Kiemlicz Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Odświeżę trochę temat... Czy są jakieś kwity, (poza g. wartym zdjęciem w TBiU i barwną sylwetką autorstwa J. Malejki tamże) do "tajemniczego" Mi-8T SP-SXR z przedsiębiorstwa Aeropol Podczas lądowania na platformie Petrobalticu uległ katastrofie 15 maja 1987 roku... Mam fazę na model tego, konkretnego śmiglaka i zastanawiam się, czy trzymać się rysunku z TBiU, bo autor przecież musiał mieć jakąś "podkładkę", czy czekać i liczyć, że wypłyną jakieś świetne, kolorowe foty rzeczonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 http://galeria.aviateam.pl/panorama/1 Kokpit Mi-17 z LMW w 3D Na stronie aviateam.pl są też kokpity Anakondy i mi-dwójeczki. Generalnie dobra strona, jak ktoś jeszcze nie zna, to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Super te panoramy 360 stopni ,tak jak by się siedziało w kokpicie ps.Michał godełka doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 http://galeria.aviateam.pl/panorama/1 Kokpit Mi-17 z LMW w 3D Na stronie aviateam.pl są też kokpity Anakondy i mi-dwójeczki. Generalnie dobra strona, jak ktoś jeszcze nie zna, to polecam. A dziękować, dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Super te panoramy 360 stopni ,tak jak by się siedziało w kokpicie ps.Michał godełka doszły. Generalnie, takie widoki 3D są świetne do dorabiania detali i malowania kokpitów - wszystko jak na dłoni. ps. ja na swoją przesyłkę jeszcze czekam, ale u mnie poczta nigdy i z niczym się nie spieszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Panowie mam szybkie pytanie czy do malowania tego śmiglaka "607" mogę użyć Tamiya XF 67 Nato Green EDIT: poszperałem w magazynku i znalazłem jeszcze te farbe Vallejo Model Color ,Federalka jak najbardziej odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Jeśli przyjąć, że ten sam kolor jest na Hindach (FS 34079 wg Montexu), to przeliczniki podają XF 13, XF 27 i XF 81. Nie znam tych wymienionych, ale NATO Green to inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Karambolis edytowałem posta ,zobacz teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 No to ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 http://forums.airforce.ru/showthread.php/874-%D0%A0%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%9C%D0%B8-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Nowe (?), ciekawe malowanie: Ma ktoś, może więcej zdjęć / zbliżeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 No, nareszcie obudzili się z letargu... Jak mniemam trafił bezpośrednio do POM-u i malowanie wkrótce stanie się przeszłością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Tak w Wuzlu już jest:) niestety malowanie wiadomo co będzie...ale z tego co wiem pozostałe Bumar-y w afganie też mają oczka:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Jak trafią do was, to opstrykaj wszystko dokładnie dla potomności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Znakomite te afgańskie dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Witam. Dzisiaj miałem okazje zrobic sesje fotograficzną śmigłowca Mi-8 nr 647 na naszym bielskim lotnisku który był wykorzystywany do wywożenia spadochroniarzy. Gdy ujrzałem tenże egzemplarz wróciły wspomnienia gdyż właśnie tym śmigłowcem w 2001r miałem okazje zaliczyć podniebną przygode . Oto pare fotek z dzisiejszej wyprawy na lotnisko. Teraz kilka fotek już historycznych ,z przed jedenastu laty gdy 647ka miała laciaty mundurek. Fotki wykonane jeszcze zwykłym aparatem na film ,równiez na bielskim lotnisku w trakcie przygotowań śmiglowca do lotów. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Teraz kilka fotek już historycznych ,z przed jedenastu laty gdy 647ka miała laciaty mundurek. No i komu to przeszkadzało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Teraz kilka fotek już historycznych ,z przed jedenastu laty gdy 647ka miała laciaty mundurek. No i komu to przeszkadzało... Zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Ze swej strony, dysponuję tylko zdjęciami 602 z prawej strony w ciapiastym kamuflażu. Rozkład plam na pewno był nieco inny- w POMie robią to przecież od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Panie i Panowie, znany blog, znany fotograf, lubiana maszyna, co z tego mogło wyjść A takie coś na przykład Więcej pod tym linkiem z Afganistanu: Zamiast słów: Trochę “śmigieł”, cz. II A jak jeszcze mało to proszę i część pierwsza, z walecznym bratem z Afganistanu: Zamiast słów: Nieco “śmigieł”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zales Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Dziś w okolicach Wyszkowa widziałem MI 17 w strasznie dziwnym Kamo. Szaro-niebieski przypominający nieco MIGa 29 "Krasnodębskiego" Na spodzie była szachownica Może to te śmigłowce co to przygotowano dla Eskadry Działań Specjalnych? Niestety jechałem samochodem i nie mogłem zrobić foty. Widział już ktoś cuś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Może widziałeś błękitka 5528? http://www.airplane-pictures.net/search.php?p=5528&Submit=Search Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Przelatywał także w okolicach EPMM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zales Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Może widziałeś błękitka 5528?http://www.airplane-pictures.net/search.php?p=5528&Submit=Search Mógł być on. Nie widziałem napisu na belce ogonowej ale kamo wydawało się dwubarwne (może był brudny), za to szachownica w tym samym miejscu W poniedziałek leciał w asyście Hinda.. w okolicach Wyszkowa Tylko co helikopter MW robi w centralnej Polsce... (no chyba że Formoza ćwiczy na lądzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi