chudyhunter Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 nie opowiadaj bajek. na stronie producenta masz maila, napisz do nich jaki masz problem Po pierwsze, pisałem do nich kilka razy i ani razu nikt nie odpisał Po drugie, 2 razy zamawiałem z ich strony dyszę i także jej nie dostałem ani nikt nie odpisał co do złożenia zamówienia albo co do ewentualnego problemu ze zrealizowaniem zamówienia. Teraz nawet widzę ze nie mają w ofercie dysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Mam pytanie czy tym kompresorem można smiało malować modelehttp://allegro.pl/item1026488395_kompresor_pari_1_3_bar.html zależy mi bo jest nawet tani Strasznie hałasuje, skoki ciśnienia - ogólnie nie nadaje się. Miałem go parę dni i wrócił tam skąd przyszedł czyli na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 odpowiedź dla chudyhunter http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?products_id=37834 http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?products_id=37833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 odpowiedź dla chudyhunter http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?products_id=37834 http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?products_id=37833 Daj spokój sobie z tym sklepem. Czekałem na realizację zamówienia około 2 tygodni i...sam zrezygnowałem. A na Twoim miejscu chudyhunter zastanowiłbym się serio nad tym czy lepiej kupować dyszę za ok. 30PLN, niż nową piwatę, które chodzą już od 49PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 RObert fajnie że podałeś linka ale jak widać Produkt niedostępny do: 2010-07-12, poszperałem trochę i nie znalazłem strony gdzie była by dostępna dysza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Po pierwsze, pisałem do nich kilka razy i ani razu nikt nie odpisał to bardzo ciekawie prawisz ja wystarczyło ,że raz napisałem.jak ci nie chcą odpisać to istnieje jeszcze coś takiego jak telefon .dla chcącego nic trudnego.determinacja siłą napędową cywilizacji (w tym przypadku twojej chęci posiadania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Mam problem z moim aerografem a mianowicie gdy wlewam farbę do pojemniczka i chcę malować to z aero leci tylko strumień powietrza a farba zostaje w pojemniku.Czyściłem wszystko kilka razy i problem zawsze się powtarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Mam problem z moim aerografem a mianowicie gdy wlewam farbę do pojemniczka i chcę malować to z aero leci tylko strumień powietrza a farba zostaje w pojemniku.Czyściłem wszystko kilka razy i problem zawsze się powtarza Może napisz nieco więcej szczegółów. Jaki aerograf, jaka farbka, jak i czym rozcieńczona ? Na razie mam podejrzenie, że farbka może być za gęsta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Aerograf to tg180 a farbka mr color rozcieńczana w stosunku 1:1 rozcieńczalnikiem do tej seri farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Aerograf to tg180 a farbka mr color rozcieńczana w stosunku 1:1 rozcieńczalnikiem do tej seri farb Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem. Zrób może taką próbę - przy pustym i czystym aero przytknij szczelnie usta do zbiorniczka na farbę i dmuchnij. Do wylotu zbliż wierzchnią część dłoni i spróbuj wyczuć czy odchylając spust do tyłu wyczujesz przepływ powietrza na ręce (zrób to przy wyłączonym kompresorze). Jeśli tak to spróbuj zamiast farbki do aero wlać czystą wodę i sprawdź czy da się nią "malować". Czy Twój aero ma przypadkiem w komplecie dwie dysze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Jest wyczuwalne powietrze ale naprawde trzeba bardzo mocno dmuchać żeby coś było czuć,nie mam 2 dysz i woda też nie leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Może dysza jest za bardzo wkręcona Reggy opisywał kiedyś ten problem szczegółowo. Powietrze nie owiewa dyszy i nie zabiera ze sobą farby. Ja tak miałem kiedy skończyła mi się uszczelka i dokręciłem dyszę na maxa bez uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Już po ptakach przy odkręcaniu dyszy kluczykiem z zestawu ukręciłem dyszę i chyba musze kupić nowy aero bo raczej nic nie da się już zrobić ale dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Już po ptakach przy odkręcaniu dyszy kluczykiem z zestawu ukręciłem dyszę i chyba musze kupić nowy aero bo raczej nic nie da się już zrobić ale dzięki za odpowiedzi Ja w swoim aero dokręcam i odkręcam dyszę palcami z dużym wyczuciem by nie ukręcić gwintu i nie zgnieść zbyt mocno uszczelki. Jak na razie wszystko dział a farba nie wycieka bokami więc takie "palcowe" przykręcenie chyba wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 To prawda, aerograf nie lubi siłowych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Interesuje mnie kupno tego zestawu http://www.mojehobby.pl/mar-24-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-ma-3000-p-9-1493536.html , parametry ma całkiem dobre i teraz pytanie dnia, Czy się opłaca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witajcie ! Mam problem z aerografem przy malowaniu surfacerem 1000 (ciśnienie ok. 1 bar, rozcieńczenie 1:3) aerograf pryka . Farba zamiast lecieć prostym strumieniem kropkuje i są mini sekundowe przerwy , powierzchnia nie jest chropowata ale krycie farby jest marne PS: Mam oryginalny thinner z retaderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Miałem podobny przypadek, wystarczyło często "wyrzucać" wodę z odstojnika. Malowałem przy deszczowej pogodzie, co równało się z dużą wilgotnością powietrza. Może w Twoim przypadku wystarczy pobawić się z ciśnieniem i mniejszą ilością podawanej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam! Mam aerograf mar-pol EW-440A i nie jestem pewien czy mogę go myć nitro rozpuszczalnikiem. Tata mi mówił że nitro może uszczelki pozjadać. Na innych forach czytałem że można ale chce się upewnić. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Tata dobrze mówi, lepiej kup zmywacz do paznokci (bezacetonowy !). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 parametry ma całkiem dobre i teraz pytanie dnia, Czy się opłaca??? A co chcesz tym malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Tata dobrze mówi, lepiej kup zmywacz do paznokci (bezacetonowy !). A czy on dobrze będzie czyścił aerograf czy nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Interesuje mnie kupno tego zestawu http://www.mojehobby.pl/mar-24-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-ma-3000-p-9-1493536.html , parametry ma całkiem dobre i teraz pytanie dnia, Czy się opłaca??? Słyszałem że ten kompresor bardzo się nagrzewa. Jak kompresor ma być małych rozmiarów to najlepiej membranowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Naprawdę? Mam kompresor ma-2000 ( inny model) i owszem nagrzewa się, ale na pewno nie bardzo. Nagrzewanie głównie jest zauważalne jak długo korzystasz z aero ponad standardowy czas użytkowania, jeżeli mogę tak powiedzieć.Nic mi się jednak do tej pory nie stopiło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 mateuszcholewka bardzo dobrze, zmyje każdą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi