jarek38 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Czapla - zaliczonaJaki - zaliczone Karaś - zaliczony Łos w 1/144 - zaliczony RDW 5Bis - zaliczony Do tego Beriev i radziecki lub enerdowskie pasażery - oczywiście z TU 144 na czele Rzeczywiście chyba najlepszy in-box od długiego czasu Skoti, do Twojej wyliczanki dorzucę RWD 6, PZL P-37 w 1/72 i chyba całą serię mikro 1/144, a reszta ta sama Karasia masz na myśli tego z Ruchu, karasio podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Oczywiście, wtedy innego nie było . A ten temat tak mnie nakręcił, że jak będę w sierpniu w Polsce to kupię sobie Łosia a na ebayu zaczynam polowania na hellerowego Karasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Skoti, ale jakby co to krzycz i Ci się weźmie z allegro, to się podeśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Jak na razie nie ma ani na ebajo ani na allegro. Ale się znajdzie . Mi tam nie przeszkadza prawdziwy vintage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Jest na allegro http://allegro.pl/firma-mikro-samolot-pzl-37-los-i1659857009.html a nawet taki http://allegro.pl/firma-mikro-samolot-pzl-37b-los-i1659857157.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 No tak Łoś jest, ale Karasia nie ma. Ale się znajdzie. Oczywiście interesuje mnie skala 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Ee tam nie ma. http://allegro.pl/p-z-l-p-23-a-b-karas-heller-1-72-i1687976415.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 w ubiegłym tygodniu sprzedałem na allegro Karasia razem z blachami Edka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Ee tam nie ma.http://allegro.pl/p-z-l-p-23-a-b-karas-heller-1-72-i1687976415.html Dziwne, bo dzisiaj wpisywałem Karaś i PZL i nic na allegro nie znalazło. Widać algorytm allegro rozróżnia małych i duże litery. Ale dzięki, już w obserwowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Jeden inbox dość paskudnego samolotu wywołał cuś w rodzaju sentymentalnej rewolucji Brawo Moses , temat żyje własnym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Brawo Moses , temat żyje własnym życiem Sorry nie chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 A przepraszam ze spytam PZL P-11c tez wyszedl z Plastyka ?? Czy mnie cos pamiec zawodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Sorry nie chciałem No trudno, zdarza się, postawisz i będzie okejas! A przepraszam ze spytam PZL P-11c tez wyszedl z Plastyka ?? Czy mnie cos pamiec zawodzi?? Twoja pamięć jest w porządku, ale skoro poruszyłeś nazwę P-11, to warto zauważyć, że Ruch oprócz Karasia wypuścił jeszcze P-11 i chyba TS-11 iskra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Ooo właśnie, brakujący element układanki - Iskra, malowana niemiłosiernie śmierdzącą srebrzanką . Nie mogłem sobie przypomnieć, jaki to jeszcze był samolot. No teraz już mam komplet, sklejonych szczenięcych modeli. Później był dłuuuugi czas kartoniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 Później był dłuuuugi czas kartoniaków. Ciebie też to dopadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Przeczytałem z rozrzewnieniem. Same klasyki. Moja mama (nauczycielka) do tej pory wspomina stres jaki przechodziła idąc na zastępstwo na lekcję ZPT (zajęcia praktyczno - techniczne) gdzie miało być sklejenie prostego modelu z plastiku a w sklepie jedynie Czapla Jakie konstrukcje powychodziły - normalnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Twoja pamięć jest w porządku, ale skoro poruszyłeś nazwę P-11, to warto zauważyć, że Ruch oprócz Karasia wypuścił jeszcze P-11 i chyba TS-11 iskra.. RUCH był raczej kolporterem wyrobów spółdzielni z Siedlec czy Kobyłki. ZTS Plastyk, ze swoimi modelami pojawił się później . Kto pamięta takie cudaki jak MiG-15, Carvelle, czy Smiglowiec (typu nie pomne, chyba jakiś Sikorsky?)? Smiglowiec, o ile pamiętam był bez oszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Ten model Caravelle chyba do dziś dnia RPM wydaje? Słuchajcie- jedno mi się jeszcze przypomniało, dostępne w kioskach Ruchu były modele szybowców... parę rodzajów, dość proste, dość tanie i z sympatyczną podstawką. Kto był ich producentem? Pamiętacie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 O kurczę sklejałem to w podstawówce na ZPTach Ale za cholerę nie przypomnę kto to robił Nie robił tego PZW Siedlce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Mig-15 ostatnio był na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Szybowce wypuszczał PZW - Siedlce, pamiętam Jantara, Sępa, Zefira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Szybowce wypuszczał PZW - SiedlceDokładnie, ja miałej Jantara z pięknego intensywnie żółtego plastiku . P-11 również z Siedlec. Z resztą fabryka była dwie przecznice od mego obecnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Szybowce wypuszczał PZW - Siedlce, pamiętam Jantara, Sępa, Zefira Jarku, jesteś nieoceniony Faktycznie oni! Tych Jantarów miałem ze 20, większość leży gdzieś w Jeziorku Czerniakowskim w Warsiawie PS/Edycja- aż chyba kupię wznowienie Jantara Standarta, chociaż miałem się skupić na K8 Karakorum i Orkach z wh40 ;) Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Faktycznie Moses wywołał lawinę ale Panowie i Panie popatrzmy na to z innej strony. Ja mam dzisiaj 32 lata i w sklepach modelarskich mogę kupić prawie wszystko co mnie interesuje, jak miałem 8 lat i zacząłem przygodę z modelarstwem mogłe mieć do wyboru (dajmy na to) 5 modeli w skaładnicy harcerskiej-patrz wyżej; A WTYM zero farb; zero szpachli; zero narzędzi, - pozostaje garaż taty!?! (klej był w każdym zestawie-jako taki -trzymał) na wyposażeniu wykałaczki, druty, zapałki i żyletka ze starej maszynki, lakier do paznoci mamy) CZY TO NIE SĄ PIĘKNE WSPOMNIENIA?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 CZY TO NIE SĄ PIĘKNE WSPOMNIENIA?!? W rzeczy samej, nawet miło wspominam manto, jakie dostałem gdy mama wyczaiła dziurę w rajstopach i połączyła to z pięknymi naciągami na modelu. ED. O rajstopy też nie było łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi