Boros Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Od początku tej relacji wchodzę na forum codziennie i patrzę czy dorzuciłeś jakieś nowe fotki mówiąc krótko fantastyczna praca i talent o wytrwałości w tych wszystkich przeróbkach już nie wspomnę czekam z niecierpliwością na efekt finalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 hmmm...malowanie płotu aerografem myślicie że by to przeszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Dorabianie od podstaw nowego uzbrojenia i co tam sobie jeszcze każdy sklejacz wymyśli. W zestawie Eduarda MiG-21MF/SMT jest trochę uzbrojenia w pięknym wydaniu. Może jak popytasz komuś nie będzie potrzebny zbiornik PTB-800 i zdwojone wyrzutnie + 4 x R-60. Warto też obserwować Aerobonus, który wydaje coraz więcej wschodniego uzbrojenia. Wyglądałyby imponująco na tak świetnym modelu. Obserwuję i czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Tak się złożyło, że mam MiGa 21 MF z Eduarda, i MiGa 29, tak, że coś tam podobieram. A ewentualnie jest jeszcze zestaw blaszek Eduarda do wykonania rakiet. Damy radę Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Jak to mam ostatnio w zwyczaju, mały meldunek z tygodniowego postępu prac. Czas upłynął w miłej i przyjaznej atmosferze przy wypełnianiu wnęk podwozia i wykonaniu od podstaw goleni. Dla usprawiedliwienia, dlaczego zdecydowałem się na wykonanie od podstaw goleni, zdjęcie tego, co oferuje nam zestaw. Chyba przyznacie że nie wygląda to za ciekawie. Trochę popracowałem na goleniami, made in GEM i wyszło mi takie coś. A tutaj przymiarka przedniej goleni w komorze. W komorach powstawiałem trochę przewodów, rurek, trochę małych urządzeń, które tam można spotkać. Na goleniach brakuje jeszcze porozciąganych przewodów, to dojdzie. Dojdą jeszcze w komorach przewody, które z nich wychodzą, i przechodzą na golenie. Chciałbym na tym etapie powklejać wszystko na gotowo, i porozciągać przewody przed malowaniem, ale muszę się poważnie zastanowić czy nie skomplikuje to za bardzo dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Golenie wyglądają sympatycznie Grzegorzu. Zwłaszcza przednia wygląda fajnie tak zdetalowana. Wydłużałeś ją? Jeśli tak to o ile? Widzę że Golenie podwozia głównego będziesz kleił na styk. W Modelu są zrobione na wpust. Nie obawiasz się że się poskładają? Model trochę waży... W kwestii uzbrojenia to zachęcam do zestawu 4 x R-60 na zdwojonych belkach + 2 x R-23. To by było coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Marku jesteś prorokiem, czy co? skąd wiesz że będzie akurat takie podwieszenie? Jeśli chodzi o przednią goleń to jest dłuższa o około 1,5 mm, ale to wynika z innego ustawienia dolnego wahacza , w stosunku do zestawowego. Golenie podwozia głównego przed montażem dostaną wzmocnienie w postaci pręcika, a dodatkowo jak dojdzie siłownik to on powinien wystarczająco wzmocnić ten układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Marku jesteś prorokiem, czy co? skąd wiesz że będzie akurat takie podwieszenie? Ja nie Marek, ale odpowiem pytaniem: a czy istnieje inna równie efektowna konfiguracja uzbrojenia dla MiG-23? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Ja nie Marek, ale odpowiem pytaniem: a czy istnieje inna równie efektowna konfiguracja uzbrojenia dla MiG-23? Ani chybi to pytanie retoryczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Śledząc ten wątek (zresztą nie tylko ten, ale również patrząc na pozostałe Twoje prace) można nabawić się kompleksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Melduję się ponownie. Na początek, chciałbym wrócić do wcześniejszego wątku. Kolego em zmobilizowałeś mnie i poprawiłem te wzmocnienia na hamulcach aerodynamicznych, chyba wygląda trochę lepiej. Observer dzięki za uznanie, ale nie mam zamiaru nikogo wpędzać w kompleksy. Ja sam oglądając niektóre relacje na forum jestem pełen kompleksów. A klejąc swoje modele, próbuję zrobić je tak aby choć trochę przypominały oryginały. A teraz to co zrobiłem od ostatniej relacji. Popracowałem trochę nad blachami z Eduarda i zrobiłem klapy podwozia, i dyszę silnika Po doklejałem trochę drobiazgów do kadłuba, i doszedłem do wniosku, że trzeba to teraz pomalować podkładem, żeby zobaczyć, co z tego wyszło. Ostatnie spojrzenie na łaciaka. Pierwszy raz zdecydowałem się na malowanie podkładem Mr. Base White 1000. I myślę że dobrze zrobiłem. Po pomalowaniu wyszło parę małych spraw do poprawienia. Teraz to będzie poprawione i przed malowaniem przeszlifowane. Mam pytanie. Czy na ten podkład można bez obawy malować Humbrolami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Ja tam myślę, że szkoda modelu na Humbrole Ale jakbyś jednak tak bardzo ich pragnął, to bez problemu możesz. Te podkłady są tak dobre, że nawet pomalowane g... wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Rwiesz do przodu, że aż miło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Ja tam myślę, że szkoda modelu na Humbrole Ale jakbyś jednak tak bardzo ich pragnął, to bez problemu możesz. Ja wcale nie pragnę malowania Humbrolami. Tak prywatnie to nie możemy się dogadać, ale żadnych innych jakoś nie mogę dopasować do wymaganych odcieni. A nie lubię malować każdego koloru inną farbą. Nie znaczy to wcale że sprawa farb jest już przesądzona. Cały czas szukam. Najlepiej byłoby z wzorami kolorów stanąć przy paletach farb, różnych firm, i wtedy coś dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Co tu zaglądam, to albo bluzgam, albo krzyczę, że to wariactwo w czystej postaci. Twoje przeróbki nie dość, że precyzyjne, to jeszcze w takiej ilości, no nic tylko się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Co tu zaglądam, to albo bluzgam, albo krzyczę, że to wariactwo w czystej postaci. Twoje przeróbki nie dość, że precyzyjne, to jeszcze w takiej ilości, no nic tylko się uczyć. Jarku, ja mam ten sam objaw. Grzesiu skutecznie nas punktuje ale .... Jednoczesnie daje nam wskazówki co dalszego rozwijania swoich umiejętności. Aź boję się pomyśleć co GEM będzie wyczyniał z następnymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Aź boję się pomyśleć co GEM będzie wyczyniał z następnymi modelami. Też o tym już myślałem i doszedłem do wniosku, że powinniśmy się zrzucić na najlepszy jaki jest model np. F-14 i dać go Grześkowi, jak będzie miał gościu mało do przeróbek (najlepiej wcale), to będziemy mieli możliwość i szansę trochę podgonić z własnymi umiejętnościami. Innej możliwości nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Aź boję się pomyśleć co GEM będzie wyczyniał z następnymi modelami. Też o tym już myślałem i doszedłem do wniosku, że powinniśmy się zrzucić na najlepszy jaki jest model np. F-14 i dać go Grześkowi, jak będzie miał gościu mało do przeróbek (najlepiej wcale), to będziemy mieli możliwość i szansę trochę podgonić z własnymi umiejętnościami. Innej możliwości nie widzę. A ja bym mu dał resztę z ramek i niech wystruga jakiś model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Też o tym już myślałem i doszedłem do wniosku, że powinniśmy się zrzucić na najlepszy jaki jest model np. F-14 i dać go Grześkowi Jestem za A tak na spokojnie , to poczekajcie z tymi pochwałami. Do końca jeszcze duuuuuużo pracy, Jeszcze nie jedno będzie okazja popsuć. Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 A ja bym mu dał resztę z ramek i niech wystruga jakiś model. A ja bardziej jestem za tą perspektywą Grześku . Co? No chyba dasz radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 A ja bym mu dał resztę z ramek i niech wystruga jakiś model. Aż tak bym nie ryzykował!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Spokojnie, nie nakręcajmy Grześka, bo gotów jeszcze zrobić jeszcze coś od podstaw. Niech skończy Miga a dopiero potem go kuśmy innymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Niech skończy Miga a dopiero potem go kuśmy innymi modelami Naprzykład jakimś Aeroplastem, ależ bym śledził relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Jeśli dobrze maluje Ci się tym podkładem Gunze, to spróbuj sobie rozcieńczyć Humbrole levelling thinnerem, albo nawet tym zwykłym. Wg mnie jak już mus, to lepiej się z tym maluje niż "oryginalną" miksturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Niech skończy Miga a dopiero potem go kuśmy innymi modelami Naprzykład jakimś Aeroplastem, ależ bym śledził relację Mastercraftem, Aeroplasty w miarę ok się składało z tego co pamiętam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi