Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Łał ... Ten ostatni model jest wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Mnie się zdaje, że załoga dawała oznaczenia gdzie chciała - gdzie było miejsce. Na pewno wedle jakiejś instrukcji. Model wypasiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 No im dłużej na niego patrzę, tym bardziej myślę o przemalowaniu mojego. Nie sądzę żeby jakiekolwiek zabiegi mogły przyciemnić kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że warto by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Model chyba przemaluję. Im dłużej przeglądam internet tym częściej widzę zupełnie inny kolor pojazdów. Mój jest jakby za żółty. Spróbuję Tamiya XF-59 Desert Yellow. Wprawdzie próbowałem go troche zmienić filtrem, ale nie wiele to dało. Dla porównania przed filtrem i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 A może zamiast go przemalowywać, pomęcz go jeszcze filtrami, bo już po pierwszym Panzer zaczyna nabierać wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Lepiej, lepiej spróbuj zrobić jak Ci Tomek radzi. Jeśli kolejne dawały by takie efekty to po 2/3 uzyskałbyś taki kolor jak na podanych przez Ciebie zdjęciach/bądź zbliżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Macie może jakiś pomysł z jakiego koloru można by jeszcze filtr zrobić? Dam ten co mam - AK Interactive for DAK, ale on ma raczej odcien pomarańczowy. Może jakiś brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Na mój gust najlepszy jest pomarańczowy . Chodzi przecież o ożywienie koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Ja z kolei spróbowałbym z brązowym filtrem, żeby go delikatnie przyciemnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Brąz - z pomarańczowego zrobi ci się marchewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Tak więc postawnowiłem zawalczyć o ten model. Generalnie powiedziałem sobie, że nawet jak się jakiś nie będzie podobał to go najwyżej przemaluję, ale myć nie. Dobra nałożone dwie warstwy brązowego filtru, dorobione miejsca pod kalki, ale tyko krzyże i wszystko zabezpieczone sidoluxem. Jak długo musi schnąć sido aby był bezpieczny pod kładzenie kalki przy pomocy płynów Micro (malowałem sido ok 12 w południe)? Chcę je dać dziś, ale wolę być pewny że nic sie nie stanie. A tak wygląda dwójka: Na przodzie testuję też zużycie pustynnego malowania przy pomocy aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Ładnie, ładnie. Wygląda o niebo lepiej niż to co było. Zdecydowałeś się co do kalek - która wersja/czy i gdzie? Sido zostaw na noc. Lepiej nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Strasznie mnie łapy swędziły i musiałem dać te kalki. Po kilku dniach przemyśleń i kombinowania w końcu postanowiłem je dać tak. Nie wiem czy jest to zgodne z historią, ale nieważne. Jeszcze muszę je zabezpieczyć sido, bo dziś jest już za późno na zabawe z aero. Czy mam go przed washem potraktować mgiełką piaskową, albo dopiero po washu, bo trzeba jakoś te kalki postarzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja bym najpierw psikał, a potem bawił się w wash'e i inne tego typu zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chyba troche zaszarżowałeś z tym tyłem . Ale za to fajnie wygląda (o kalki chodzi). Może i nie zgodne, nie wiem sam. Na necie ało zdjęć jest dwójki a co dopiero tyłem. R Ci się chyba trochę pochyliło (jak nie to przepraszam) . A co z osłoną rury wydechowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Wygląda nieźle. Można go jeszcze pocieniować, jak nie aerkiem to możesz spróbować pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Trochę go aerkiem pomęczyłem. Na pierwszym zdjęciu chyba przegiąłem z drugim znakiem. Czy dać jeszcze raz brązowy filtr? To jest mój pierwszy model DAK i trochę się na nim uczę. Jutro chce dać lakier i washa. Trudno powiedzieć, ale Z tym "R" to była niezła jazda na wieży i może faktycznie wyszło troche krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Jak dla mnie jest dobrze z tym drugim znakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No teraz Twój Panzer znacznie bardziej przypomina afrykańczyka. Co do filtra, no nie wiem. Kolor jak dla mnie wygląda w porządku. Co w ogóle planujesz jeszcze przy nim robić? Jakiś wash, pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Właśnie przed chwilą dostał sido i jutro chcę zrobić washa. Potem mam jeszcze z AK Interaktive zacieki i kurz. Myślę że to chyba będzie wszystko. Oczywiście zależy jak to wyjdzie. Może jeszcze słaba biedronka z olejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Podoba mi się - działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzięki chłopaki za słowa otuchy. Fajnie Konrad że wpadłeś. Mam teraz dwa tygodnie pod rząd na popołudnie i nie ma za wiele czasu na dłubaninę. Pomalowałem tłumik i narzędzia. Z reguły są to elementy z którymi mam problem aby pomalować je w miarę realistycznie. Dlatego proszę o waszą ocenę zanim je ostatecznie przykleję. Na tłumik dam jeszcze trochę pigmentów, ale dopiero jak oleje wyschną. Trochę bawiłem się z robieniem zdjęć, dlatego napiszcie proszę które są ok a które nie. Wczoraj przydarzyła się katastrofa. Chciałem jeszcze na zapasowe koło nałożyć delikatną warstwę farby i bardzo ją rozcieńczyłem na 1/5 z Tamiya X-20A i całe malowanie zlazło. Trzeba było użyć wody. Teraz całe koło robię od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Pomaluj lewarek na czarno a potem przetrzyj metalizerem, na narzędzia nanieś jakąś fakturę drewna. Ogólnie mi się bardzo podoba. Tylko nie przesadź z obiciami i zaciekami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Metalizerm pociągnij jeszcze łopatę i młot. Drewno zrób olejnymi. Ja robiłem tak : -ciemny brąz, -miejscami jasnty brąz, -na to ciemną farbęolejną (w moim przypadku była to umbra palona), -ścieranie do uzyskania pożądanego efektu. Może pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi