jacekkarolczak Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Witek - ale pojawisz się mniemam w Gdyni??? Po prostu musisz Nashville piękne, tylko osłony przeciwodłamkowe nieco grubawe. Ale to się da poprawić. Do zobaczenia w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Witek - ale pojawisz się mniemam w Gdyni??? Po prostu musisz Nashville piękne, tylko osłony przeciwodłamkowe nieco grubawe. Ale to się da poprawić. Do zobaczenia w piątek Jacek,plan jest taki i chciałbym,żeby wypalił z Gdynią....ale wiesz jak jest praca,życie itp.Do ostatniej chwili nie będę wiedział czy pojadę.Na pewno się postaram przyjechać.Na razie starania kręcą się wokół Nashville które jeśli się wybiorę do Gdyni chciałbym zabrać ze sobą. Co do osłon to na żywo wyglądają znacznie lepiej i nie widzę potrzeby ich wymiany ;-) Niżej mały apdejcik z postępu prac : Jako,że lubię tego typu zdjęcia to sobie zamieszczę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 A tak poza tematem ta wystawa modelarska w Gdyni o której się odbywa Bo tylko wiem że w Riwierze i 1-3 lipca. Jedno jest pewne że na pewno wybiorę się na tą wystawę. Pozdrawiam Michał. Spójrz w dziale "Wydarzenia Spotkania " Temat SHIPREPLICA 2011 masz tam pełną agendę imprezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Świetnie to wygląda! Podziel się talentem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Świetnie to wygląda!Podziel się talentem ;) To raczej nie kwestia talentu tylko metodyki i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Podglądam i wybieram się do Gdyni.Mam Savannah niko7049 od dobrego kumpla,na razie maźnięty pokład.Z chęcia zobaczę na żywca.Pozdrowionka dla budowniczego!Ciekawe czy moje paluchy są sprawne jak kiedys za młodu? może jeszcze dam rade tymi "ogórkami" poskładac malutkie blaszki i elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 A nie bałeś się, że ta "zapała" krążownik Ci uszkodzi? Bo w tej skali jest wielkości chyba Sekwoji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Niesamowite jest to co wyrabiasz z tym modelem... Jestem pewien, że Nashville zmieściłby się w kadłubie Bismarcka i nikt by nawet nie zauważył Pełen szacun... Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Panowie bez histerii to tylko przeciętnie wykonana "siedemsetka"z wybitnego zestawu jakim nie wątpliwie jest model produkcji Niko. Prace trwają dziś prawdopodobnie zarwę nockę ;-) Na szybko po pracy udało się ulepić takie coś : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 No to zbliżamy się ku końcowi.Pozostało do zrobienia olinowanie i da kingfishery.Aktualnie sytuacja wygląda tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 piękny model powstaje, kolejne zdjęcia cieszą me oko bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Uffff olinowanie....za mną,szalu nie ma.....Niestety Nashville do Gdyni pojedzie bez Kingfisherów i bez bandery....krótko mówiąc przyjadę z niewykończonym modelem.Na chwile obecną wygląda to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Całkiem sympatycznie, ale chyba Ci to olinowanie pociągnęło rufowy maszt, wygląda jakby miał ochote paść na pysk. Nie było tam żadnej liny idącej w strone rufy, którą można by sytuacje skorygować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Całkiem sympatycznie, ale chyba Ci to olinowanie pociągnęło rufowy maszt, wygląda jakby miał ochote paść na pysk. Nie było tam żadnej liny idącej w strone rufy, którą można by sytuacje skorygować? Ten typ tak miał już z tym masztem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 No wiesz jeśli wieżyć BS-owym rysunkom, to on rzeczywiście tak miał, ale w drugą stronę Twój model Twoja sprawa, ale moi stoczniowcy za coś takiego trafili by pod mur co do jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 No wiesz jeśli wieżyć BS-owym rysunkom, to on rzeczywiście tak miał, ale w drugą stronę Twój model Twoja sprawa, ale moi stoczniowcy za coś takiego trafili by pod mur co do jednego Albo zostali by potraktowani WIELKIM 20 TONOWYM BETONOWYM BORSUKIEM Modelik śliczny chętnie na żywo obacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 No wiesz jeśli wieżyć BS-owym rysunkom, to on rzeczywiście tak miał, ale w drugą stronę Twój model Twoja sprawa, ale moi stoczniowcy za coś takiego trafili by pod mur co do jednego Albo zostali by potraktowani WIELKIM 20 TONOWYM BETONOWYM BORSUKIEM Modelik śliczny chętnie na żywo obacze Mówisz w drugą stronę.....ciekawe,zweryfikuje to po powrocie do stoczni tymczasem obaczysz na żywo.Wiem jedno pośpiech nie wpłynął na Nashville zbyt dobrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Po ostatnich zdjęciach jestem w stanie tylko zacytować kolegę: bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 widziałem na żywo Model powala detalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 widziałem na żywoModel powala detalami Ciesze się,że łajba podoba się mimo kilku niedociągnięć z mojej strony ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 http://img685.imageshack.us/img685/7189/img5075z.jpg http://img41.imageshack.us/img41/8228/img5073f.jpg http://img15.imageshack.us/img15/6189/img5072e.jpg http://img84.imageshack.us/img84/9238/img5071y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 widziałem na żywo Pewnie można godzinami podziwiać i zawsze znajdzie się jeszcze jakiś niezauważony wcześniej detal. Dla mnie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Również widziałem na żywo i jestem tego samego zdania co koledzy. MODEL POWALA DETALAMI! Gratuluje cierpliwości. Oby tak dalej przy następnych modelach pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Dzięki za zainteresowanie modelem,fajnie,że się podoba...teraz czas w tym wątku na rozpoczęcie budowy nadbrzeża z całą infrastrukturą przy której będzie przycumowany Nashville ;-) Dla zaostrzenia apetytu dodam, że budynki, samochody, dźwig kolejowy, oraz pociąg z wagonami już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Model Mam nadzieję, że pójdzie w ślady poprzednika. http://img685.imageshack.us/img685/7189/img5075z.jpghttp://img41.imageshack.us/img41/8228/img5073f.jpg http://img15.imageshack.us/img15/6189/img5072e.jpg http://img84.imageshack.us/img84/9238/img5071y.jpg Poza "Chudziutkim" (jeśli moje ślepe gały się nie mylą ), to kto tam jeszcze "się lampi"? Czyżby sam autor? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi