stroju Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Dawno nie pokazywałem nic na forum ale to nie znaczy że nic nie robię, robię i to sporo, ale głównie modele kolejowe w ramach pracy, część z nich jest nieciekawa ze względu że są czyste, ale te akurat wyjątkowo ciekawie mi wyszły. Są to głębokie przeróbki modeli Tillinga, z zestawy bierzemy podwozie razem z napędem i inne bebechy, pudło wymieniane jest na żywiczne z dodatkiem blaszek i elementów toczonych, które ma już cechy typowe dla polskich kolei, czyli głównie wielkie klosze reflektorów i pare innych drobiazgów. Malowane farbami tamki i gunze H, mieszanki robiłem na oko, w brudzeniu zastosowałem standardowe techniki z 'naszego' modelarstwa a raczej nie znane w kolejowym, czyli wash olejny, zacieki, tensocromy do rdzy, do brudu z aerografu użyłem lifecolorów, z zestawu rail weathering set, od razu wszystkie kolory w jednym zestawie. Malowania różne, od lat 70tych do teraz. Modelom brak tylko światłowodów i szybek reflektorów, niestety nie są jeszcze wyprodukowane, ale to nie moja działka ich zamontowanie, nie mniej już są warte pokazania w takim stanie. ;o) ST43 z racji kraju produkcji są zwane u nas rumunami. Jest jeszcze piąty model, drugi egzemplarz numeru 171, nie gotowy, w nim zastosowałem nawet odpryski na lakier do włosów, na czołownicy tylko: No i na koniec parę fotek 'in action', sfotografowane na dioramie którą zrobiłem na potrzeby sklepu: Ot taka drobna ciekawostka w cywilnym dziale. ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Zabrakło mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Po prostu fantastyczne! ST43-16 genialny, kolorystyka miażdzy! Gratuluję wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Nie wiem co napisać są genialne jeśli można to pokaz też te czyste bo jestem bardzo ciekaw i inni pewnie też . Ja od dziecka marze to takiej dioramie z właśnie starszymi maszynami ale niestety nie miał bym gdzie tego postawić heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 świetne modele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Piękne. Co tu dużo pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Dzięki za dobre, jutro jeszcze wrzucę zdjęcia tych czystych, bo im brakuje kalek tylko. Wygrzebałem jeszcze inny typ ST43: i ST44: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Każdy ma swoje odpały w modelarskie widzę że u Ciebie to kolejnictwo. Fajny zestaw podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 część z nich jest nieciekawa ze względu że są czyste, ale te akurat wyjątkowo ciekawie mi wyszły. Akurat nie przejmował bym się tym, raczej świadczy to o jakości wykonania modelu w co nie wątpię, że są na najwyższym poziomie wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 No slow mi zabraklo po prostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Fantastyczne modele gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Stary, my tu pokazujemy MODELE, jest też dział [C]1:1 oraz [C]Walkaround gdzie pokazujemy prawdziwe pojazdy... ps. realizm tych modeli jest niesamowity, genialny.... szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 A reszta makietki można zobaczyć? Jest ta zwykły elektryk czy już sterowny cyfrowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Tylko na tyle mnie stać, może jutro skomentuje jak ochłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 A reszta makietki można zobaczyć? Jest ta zwykły elektryk czy już sterowny cyfrowo? Reszty makiety nie ma bo się kończy zaraz za kadrem, tak ją obmyśliłem żeby na zdjęciu wydawała się nie wiadomo jak duża. A co do sterowań to modele bazy do konwersji są nowoczesnymi produktami, można sterować analogowo albo zamontować dekoder, to już jak klient sobie zażyczy. No to obiecane dwa czyściochy, ten drugi o tyle fajny bo ma kolorowe ozdobniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Genialne... O_O ... Ale powiem szczerze że jak zobaczyłem "czyściochy" to dobiegają od "brudasów" i to bardzo, no ale te okurzone, wymęczone służbą są naprawdę super!!!! A z ciekawości spytam jakie wymiary maja owe cudeńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Około 18cm długości nie licząc buforów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Nie znam się na takich ciuchciach w ogóle, ale takie zmęczone życiem bardzo mi się podobają Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Modele super, ale tory i podsypka to jak REAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Stroju - przegiąłeś Wspomnienia z dzieciństwa, gdy z kumplami bawiliśmy się koło magistrali kolejowej Wrocław-Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 O, fotka admina, już chyba trzecia w dorobku i druga z moim cywilnym modelem Szkoda że nie dostałem kloszy i szybek reflektorów, ładniej by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Jak masz makietę to czy możesz porobić parę fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Reszty makiety nie ma bo się kończy zaraz za kadrem, tak ją obmyśliłem żeby na zdjęciu wydawała się nie wiadomo jak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Po prostu genialne, świetnie "zmęczone", wyglądają jak prawdziwe 142 chyba prosto z peronu zdjęta i zmniejszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaCkyL Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Oh! My Goddess! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi