeczki: I mała przemiana zapory, zostało jeszcze trochę szpachli do usunięcia, i dorobienie nitów. Także zrobiłem nowe zdjęcia, poprzednim rośliną: Zostawiamy, czy mam dalej kombinować coś innego? I pora na coś z Opla, bo nic wcześniej nie pokazywałem. Tył deski rozdzielczej, wraz innymi pierdołami, po lewej stronie usadowię akumulator. Przednia część maski, wygiąłem pręty, i jeden całkowicie usunięty. Nowy uchwyt na koło zapasowe. Nieco poszło do przodu, przy przedniej części podwozia. A paka znacznie wolniej nabiera kształtów. I koniec, na dziś ;) PS. Ma ktoś niepotrzebne rowery, oczywiście w 1:35 to chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Zrobiłem kilka drobiazgów do silnika: - pasek klinowy z bloku milimetrowego Aby pokazać wnętrze komory silnikowej, wyciąłem jedną pokrywę silnika. Będzie na co patrzeć ;) Do prawych drzwi, pozostało mi tylko zrobić klamki. Gotowe mocowania chłodnicy: - pracuję nad nowymi mocowaniami do silnika Zrobiłem także nowych uchwyt do przyczepy, mam wrażenie że jest chyba za duży. I planuję zrobić coś nowego na wzór poprzedniego uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Fajnie ci wychodzi. Tą część klapy którą zostawiasz przy nadwoziu zamkniętą warto lekko przeszlifować od spodu na linii odcięcia drugiej połówki aby wyglądała na cienką blachę (mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi