Majek Napisano 31 Marca 2006 Share Napisano 31 Marca 2006 No kurde, jak ja o to prosilem znowu mnie splawiles . Nie ma to jednak jak autorytet admina . A te chromy wygladaja poprostu oblednie... Mimo, ze trucki i wozy strazackie to absolutnie nie moja dzialka, to sledze ten watek z wypiekami na gebie. Super to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 31 Marca 2006 Share Napisano 31 Marca 2006 a tak o chromach- dziś akurat odbierałem z "chromowni" układ wydechowy - 6 rurek - 22pln za decymetr kwadratowy .... Nie wiedziałem gdzie mam głowe schować jak po przeliczeniu podałem cenę klientowi- 3tyś pln ta zabawa kosztowała. Tornado, jakbys miał chromować te elementy , he he w 1/1 to by wszystkim kapcie spadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Marca 2006 Autor Share Napisano 31 Marca 2006 (edytowane) a tak o chromach- dziś akurat odbierałem z "chromowni" układ wydechowy - 6 rurek - 22pln za decymetr kwadratowy .... Nie wiedziałem gdzie mam głowe schować jak po przeliczeniu podałem cenę klientowi- 3tyś pln ta zabawa kosztowała. Tornado, jakbys miał chromować te elementy , he he w 1/1 to by wszystkim kapcie spadły... Myślę, że koszty byłyby zbiliżone, bo z buteleczki Alcladu dużo więcej się nie wyciśnie niż kilka decymetrów kwadratowych Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 31 Marca 2006 Share Napisano 31 Marca 2006 Naprawdę ten Chrom po pomalowaniu wychodzi rewelacyjnie.. Chyba będzie trzeba się zaopatrzyć w taki środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 1 Kwietnia 2006 Share Napisano 1 Kwietnia 2006 Tornado a jakiej czerwieni używasz do malowania. Bo na stronie Trumpetera model pomalowany jest chyba farbą "odblaskową". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2006 Tornado a jakiej czerwieni używasz do malowania. Bo na stronie Trumpetera model pomalowany jest chyba farbą "odblaskową". Jeżeli chodzi o kolor czerwony, to maluję TS-49, uważam że jest bardzo zbliżony do oryginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Dzisiaj zająłem się szafą i trochę zderzakiem. Pomalowałem przełączniki i nakleiłem kalki na zegary. Zderzak i "sterówka" są już zamontowane na stałe, natomiast tylna zabudowa jest złożona do kupy na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 kurffffa, te zegary, przełączniki, wyglądają jak żywe. Ja się tak nie bawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Zabraklo mi jezyka w gebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 No tak......niczego innego sie nie spodziewalem na koniec dnia jak tylko Co ja tu robie Ide sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Fantastycznie to wygląda ... jesteś niczym błyskawica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Jejku, ale to ładne jest. Chyba muszę częściej do działu cywilnego zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Mimo tego, że te modele to nie moja działka to przez Tronado będę tu coraz częściej zaglądać Model poprostu przecudowny Kto wie może kiedyś też zajmę się fireami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Dzięki za pochwały Zabudowa jest już posklejana i na stałe zamontowana. Zrobiłem chromowane drzwiczki do szafek, listwy wzdłóż zabudowy, również te nad kołami, wnękę szafki z gaśnicami, wieszak na drabinę, klamki, oraz boczne i tylne oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Andrzej , jak sie bedziesz golił to nie musisz już korzystać z lustra ... , fajnie to kurde wyglada. Tylko go skończ, bo widze ze już w nowym temacie "zapasowy" model w wiaderku się moczyw celu oblezenia z farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Mam prosbe. Tak przy okazji, jak bedziesz robil kolejne fotki, wez poloz przy nim jakas groszowke albo moze lepiej zlotowe albo jakis inny model, chcialbym wiedziec jakiej wielkosci to cudo bedzie... A, i jedna uwaga... Czy w amerykanskich samochodach to czasem tylne kierunkowaskazy nie sa czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Mam prosbe. Tak przy okazji, jak bedziesz robil kolejne fotki, wez poloz przy nim jakas groszowke albo moze lepiej zlotowe albo jakis inny model, chcialbym wiedziec jakiej wielkosci to cudo bedzie... A, i jedna uwaga... Czy w amerykanskich samochodach to czasem tylne kierunkowaskazy nie sa czerwone? Ok, nie ma sprawy, dam groszówkę jako statystę Co do kierunków, to faktycznie większość trucków ami ma czerwone kierunkowskazy, ale w oryginale straży jest inaczej: Natomiast moim błędem jest pomalowanie kloszy w tylnych lampach według instrukcji chodzi mi o ich kolejność . Ponadto żółte klosze będą jeszcze przyciemnione, malowałem je markerem, więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 No Andrzeju walczyłeś z chromem (pamiętam nasze rozmowy telefoniczne) i wreszcie się udało efekt powalający chyba będę musiał zakupić taką farbkę, czekam na koniec budowy i oczywiście z niecierpliwością będę czekał jak z nim przyjedziesz na zawody do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Dzisiaj oglądałem ten model w DaTa ... ... jest ogromny nie myślałem, że aż taki duży. Ale widzę, że tornado to połyka takie modeliki na śniadanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Klosze kierunków przyciemniłem, nakleiłem kilka kalkomani i pomalowałem drabiny. Kabina pomalowana na biało jest już sucha, teraz czekam na farbę TS-49. Gril z przednimi lampami są już zmontowane: Także klosze są już pomalowane i czekają na montaż: Acha na życzenie Yaa zrobiłem fotkę z groszówką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 nieźle nieźle Andrzeju. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2006 Kabinę pomalowana wczoraj jeszcze schnie, myślę że jutro będę ściągał maskownie górnej połowy. Dzisiaj pomalowałem drzwi, uszczelki szyb i częściowo koguty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Koguty są już gotowe, także dzisiaj ściągłem maskowanie z pomalowanych elementów kabiny i drzwi. Jakież było moje rozczarowanie gdy cała kabina ujrzała światło dzienne Mianowicie na jednym boku farba przesiąkła przez papier i zrobiła plamę na białej części kabiny Normalnie się załamałem no nic trzeba będzie zrobić poprawkę, także drzwi wymagają jeszcze małego retuszu. Pomimo to zrobiłem przymiarkę kabiny do podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 oj , nie dramatyzuj , nie dramatyzuj. , poprawisz przeciez , tak sie i mi zdarzało , teraz zaklejam wszystko pancernie i grubym sliskim papierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2006 no pewnie że poprawie ponadto czeka mnie malowanie kabiny od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi