kornik_69 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Świetnie Ci wyszła ta ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Ta podstawka to rewelka. Coś w tym stylu byłoby idealne pod mojego M3 jako pustynia. Czak napisz proszę dokładniej jak to wykreowałeś - mam na myśli kolory farb, pigmentów oraz jak powstała baza. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 TU jest opisane wykonanie: viewtopic.php?f=40&t=26944 Jeśli chodzi o kolor to trzeba sobie dobrać coś podobnego do piachu. A potem pigment na calość (odpowiednio rozwodniony) Pigment przecieramy i wycieramy do uzyskania odpowiedniego efektu. Kolory jest ciężko dobrać, dlatego też dwa razy robiłem wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Dzięki Czak. Nie wiedziałem, że dałeś już mały tutorial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Czołg pomalowany farbką AGAMA POLISH GREY SAND (armor) z seri polski wrzesień. Oczywiście farba zmieszana z biała, ażeby było jaśniej pod wash. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Model pomalowany. Całość maluje odpowiedni dobrana mieszanką farb. A po pomalowaniu kamo, gąsienic i kół (na czarno) całość psikam rozwodnionym kolorem podstawowym. Wychodzi fajny efekt, który mi pasuje. No i przy okazji mam z głowy dobieranie koloru kół gąsienic i innuch ciemnych choć nie do końca czarnych elementów. PRZED PO PRZED PO Na to wszystko SIDOLUX, który nie tylko pomaga przy washu, ale również zabezpiecza mi farbę przed "zdrapaniem" No i teraz zabawa w najlepsze pigmenty, oleje art., woda, white spiryt, waciki do uszu, gąbka czyli to co lubie najbardziej. Ps. Kupiłem sobie nową psikawke z regulacją ciśnienia powietrza, która to regulacja pomaga przy malowaniu cienkich lini (brak pajączków) To chyba moje najwieksze modelarskie odkrycie zaraz po kleju TAMIYA EXTRA THIN. A i jeszcze wieża po: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Zakończenie lufy nie wygląda dobrze - reszta cacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Super camo. Jeżeli chozi o figurki to takie znalazłem http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5547 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5541 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5542 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5543 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5544 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5545 http://www.kamrat.com.pl/product_info.php?cPath=187_188_294&products_id=5546 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Sposob z rozcienczonym kolorem bazowym bardzo sie przydaje przy pojazdach "zapylonych" (Afryka) A piaskowy ogolnie aby barwa podkladowa wygladala wyplowialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Super camo. Jeżeli chozi o figurki to takie znalazłem Jeżeli chodzi o te figurki, to aby to do siebie pasowało, to trzeba "popsuć model". Bo inaczej to jak pięść do oka pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Kamuflaż super jeszcze te 1/72 super P.S. Nawierć piasty wózków to nic takiego a będzie ciut zgodniej z oryginałem Ta końcówka lufy... chyba można z nią jeszcze coś zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 O piastach całkowicie zapomniałem. A lufa, może? Jeśli chodzi o figurki to już mam gotowe. Te z metalu mają straszne FACEsy No ale dzięki za chęci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Robi duże wrażenie, i model i podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Może wyda wam się dziwne, ale ja jestem fanem "piaskowej skoczni" vel. "wydmy". 7-ka jest również ładna, ale to dobrze znany nam i jedyny jej modelik w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Zrobiłem czarny wash. PRZED Washem I PO Washu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Różnica jest i widać ją gołym okiem (na lepsze), ale ... wydaje mi się, że jest za "ładny", tak jakby nówka-sztuka z taśmy lekko przybrudzona. Czy masz zamiar lekko go "podrasować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Ten czołg chyba nie był zmęczony życiem. Zresztą to poligon jest z 1938 lub 1939 roku. Więc obić nie będzie. Dodam natomiast troche kurzu żeby bardziej pasował do podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Super wygląda; w jaki sposób maskowałeś gąsienice do malowania (tudzież resztę przy malowaniu gąsienic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Nie robiłem maskowania przy tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 To tym większe gratulacje, za precyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Tak patrze i nabieram ochoty na wykonczenie mojich 7-mek Moze jak to skoncze http://pioter-kiste.blogspot.com/2011/06/citroen-kegresse-c6p17-conversion-alby.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Model skończony już niebawem w galerii DIORAMY. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jak dla mnie bomba Zaprezentuj go na wydmie, jak pędzi na plaże popluskać się w Bałtyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Podzielam opinie przedmówcy fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Również czekam na całościową prezentację. Czołg prezentuje się już świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi