MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Wreszcie udało się wykroić trochę czasu aby popełnić galerię wszystkim znanego Hetzera, w nietypowym ubranku LWP. Warsztat można znaleźć TUTAJ Pomimo, że tempo prac spadło w pewnym okresie, to jednak udało się go skończyć na dzień przed AMPS International Convention (największa doroczna impreza organizacji skupiającej modelarzy pojazdów wojskowych). Za punkt wyjściowy posłużył wiekowy model Italeri, będący re-edycją jeszcze starszego modelu ESCI... co niektórych lekko załamało Trochę przeróbek, doróbek własnym sumptem i udało się dobrnąć do końca. Efekt poniżej.... Rzut oka na całość Nieco detali Klasyczna fotka z monetą A impreza AMPS się dla polskiego Hetzera i dla mnie zakończyła bardzo sympatycznie Podziękowania dla tych co kibicowali i doradzali, a Piotrowi rtoipmodest i mojej żonie za zagrzewanie do walki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Kawał porządnej modelarskiej roboty, no i GRATULUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Oryginalny model Hetzera, wspaniałe wykonanie i prosta choć efektowna prezentacja całości. Kolejny modelarski dowód na to, że małe jest piękne ! Pozostaje mi tylko pogratulować świetnego pomysłu i ciekawego elementu modelarskiej kolekcji Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Nie będę specjalnie oryginalny, dołączając do chóru tych, którym model się podoba. Tym bardziej, że to Italeri, do którego modeli typu Elephant, Tiger II czy Jagdpanther zdołałem się już dawno zniechęcić. Bardzo ładna jest również podstawka. Mnie zapewne w przyszłości też czeka Hetzer, jednak chwilowo jestem wierny firmie UM. Ale pewnie mój model nie będzie się prezentował tak okazale, jak Twój ... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Super maluch. Wszystko ładnie się komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Cześć, modle prezentuje się rewelacyjnie. Aż ciężko uwierzyć, że to 1:72. Mam małą prośbę, (może nie doczytałem w relacji) czy mógł byś podać listę produktów, które wykorzystałeś do zrobienia traw i zieleni? Pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki za pozytywny odbiór mojej dłubaniny Aż dostałem rumieńców grzesioj planuję jeszcze jednego Hetzera, zwanego Chwatem, który powstanie z modelu UM. Może pójdzie trochę łatwiej Darek M zielsko powstało przy użyciu produktów firmy Polak, które dostałem od kolegi rtoipmodest. Podzielił się ze mną swoimi zakupami, za co wielkie dzięki W sumie użyłem 4 rodzajów ich mat. Dwie z nich to Polak 9056 Green Mix i 5974 Short Flowers Yellow. Numerów i nazw dwóch pozostałych produktów nie znam. Klejone przy pomocy tzw. White Glue, czyli coś jak wikol. Gałęzie na pancerzu powstały ze skręconych drucików, popędzlowanych Surfacerem 500, pomalowanych na brązowo. Na to kleiłem drobne strzępki Green Mix. Kolorystykę traw stłumiłem trochę olejnym washem Dust Effects ze stajni AK Interactive. Sama ziemia to własny mix pigmentów ze startych artystycznych pasteli. Cieszy mnie, że całość się podoba. Ja sam też jestem zadowolony. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Bardzo ładny medal (choć mam obawy, czy nie zamówili ich w Chinach) U nas niestety takich ładnych nie dają. Cieniowanie twarzy rzeczywiscie bardzo przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 efekt finalny jest miły dla oka - bardzo ciekawy temat, ładna scenka i kompozycja, staranne malowanie i dopracowane figurki. podobnie podoba mi się murek i zielenina, słowem wszystko na medal jak na załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Piotrze i Andrzeju - miło wiedzieć, że takim tuzom przypadła do gustu moja dłubanina Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Piękny ""karaluch". Prosta ale bardzo ładna dioramka. Efekt na medal . Masz może więcej fotek z całej imprezy?? No i pochwal się, ten medal to pierwsze miejsce, drugie czy wyróżnienie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Świetna "zielenina",modelik super tym bardziej że to Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Piękny ""karaluch". Prosta ale bardzo ładna dioramka. Efekt na medal . Masz może więcej fotek z całej imprezy?? No i pochwal się, ten medal to pierwsze miejsce, drugie czy wyróżnienie?? Dzięki za uznanie Fotek mam zaledwie parę. Poznałem wielu ciekawych ludzi i czasu nie starczyło na obfotografowanie. Podpytam Patricka Mooney z AMPS-u czy będą publikowali galerię. Jeśli tak to podrzucę linka. Hetzer dostał złoty medal w kategorii aliancka pancerka do 1945, w klasie Intermediate. Przez to mogę w imprezach AMPS startować od tej pory jedynie w klasie Advanced (trzecia, najwyższa). Świetna "zielenina",modelik super tym bardziej że to Italeri. Cieszę się, że się podoba. Teraz zabieram się za Beaverette i może wreszcie skończę SKOT-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 grzesioj planuję jeszcze jednego Hetzera, zwanego Chwatem, który powstanie z modelu UM. Może pójdzie trochę łatwiej Już się boję . Ewentualnych porównań, które zrobię być może kiedyś pomiędzy Twoim, a moim modelem. Jeśli oczywiście kiedyś szarpnę się na niego. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Bardzo ładny model. Mam tego Hetzera, ale nie umywa się do twojego. Ta moneta ONE CBN to jeden cent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Już się boję . Ewentualnych porównań, które zrobię być może kiedyś pomiędzy Twoim, a moim modelem. Jeśli oczywiście kiedyś szarpnę się na niego. Nie będzie aż tak źle Modelik uroczy, tylko ten cent zamień na grosza, bo to w końcu polskie oddziały, a nie USArmy PS Czekamy na Chwata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Modelik uroczy, tylko ten cent zamień na grosza, bo to w końcu polskie oddziały, a nie USArmy Hehe he z tym to MrDyzio podejrzewam mógłby mieć problem Też przyłączam się do fanów czekających na Chwata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Modelik uroczy, tylko ten cent zamień na grosza, bo to w końcu polskie oddziały, a nie USArmy Hehe he z tym to MrDyzio podejrzewam mógłby mieć problem Też przyłączam się do fanów czekających na Chwata. Historyjka z centem dowodzi, że dobrze jest czytać opis, nie tylko patrzeć na obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Bardzo ładny model. Mam tego Hetzera, ale nie umywa się do twojego. Ta moneta ONE CBN to jeden cent? To jest ONE CENT i napis na nim też jest ONE CENT tylko światło tak się odbija.... Modelik uroczy, tylko ten cent zamień na grosza, bo to w końcu polskie oddziały, a nie USArmy Hehe he z tym to MrDyzio podejrzewam mógłby mieć problem Też przyłączam się do fanów czekających na Chwata. Historyjka z centem dowodzi, że dobrze jest czytać opis, nie tylko patrzeć na obrazki Widzę, że jednocentówka zrobiła się popularniejsza od Hetzera. Niestety monety 1 grosz mi wyszły. Zostały tylko 1 cent. Może ktoś się zlituje i mi podeśle monetę jednogroszową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav K Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Very nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Very nice. Thanks buddy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Jak mogłem go przegapić? Skoro planujesz więcej takich (5da) może warto będzie w ostatecznym rozrachunku zrobić wspólną galeryjkę? Tzn przy ostatnim projekcie z tej jednostki przypomnieć Koleżeństwu wszystkie... oczywiście jak Junior pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Maja 2013 Autor Share Napisano 24 Maja 2013 Jak mogłem go przegapić? Skoro planujesz więcej takich (5da) może warto będzie w ostatecznym rozrachunku zrobić wspólną galeryjkę? Tzn przy ostatnim projekcie z tej jednostki przypomnieć Koleżeństwu wszystkie... oczywiście jak Junior pozwoli. Mam nadziej, że uda mi się dociągnąć do końca ten projekt. Wszystkie elementy do Panzera IVJ już mam, poza kalkomaniami które podobno się robią Co do ostatniego wozu, czyli transportera EPA, muszę gdzieś zakupić Mardera III na podwoziu 38t. Póki co kilka innych projektów leży rozgrzebanych... ale jak tylko będę miał zrobione kalkomanie to powracam do PZIVJ (drugie podejście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 no to czekamy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 27 Maja 2013 Autor Share Napisano 27 Maja 2013 no to czekamy :-) Błogosławieni cierpliwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi