Majek Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 aaaaallleee to jest wielkieeeeee Dokladnie to samo mi sie pchnelo na usta, jak zobaczylem to zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Dzieki za zamowiona fotke. Qrczaki ale az takie wielkie - normalnie jak jakies RC wyglada ! Modelik... i pomyslec ze tornado kupil sporo tych 1/8. Swoja droga ciagle mnie ten Jaguar zadziwia - takie ladne ksztalty... przy takim Passat to brzydal ! Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2007 Dzieki za opinie Mdel już ukończyłem, zostało tylko pomalować jeden spryskiwacz bo niechący zmazałem farbę podczas polerowania a zobaczyłem to dopiero na fotkach Ps. Do obejżenie wiecej fotek zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=44348#44348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Oj tak, to jest to co tygryski lubią najbardziej Teraz czekam na relacje z budowy pozostałych gigantów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Gratulację raz jeszcze Torni ,że twoja fotka jest wybrana przez Admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Dostałem jakiś czas temu w Lidlu (za niezbyt wysoką cenę) taki oto model - nawet dokładny jak na Revell, ale mam z nim jednak pewne problemy, mianowicie reflektory nie są zbyt dokładnie wykonane, mam tez problem z odtworzeniem silnika, niestety nawet samo Google nie oferuje za wiele obrazków i witryn też za wiele nie ma z fotkami silnika:( W ogóle sam plastyk jest dziwny, bo ma jakiś taki dziwny zielonkawy kolor i boje się, że będę musiał nałożyć z 2-3 warstwy farby. Do tego jeszcze elementy chromowane mają za duże wlewy i po od cięciu mają niezamalowane miejsca co okropnie wygląda - będę wdzięczny za radę jak tego uniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Fajny model, chętnie poczynił bym go w jakiejs wiekszej skali W ogóle sam plastyk jest dziwny, bo ma jakiś taki dziwny zielonkawy kolor i boje się, że będę musiał nałożyć z 2-3 warstwy farby. To normalka, że trzba położyć podkład i ze dwie warstwy farby a na kniec ze dwie trzy powłoki clearu. Do tego jeszcze elementy chromowane mają za duże wlewy i po od cięciu mają niezamalowane miejsca co okropnie wygląda - będę wdzięczny za radę jak tego uniknąć... Tam gdzie się da ubytki w chromach zaklejam folią samoprzylepną (niekiedy nawet jej nie widać ), ewentualnie zamalowuję farbką. Można też dany element całkowicie oczyścić z chromu i pomalować go Alcladami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Poczekaj poczekaj, jak to jest z tym podkładem? nigdy wcześniej nie malowałem wozów a co za tym idzie nie robiłem podkładów, jakaś podpowiedź mile widziana I jeszcze proszę wytłumacz mi wątek z Alcadami? Jak rozumiem to farby tak? Wybacz za dociekliwość, ale ja jestem nie z tej epoki chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Podkład maluje się w kilku celach, między inymi po to aby po prysnieciu nim sprawdzić czy jeszcze zostało coś do wyrównania/szpachlowania, aby kolor łatwiej pokrył plastik, farba lepiej trzyma się modelu (nie odpryskuje). Zanim pomalujesz model należy go odtłuścić, najlepiej umyć go w letniej wodzie z domieszką płynu do naczyń, ewentualnie mozna umyć go benzyną ekstrakcyjną. Na temat Alcladów poczytaj sobie miedzy innymi tu: Link Po za tym poczytaj sobie tematy z budowy modeli, a także używaj funkcji "szukaj". Na Forum wszystko jest opisane, treba tylko sobie pozaglądać w tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Dzięki bardzo za pomoc Zabieram się do lektury:) Przyznam się szczerze, że mam pewne braki jeśli chodzi o malowanie, z resztą czynności nie mam problemów. Jak sądzę podkład "należy" stosować na szpachlowanie? Widzę, że kolega zna sie na tym, to jeszcze prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Widzę, że kolega zna sie na tym, to jeszcze prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego podkładu Tak podkład kładzie się na szpachlę. Najlepiej stosować podkłady tej samej firmy co farbki, ja jednak do modeli używam podkładu samochodowego w sprayu "Motip". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Aha, cenna rada, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi