okram12 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Nie ma za co w tym temacie masę materiałów można znaleźć na temat tego okrętu. Udało mi się po przygodach ukończyć maszt rufowy. Przygoda była taka gdy masz był cały i wysychał by go zamontować na okręcie został przez, nieudowodnione, członka rodziny przeniesiony na podłogę i tam miał miejsce crash test (( Resztki udało się złożyć do kupy za pomocą kleju i szpachli i coś z tego udało się ulepić )) Jeszcze zostało mi dokończyć resztki olinowania, chodzi o dwie liny na przedniej nadbudówce, nie wiem gdzie schodząc z masztu mocowane były na nadbudówce. Oto efekt prac -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 prezentuje się świetnie, a zważywszy że dziergałeś poszczególne elementy ręcznie jestem pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Udało mi się po przygodach ukończyć maszt rufowy. Przygoda była taka gdy masz był cały i wysychał by go zamontować na okręcie został przez, nieudowodnione, członka rodziny przeniesiony na podłogę i tam miał miejsce crash test (( Resztki udało się złożyć do kupy za pomocą kleju i szpachli i coś z tego udało się ulepić )) Znam ten ból... Model bardzo ładny. Śledziłem sobie relacje - wielki szacunek za całe mnóstwo pracy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Malutki update. Trochę małych części, długo się robi a efektu mało. Trochę skrzynek, reflektorów, żurawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Pięknie, podziwiam cię że w tej skali wszystko robisz od podstaw, świetna robota Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Ostatnio prace nad modelem idą bardzo powoli, ale trzeba skończyć i zabrać się za nowy )) Coś tam podłubałem, dwie motorówki admiralskie czy jak je tam ) Jedna będzie docelowo powieszona na żurawiu, jeszcze tylko nie wiem jak ją tam zahaczyć, ale szukam fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 A już myślałem, że nie doczekam się małych pomocy przy budowie mojego Księcia Walii w 1:350 ;) Wygląda za**biście! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Po ciężkiej walce udało się ukończyć działka średniej artylerii )) Oto one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Mały update ) Myślę, że kolejny to już będzie galeria końcowa ) Nie chce już wstawiać zdjęć na serwery darmowe, bo jak widać po jakimś czasie znikają, a konta zmieniają się na płatne. Tak więc publikuje wszystko na swojej stronie i mam nadzieję że już tak zostanie. Dziś tylko łodzie i jak dla mnie aż łodzie. Dlaczego tak bo po zobaczeniu łodzi Hiei-a w skali 1/300mam koszmary senne i niechęć oraz traumę ) Ale coś tam udało się zrobić z tymi największymi, teraz walczę z mniejszymi ) Nie jest to ideał, ale uważam że nie odstępują poziomem od reszty okrętu. Oto adres do zdjęć : http://hobby.webwavecms.com/Warsztat Ps.Fotki z łodziami na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Imponująca robota, brawo . Trafiłem co prawda na końcówkę, ale może retrospektywnie się czegoś nauczę z tego warsztatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2015 4 lata pracy, jeszcze parę poprawek i będzie koniec, ale już jest pierwsza nagroda ) I Ogólnopolski Konkurs Modeli Kartonowych o Puchar Burmistrza Miasta Bielsk Podlaski -Grand PRIX-najlepszy model w konkursie ) Dziękuję organizatorom imprezy za wkład i chęć organizowania zawodów i wystawy na podlasiu. Liczę, że impreza będzie organizowana w kolejnych latach i zapisze się do kalendarza modelarskiego. Trzeba poszukać kolejnych imprez. A to dzieło mojej Córki ) Trochę podpowiedziałem jak co zrobić wiadomo większe doświadczenie, ale wykonanie w 90% jej nawet malowała sama aerografem ) Model kupiła sama w sklepie modelarskim w nagrodę, wiecie jakie było moje zdziwienie, ale jestem dumny z wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 To gratulacje dla Ciebie i córki Może rośnie Ci konkurencja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Brawa !!! Za obydwa modele oczywiście. Ale za ten mniejszy większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Mam do wszystkich pytanie. Ma może ktoś numerki kolorów z Humbroli do malowania Richelieu z roku 1946. Jest to schemat ukazany w czasopismie kagero: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Ostatnie dwa brakujące elementy po których zamontowaniu okręt będzie skończony ) Galeria po wystawie ) Liczę, że okręt wróci do domu w nienaruszonym stanie, by zrobić fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Ładną galerie poproszę bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Ładną galerie poproszę bardzo.... O to, to, koniecznie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 No to Marku wreszcie dotarłeś do szczęśliwego zakończenia. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Nie chcę cię martwić, ale pomimo tego iż twój okręt jest piękny to ja wolę jednak Tygrysa twojej córki. Jest bliższy mojemu zainteresowaniu. Ale kiedyś i tu wpadnę ze swoimi pływadłami. Na razie pozostaje mi podziwiać m.in. twoje cacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Zapraszam do galerii ) viewtopic.php?f=77&t=51468 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi