Robert Ostrowski Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 mi dzisiaj przyszła paczka z takim podkładem podobno jeden z lepszych http://www.bitewniaki.pl/blackprimerspraychaosblack/p/861.html No niby tak ale 42 zeta za spray 400ml to gruba przeginka ,w tej cenie będziesz miał 2 spraye z podkładem samochodowym do plastiku o takiej samej pojemności i jeszcze Ci na zostanie oile masz 18 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Na sidoluksie kalkomanie będą się dobrze trzymały , nie będzie "srebrzenia". pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Witam mały update. Skleiłem pare drobiazgów, dziś zrobie fakture na reszcie modelu i reszta detali takich jak uchwyty na włazy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Pięknie. Muszę kiedyś zrobić sobie jakiegoś shermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Witam.Nie wiem jak bardzo merytorycznie chcesz zmeczyc shermana.Otwory w zaczepach z przodu najlawiej jest zrobic przed sklejeniem wanny-wiercac od srodka.I jezeli chcesz go zostawic bez blonikow przydalyby sie listwy na krawedziach wanny-sa to dwie listwy i 20 pare otworow na strone.No i czekamy na dalsze efekty. Aha,a jaki malunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Wojtas o jakie otwory ci chodzi ?? Listwy mam zamiar właśnie robić, pewnie z jakiejś puszki Malunek tak jak zacząłem podwozie pactra olive drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Mam pytanko... czemu ten podkład tak się błyszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Pewnie lampa błyskowa. Zresztą to tylko podkład.Będzie do niego jakaś dioramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Otwory do montazu blotnikow na krawedzi wanny Edytowane 4 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Muszę coś takiego u siebie też wykombinować. Edytowane 4 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Marcin o jaki podkład Ci chodzi przecież na moim czołgu nie ma położonego podkładu A dioramke zacząłem coś tam śturać jest warsztat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Chodziło mi o ten szary kolorek. To nie był podkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 nie to plastik: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Też tak na początku myślałem, widocznie kolega revicess kupił Shermanka z nowego sortu. Bo ja mam go jeszcze w zielonym kolorze plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 No właśnie jestem zdziwiony , lepiłem go kiedyś ale plastik miał zielony . Dlatego tez pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam.Faktura odlewu ukończona: i dla porównania : I jak wam się podoba, może coś poprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Faktura świetna. Napisz jak ostatecznie to zrobiłeś. Chcę tak spróbować na KV. Chodzi mi o czas zanim zacznie pędzlem, ilość smarowanej powierzchni itd. Szczegółowy opis poproszę. Pisałeś też coś o mące - użyłem jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Mąki nie używałem. Sam rozcieńczalnik do wyrobów nitrocelulozowych pędzel ucięty z krótkim włosiem i odziwo nie za twardym smarowałem powierzchnie np. 1.5 na 1.5 cm (nie za obficie pędelek odsączałem ręcznikiem) i odrazu tapowałem tylko nie za szybko bo jak będziesz za szybko to się takie nitki będą ciągnąć za pędzlem i to trzeba zciągać ręką.Cieszę się ,że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Jeśli chcesz coś zmieniać to zobacz sobie ten warsztat (jest na co patrzeć) w prawdzie inna firma (DRAGON), ale zawsze coś może podejrzysz. Mnie się podoba, czysto, ładnie, sam bym pewnie tak nie zrobił faktury. Taka prośba, popracuj nad zdjęciami - jednolite tło przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 nie podałeś żadnego linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Eee.. tak, przepraszam http://paulbudzik.com/tools-techniques/Sherman%20Construction/sherman-construction-page4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Siemka.Założyłem gąski na sucho żeby się troszke ugformowały : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Nie lubię gumisi. Niezbyt Ci weszły na koła napędowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Ja proponuję si te gąski ustawic na kołach za pomocą zwiniętych kawałków papieru (toaletowego), a następnie dośc długo i stosunkowo mocno nagrzac je za pomocą suszarki do włosów. Ja tak ustawiłem je w swoim shermanie i wyszło nawet ok. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 jaką rolę ten papier toaletowy ma spełniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi